СУГС Јосип Броз -Тито

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Дај кажете кои се лектири за 1ва да читнам нешо..
Во прва баш и немаш големи книги искрено плус можеш да се снаоѓаш и без да ги читаш.И така ќе ви кажуваат однапред 2 недели однапред и ќе имаш време да ти прочиташ.Плус и не се баш интересни книгите со исклучоци па и ќе ги подзаборавиш додека ги земете.

Член од
12 јуни 2011
Мислења
82
Поени од реакции
1
Глеам некои глупи нов завет ,илијада,одисеја...

M

Mr.InF3ction

Гостин
Глеам некои глупи нов завет ,илијада,одисеја...
Човек не се замарај со лектири. Мислам ако толку сакаш да читаш земи било што од листата што е на вратата и читај.
Јас 4 години ама баш ниту една лектира не прочитав и си поминав супер :)

Член од
12 јуни 2011
Мислења
82
Поени од реакции
1
Нема ни да читам може да прочитам на wikipedia скратено за книгата.. и тоа коа кје ни ја каже..

Член од
24 јуни 2011
Мислења
26
Поени од реакции
0
И јас се запишав во ЈБТ, сеа сите ја доживуваат различно, некои ми збореа као немој таму, не се запишувај, маркирано е школото, има шмизли, некои професори гледаат како се облекуваш, дали се шминкаш , бла бла.. Туку, мене ме интересира кои професори би можеле да ми се паднат. Можно е да ми се паднат Ружа, Ачковска, Олга или некои од тие построгите или јас ќе ја имам таа среќа да ми се паднат некои од помеките професори?:) Позз..:)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
И јас се запишав во ЈБТ, сеа сите ја доживуваат различно, некои ми збореа као немој таму, не се запишувај, маркирано е школото, има шмизли, некои професори гледаат како се облекуваш, дали се шминкаш , бла бла.. Туку, мене ме интересира кои професори би можеле да ми се паднат. Можно е да ми се паднат Ружа, Ачковска, Олга или некои од тие построгите или јас ќе ја имам таа среќа да ми се паднат некои од помеките професори?:) Позз..:)
Се менуваат професорите често со годините така да и да ти се падне и да не ти се падне во прва не значи дека ќе ја гледаш/нема да ја гледаш во понатамошните години.
Нека не те заебаваат со тоа гледаат професорите како се облакаш шминкаш, чисти глупости се. Ако мислиш логички лесно ќе си поминеш овие 4 години. Со среќа :)

Член од
24 јуни 2011
Мислења
26
Поени од реакции
0
Да, и тоа ми имаат кажано дека професорите секоја година ти се менуваат.. А тоа за облекувањето и шминкањето, демек било од страна на некои професори ама многу повеќе од страна на децата. Као не носиш дизајнерско или убаво и ај не те дружат. Како и да е, мислам дека ова се само гласини. Исто ме интересира за лектирите за прва, да ги читам сега преку лето или преку година кога ќе ни закажат, зашто некој погоре спомна да не сме се замарале многу за лектирите? Фала, инаку.:)

M

Mr.InF3ction

Гостин
Да, и тоа ми имаат кажано дека професорите секоја година ти се менуваат.. А тоа за облекувањето и шминкањето, демек било од страна на некои професори ама многу повеќе од страна на децата. Као не носиш дизајнерско или убаво и ај не те дружат. Како и да е, мислам дека ова се само гласини. Исто ме интересира за лектирите за прва, да ги читам сега преку лето или преку година кога ќе ни закажат, зашто некој погоре спомна да не сме се замарале многу за лектирите? Фала, инаку.:)
Читај ги кога ќе ти ги дадат. Уживај во прекрасното време додека можеш :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Друже не слушај гласини од некој хејтер што не ни стапнал во ЈБТ :) Најубавите 4 години ми поминаа таму. Какви шминкери какви фејкери, тие најиспуваните најчесто се „тате продај нивата да идам во Скопје“ тип на луѓе. Ако ти значи нешто, една во генерација што се правеше богаташка ваква таква ја имаа фатено како краде од Манго мислам, така да нека не те лажат, секакви деца има во ЈБТ. Мојот клас 3/4 да кажам беа рокери, од плочник директива на школо доаѓаа :D Одма се наоѓа друштво, камо да можам сеа да сум на твое место да знаеш :)

Член од
24 јуни 2011
Мислења
26
Поени од реакции
0
Незнам, јас у последно време сум во толкав стрес, нели како ќе биде првиот ден, дали и какво друштво ќе најдам, дали ќе биде тешко/лесно, какви професори ќе ми се паднат, дали ќе се снајдам во школото итн итн. Зашто и онака сум целата изгубена.:) Онаква, влагам во школото да се упишам разгледувам наоколу, си викам ова првиот ден кога ќе не прозиваат, јас по грешка во друг клас ќе отидам ко што сум расеана.(y) Па, после каков впечаток ќе оставам и слично ама ова претпоставувам и ти и други го чувствувале, после поминале неколку месеци во гимназијата и се им било океј и се смееле на нивните претходни размислувања.:)

M

Mr.InF3ction

Гостин
Колку и да викаме немај стрес, ќе биде ок ...џабе е ќе си мислиш како ќе биде ...нормално е. Знам луѓе што се срамеа првиот ден да влезат во школо..а после се правеа мангупи. Не е до школото...секаде има добри и лоши луѓе. Само зависи од тебе кога и кои ќе ги отркиеш и се дружиш. Најважно е без предрасуди да ги заопзнаваш луѓето.

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Незнам, јас у последно време сум во толкав стрес, нели како ќе биде првиот ден, дали и какво друштво ќе најдам, дали ќе биде тешко/лесно, какви професори ќе ми се паднат, дали ќе се снајдам во школото итн итн. Зашто и онака сум целата изгубена.:) Онаква, влагам во школото да се упишам разгледувам наоколу, си викам ова првиот ден кога ќе не прозиваат, јас по грешка во друг клас ќе отидам ко што сум расеана.(y) Па, после каков впечаток ќе оставам и слично ама ова претпоставувам и ти и други го чувствувале, после поминале неколку месеци во гимназијата и се им било океј и се смееле на нивните претходни размислувања.:)
Без гајле сите така мислат,ќе се навикнеш одма и на крај ќе сфатиш за што глупости си се грижела.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Не се секирајте толку многу каков впечаток ќе оставам ова она глупости.Само без нервози(штетно е за здравјето не за друго),и ич не се замарајте за тоа како другите ќе ме гледаат,дали ќе ме осудуваат(изглед,облека итн)зашто не е така како што ти кажале:)

Член од
12 јуни 2011
Мислења
82
Поени од реакции
1
Вака да прашам нешто дали некој знае каква класна е Марга -англиски фала ви однапред ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom