СП 2014 - ФИНАЛЕ | Германија - Аргентина | 13.07.2014 (21:00) Маракана -Рио де Жанеиро

• Креатор на темата Rigel Kent
  • Време на започнување

Кој ќе победи во финалето ?

• Вкупно гласачи
    183
  • Гласањето е завршено на .

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Не се сеќирај ти си само еден од многуте во таа категорија,но само ти се изјасна.Реков јас ве има колку сакаш.[DOUBLEPOST=1405207650][/DOUBLEPOST]А ако ме тролаше мене не ме истрола,туку самиот си се направи смешен оти немаш појма како ќе губи Аргентина
Dooobrooo. Samo vardi dan izgubit Germanija, odnosno da se desit nevozmoznoto.
Posle na potpis ke te stavam, i 1 godina ke te trolam :icon_lol:

on: Imat nekakva sansa Di Maria da igrat? poso ne e isklucena taa opcija kako sto citam.

HellRaiser

Реметам кајганџии
Член од
1 јануари 2014
Мислења
815
Поени од реакции
855
Dooobrooo. Samo vardi dan izgubit Germanija, odnosno da se desit nevozmoznoto.
Posle na potpis ke te stavam, i 1 godina ke te trolam :icon_lol:

on: Imat nekakva sansa Di Maria da igrat? poso ne e isklucena taa opcija kako sto citam.
Е ај да видиме кој на кого ќе клајт впотпис и кој на кого ќе тролат!Јас мислам ти ќе ојш впотпис кај мене.

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.228
Поени од реакции
7.318
И сеа случајно ако победи Аргентина со 1:0 со гол на Игуаин пример, Меси ќе биде прогласен за најдобар на свет, легенда светска на сите времиња, зашто ќе ја освои таа титула што му фалеше?
Да.

И не звучи парадоксално како што мислиш дека звучи.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Е ај да видиме кој на кого ќе клајт впотпис и кој на кого ќе тролат!Јас мислам ти ќе ојш впотпис кај мене.
klajT / ojsh :pos:

Sho jazik ke bese toa vekje aman od vas Ohrigjani. Edno ezero imate i odma vi se cini deka Germanija ke tepa.
Kaj mene u Mak. Brod se zbori pokulturno 100 pati.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Да.

И не звучи парадоксално како што мислиш дека звучи.
Меси многу повеќе можеше и мораше да покаже на ова светско ако сака да му биде доделена таа титула. Многу работи ќе зависат и од финалето, ако се влечка како што се влечкаше против Швајцарија и Холандија, апсолутно не ја заслужува.

R

Rigel Kent

Гостин
Меси многу повеќе можеше и мораше да покаже на ова светско ако сака да му биде доделена таа титула. Многу работи ќе зависат и од финалето, ако се влечка како што се влечкаше против Швајцарија и Холандија, апсолутно не ја заслужува.
Меси ја донесе победата над Босна и Херцеговина со единствениот гол на Аргентина на тој меч бидејќи вториот беше автогол на Босна.
Меси го постигна единствениот гол против Иран за победа во судиското продолжение.
Меси постигна 2 гола за победа над Нигерија.
Меси имаше асистенција за Ди Марија кога тој го постигна голот во продолжение со Швајцарија.
Меси беше креатор на акцијата на голот на Игуаин во четвртфиналето.
Меси беше прв изведувач на пеналот во пенал серијата против Холандија со тоа даде сигурност за тимот а и ја презеде одговорноста како капитен .

ШТО САКАТЕ УШТЕ ДА НАПРАВИ МЕСИ ?

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Меси ја донесе победата над Босна и Херцеговина со единствениот гол на Аргентина на тој меч бидејќи вториот беше автогол на Босна.
Меси го постигна единствениот гол против Иран за победа во судиското продолжение.
Меси имаше асистенција за Ди Марија кога тој го постигна голот во продолжение со Швајцарија.
Меси беше прв изведувач на пеналот во пенал серијата против Холандија со тоа даде сигурност за тимот а и ја презеде одговорноста како капитен .

да си даде автогол на пример? ;)
морав, ептен се намести, а јас пустиот за германија сум:noze:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Колку само ќе се прошетаат швабите во финалево до титулата. :coffee:

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Колку само ќе се прошетаат швабите во финалево до титулата. :coffee:
Од толку фама, страв ме фаќа, така да, да не ги кобиме, него да уживаме во играта која можат да ја дадат.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305

Оди бе бегај таму, кои ти се аргументиве, ја почнал акцијата, ја презел одговорноста за првиот пенал :facepalm:. Ако искочи дека Маскерано пример ја почнал акцијата од нивна половина и 2 минути покасно дошол голот на Игуаин(што беше класична фрљотка и одлична реакција од Игуаин, сите заслуги за тој гол идат на негов грб), тоа значи дека Маскерано има исто така удел во акцијата? :vozbud:

Пази, тука збориме за најдобар играч во историјата, тоа е титулата која Меси ја сака и која што толку очигледно му ја нафлраат милиони. Епа за таа титула бате, едноставно не е доволно три утакмици по ред( и тоа во нокаут фаза) ти да бидеш невидлив, да се влечкаш по терен. Јас никаде не го видов оној стариот Меси што жари и пали и што е најдобар играч во светот моментално.

Ако освои Аргентина на пенали или со некој среќен гол и никаква игра, тоа ќе биде убедливо најнезаслужената титула на светскиве првенства од кога јас гледам, па и по тоа што можам да прочитам.

HellRaiser

Реметам кајганџии
Член од
1 јануари 2014
Мислења
815
Поени од реакции
855
klajT / ojsh :pos:

Sho jazik ke bese toa vekje aman od vas Ohrigjani. Edno ezero imate i odma vi se cini deka Germanija ke tepa.
Kaj mene u Mak. Brod se zbori pokulturno 100 pati.
Јазикот е Македонски,а дијалектот е еден од многуте типични за ова поднебје.А твојот дијалект не се сомневам дека е 100 пати покултурен и поразбирлив од мојот,шом се срамиш еден збор да напишиш на твојот дијалект.Али то не е тема на разговор така да,да се држиме до финалево.

А

Атомската мравка

Гостин
Ќе биде тешка утакмица без премногу ризик од двете страни, големи се шансите според мене регуларниот дел да заврши нерешено сепак мислам Германија ќе биде шампион. По две изгубени полуфиналиња во 2006 и 2010 мислам редно време е да се закитат со злато, оваа генерација заслужува да биде светски шампион.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Brazil 3rd WC title in 1970, 4th in 1994 after 24 years
Italy 3rd WC title in 1982, 4th in 2006 after 24 years
Germany 3rd WC title in 1990, 4th in 2014 after 24 years?

R

Rigel Kent

Гостин
. Епа за таа титула бате, едноставно не е доволно три утакмици по ред( и тоа во нокаут фаза) ти да бидеш невидлив, да се влечкаш по терен. Јас никаде не го видов оној стариот Меси што жари и пали и што е најдобар играч во светот моментално.

Ако освои Аргентина на пенали или со некој среќен гол и никаква игра, тоа ќе биде убедливо најнезаслужената титула на светскиве првенства од кога јас гледам, па и по тоа што можам да прочитам.
Ау ма немој . :facepalm:

Меси се влечкал на терен а да не беше тој Аргентина немаше ни групи да помине , fuck logic .
Меси игра цели натпревари и само на еден натпревар беше поштеден 20 мин пред завршување на мечот . Меси ги дава клучните голови и асистенции а тоа не било доволно , пфф без коментар.

Германија заслужи со тоа го торпедира Бразил , а тоа што се мачеше со Франција и Алжир не е битно , а изигра и нерешено со Гана , ама кратка меморија имаш .:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom