Абе, не е исклучиво субјективно чувството во однос на играњето Светско на есен-зима. Не е само поради пивата, папучите, убавото лето и некоја романтика. Овој преседан ептен остава последици на клупската сезона и клупскиот фудбал.
Ниту еден тим немаше асална претсезона, ненормален распоред, ненормални отстапки кои влијаат врз играта и резултатите на клубовите. Невообичаено многу повреди и тотално претумбација на сезона 2022/23. Допрва заморот ќе ги стига фудбалериве, дури и на почетокот од идната сезона.
Точно, се согласувам. Ова му доаѓа ко во ракометот Светско и Европско првенство у сред сезона.
Без припреми, без одмор, без тренинзи, без заеднички собир на екипите што трае по 1-2 недели пред турнирот и слично.
Ама тука пак ќе ги спомнам фудбалерите, федерациите, клубовите. Нив ако не им смета и ќутат на сите заебанции што ќе им истекнат на ФИФА и УЕФА ондак мене како рандомец па ич кур не ме заболе што кинат мускули и лигаменти.
Искочки бе побуни се, закани се, бојкотирај, не кур играј.
Ајде СП еднаш у историја зимно време ама ова лига на нации, додатен термин за пријателски репрезентации, проширени квалификации и слично. Закани се, побуни се дека нема да ги играш, не прифаќај едноставно.
Али најверојатно станува збор за тешки пари што ги заработуваат самите федерации а со тоа и играчите па затоа си ќутат.
Они како тргнале, ќе се игра фудбал цело време без паузи, здосадува да ти ебам и скурчува. Лига на нации е тотален луксуз што не треба да постои. Ме заболе курот мене за Андора, Македонија и Косово што полесно ќе се пласираат на големи турнири, нив као прво и основно не им е ни местото таму. Мајка тражи Руанда да игра со Бразил ебате. Не знаеш да играш фудбал, слаб си, нема што кур да бараш на голем турнир.