СП 2022 Катар - генерална дискусија

Од кој континент ќе биде победникот на СП 2022 во Катар?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.745
Поени од реакции
25.165
O

ob1

Гостин
Bruno Fernandes: “I don't know if they are going to give the cup to Argentina. I'm going to say what I think and f*ck them. It’s very strange that a referee from team that’s still in the tournament referees us. They have clearly tilted the field against us.”

Bruno Fernandes: “It's unacceptable not to have Portuguese referees and to have an Argentine referee in competition, it's strange to say the least.”

Pepe: "It's inadmissible that an Argentine referee was in charge today after what happened yesterday, with Messi complaining. After what I saw today, they can give the title to Argentina now.

Видете ги овие како кукале вчера. :facepalm:
Но тоа не е се, го имаме и ова.. :)

Член од
14 април 2012
Мислења
32.898
Поени од реакции
67.549
Не ме чуди, затоа и сеуште мисли дека е најдобар на светот, кога сите околу него не смеат да му ја кажат мртвата вистина, дека кралот е гол. Real feel, Рио Аве.

Член од
29 април 2015
Мислења
4.309
Поени од реакции
4.230
Роналдо е топ играч и на овие години и може да одигра уште некоја сезона и да дава по 20-25 гола у сезона, посебно во лиги како Италија и Португалија. Проблемот е што он уште игра за него, за неговите рекорди, а со тоа го "ебе" тимот и мисли дека сите треба да играат за него, а не он за тимот.

Со тоа понашање само на блиски исток и Америка, евентуално Спортинг Лисабон, таму може ќе го толерираат малку од малку ради маркетиншки цели.

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Роналдо е топ играч и на овие години и може да одигра уште некоја сезона и да дава по 20-25 гола у сезона, посебно во лиги како Италија и Португалија. Проблемот е што он уште игра за него, за неговите рекорди, а со тоа го "ебе" тимот и мисли дека сите треба да играат за него, а не он за тимот.

Со тоа понашање само на блиски исток и Америка, евентуално Спортинг Лисабон, таму може ќе го толерираат малку од малку ради маркетиншки цели.
Лани даде 20 гола во Англија. Не знам зашто само Италија и Португалија ги одвои. Па истото може и во Шпанија и Англија да го прави во погоден тим.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.782
Поени од реакции
44.021
Сезонава има огромен проблем со финишингот. Никаде нема да даде 20 голови, освен ако не добива по 5-6 зицери на утакмица и едно 10тина пенали.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.898
Поени од реакции
67.549

Лани даде 20 гола во Англија. Не знам зашто само Италија и Португалија ги одвои. Па истото може и во Шпанија и Англија да го прави во погоден тим.
Роналдо е пропаднат во форма сезонава дури до непрепознавање. Ај во Манчестер не му чинеа готвачите, ама на крај и во сопствената репрезентација заврши на клупа. Готов е како фудбалер кој може да игра на топ ниво.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.363
Поени од реакции
5.492
Роналдо го јаде тоа што е постар од Меси две и пол години. Печен за пензија или Америка ама не му се иде оти ќе искочи глеј Меси може, а Роналдо неможе веќе. Меси сигурно има уште две години врвен фудбал и овој ќе пукне од мака во наредени сезони. Поготово сега без клуб не знам што ќе прави, Челзи или Атлетико се доволно глупи моментално за да го земат. Ама и ако и тие не се нафатат тогаш не му преостанува ништо освен да кафе збогум на професионалниот фудбал.

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.175
Поени од реакции
2.797

Овде се гледа како провоцираат Холанѓаните. Дамфрис највеќе и тие што шутирале од Холандија кога одат Аргентинците да шутираат. Дури и голманот им се пушта.

Член од
25 октомври 2016
Мислења
238
Поени од реакции
227
Роналдо го јаде тоа што е постар од Меси две и пол години. Печен за пензија или Америка ама не му се иде оти ќе искочи глеј Меси може, а Роналдо неможе веќе. Меси сигурно има уште две години врвен фудбал и овој ќе пукне од мака во наредени сезони. Поготово сега без клуб не знам што ќе прави, Челзи или Атлетико се доволно глупи моментално за да го земат. Ама и ако и тие не се нафатат тогаш не му преостанува ништо освен да кафе збогум на професионалниот фудбал.
Ko kje izrachunash vo pravo si duri i sam si napishal, ako smetame sekogash Mesi kje ima 2 godini plus, po shto e 2 godini pomal. Ako zemi Mesi WC po nekakov nachin, nema da me zachudi i prv da zamini v penzija, nema da
ima potreba ama bash nishto da dokazuva, togash. Za CR7 padna vo forma epten, makar da ako brka rekord 1000 gola vo kariera, Arabija, USA mu se perfekt, moze uste 4 godini tamu da igra :)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Разликата не е во годините туку во нивниот стил.
Меси е магионичар и комотно може да игра фудбал стоечки, тој дриблинг што го има у место нема да го изгуби никад, шутот од колено исто, визијата и техниката на подавање не се заборава. Доволно е само да ги разигрува соиграчите и да е присутен на терен едноставно како Меси.

Од друга страна Роналдо премногу зависи од шпринтот, атлетската спремност и трчањето по страна и у простор. Затоа на овие години не може. Не е Роналдо играч што ќе стои у место и ќе чека топка, никад не бил таков. За воља на вистината никогаш не ни бил нешто особено јак со топка у место, у смисла на клучен пас или разигрување на екипата. Роналдо увек бил готован, намести му ја акцијата и ќе даде гол, знае кај да влезе, знае што да напраи, феноменален шут, феноменално позиционирање и тоа е тоа.
Сега, паѓа физичката спремност, паѓа и концентрацијата и затоа е доведен до непрепознавање.

Он може и сега ќе издржеше доколку го променеше стилот на фудбалот а не само позицијата, тогаш кога го префрлија повеќе на 9ка.

Kajgana Shop

На врв Bottom