СЗО прогласи пандемија на свински грип! [Швајцарците пронајдоа вакцина!]

Б

Бат Елохим

Гостин
Шо тропате бе глупости?(? нели така ни викаат де..)) Чекајте на нас ако не ни признае Министерон за здравство, ништо не праиме!!! :tapp:

А експертиве ни се бре .... на цел свет нема такви....:tapp:
Да не дојде ред само рак на време да ти дијагностицираат.... Од пуста жал да не се мачиш психички, у краен стадиум го кажуваат...:tapp:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
и шо стана со ова свинскиов грипп.. ни трага наи глас нема.. како го правеа ко крај света да е сега ни а ни б.... некоја информација нешо ?

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
и шо стана со ова свинскиов грипп.. ни трага наи глас нема.. како го правеа ко крај света да е сега ни а ни б.... некоја информација нешо ?
Компаниите што ги произведуваа вакцините ќе добијат тужба за предизвикување лажна тревога, пандемијата била лажна, само за да се продадат вакцините. Во компанијата Бакстер едни од најголемите акционери се фамилијата Рокфелер и Обама. Во повеќето европски земји, вакцината или воопшто не беше давана, или ја примија минимален број луѓе и остатокот од порачките е откажан, а со вишокот вакцини не знаат што да прават. Па ти види колку беше реална пандемијата :toe:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.791
Поени од реакции
12.273
Па буквално се потепаа да со убедување-створија и добра доза страв. Вака сумњам у СЗО и у испитувањата за штетите од загадувањата во однос на пасивното пушење...не им е нешто за верување на вакви институции.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Компаниите што ги произведуваа вакцините ќе добијат тужба за предизвикување лажна тревога, пандемијата била лажна, само за да се продадат вакцините. Во компанијата Бакстер едни од најголемите акционери се фамилијата Рокфелер и Обама. Во повеќето европски земји, вакцината или воопшто не беше давана, или ја примија минимален број луѓе и остатокот од порачките е откажан, а со вишокот вакцини не знаат што да прават. Па ти види колку беше реална пандемијата :toe:
реална нереална знам се дигна галама огромна..
само не ми е јасно.. зашо да ги тужат? кој прогласува пандемија уствари.. производителите на вакцини или светската здраствена организација???
кога има овци ке има и волна за шишање... дечките жими се најпоштено си земаа пари... им поверуваа дека вакцината е ОК ( без разлиак дали е стбарно ок или не ) успеаа да најдат купувачи земаа пари и шо поише? ко шо знам никого не го присилија да ги купи вакцината.. за врат никој не го фатија

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
реална нереална знам се дигна галама огромна..
само не ми е јасно.. зашо да ги тужат? кој прогласува пандемија уствари.. производителите на вакцини или светската здраствена организација???
кога има овци ке има и волна за шишање... дечките жими се најпоштено си земаа пари... им поверуваа дека вакцината е ОК ( без разлиак дали е стбарно ок или не ) успеаа да најдат купувачи земаа пари и шо поише? ко шо знам никого не го присилија да ги купи вакцината.. за врат никој не го фатија
Мислам дека моментот заради кој ги тужат е доставување лажни податоци за бројот на инфицирани, ама не сум 100% сигурна, да не млатам празна слама. А, патем, СЗО е тесно поврзана со фармацевтските компании :smir: Не е дека ги присилија луѓето, ама со самото создавање паника, се врши своевиден притисок врз луѓето и ти ако некој ти вика "вакцинирај се или умри", нормално ќе се вакцинираш :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Мислам дека моментот заради кој ги тужат е доставување лажни податоци за бројот на инфицирани, ама не сум 100% сигурна, да не млатам празна слама. А, патем, СЗО е тесно поврзана со фармацевтските компании :smir: Не е дека ги присилија луѓето, ама со самото создавање паника, се врши своевиден притисок врз луѓето и ти ако некој ти вика "вакцинирај се или умри", нормално ќе се вакцинираш :)
абе види... не е ова работава вакцинирај се или умри... владата должна е т.е не сум сигурен и дали е должна да купи вакцини.. е сеа тебе никој со сила нема да ти рече ела ваму да ти даам вакцинава... ако сакам ке се вакцинирам ако не никој неможе со сила да ме натера!
чист пример.. кај беше онаа дешавкана кај шо од докторите несакаше никој да се вакцинира.. чешка мислам беше или така нешо? кај нас докторине зашо не се вакцинираа? другине доктори зашо не се вакцинираа од другите држави.. значи стручно лице шо знае шо има у тоа и знае шо може да настане одбива да се вакцинира па шо останува за обичниот граѓанин....

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
абе види... не е ова работава вакцинирај се или умри... владата должна е т.е не сум сигурен и дали е должна да купи вакцини.. е сеа тебе никој со сила нема да ти рече ела ваму да ти даам вакцинава... ако сакам ке се вакцинирам ако не никој неможе со сила да ме натера!
чист пример.. кај беше онаа дешавкана кај шо од докторите несакаше никој да се вакцинира.. чешка мислам беше или така нешо? кај нас докторине зашо не се вакцинираа? другине доктори зашо не се вакцинираа од другите држави.. значи стручно лице шо знае шо има у тоа и знае шо може да настане одбива да се вакцинира па шо останува за обичниот граѓанин....
Тоа нема врска со тужбата, финтата е создавањето лажна пандемија. Не може сега мене ќе ми текне дека сакам да си заработам пари од мелена детелина, ќе ја прогласам за лек за некоја болест, ќе измислам дека има болни од таа болест сегде низ свет, ќе дигнам паника за пандемија и да помине така. Know what I mean?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Тоа нема врска со тужбата, финтата е создавањето лажна пандемија. Не може сега мене ќе ми текне дека сакам да си заработам пари од мелена детелина, ќе ја прогласам за лек за некоја болест, ќе измислам дека има болни од таа болест сегде низ свет, ќе дигнам паника за пандемија и да помине така. Know what I mean?
Yeah.. Got it.. али сепак мора да се согласиш со мене.. додека има овци за шишање има и волна! нели?

Е

експерт

Гостин
Тие што ја негираа вакцината не ја негираа заради тоа што не беше потребна, туку затоа што мислеа дека е штетна. Така што, никој доктор или влада од почеток не претпоставуваше, а уште помалку да ризикува да не ги спроведи мерките од СЗО.
А сега откако се дозна ова, СЗО, изгуби доверба, и кога ќе се случува нешто сериозно нема да биде фактор на влијание.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.791
Поени од реакции
12.273
Очигледно експертите на темава кои гледаа потсмешливо на нашите настојувања ги нема да дадат доказ против светските епидемиолози дека грешат, дека овој тип вирус е опасен...и тако даље. Нека му објаснат на др. Водарг дека е во заблуда :wink:

Доколку немало, согласно ова
http://www.idividi.com.mk/vesti/svet/578751/index.html
појави од поголеми размери или опасност воопшто од толкава наводно прогнозирана смртност од овој вирус...а според она што го гледавме кај нас сите умирачки (нека почиваат во мир) се препишуваа на овој тип вирус...
Дали некој ќе одговара во Македонија за давање лажни податоци за последици за смрт, за претставување лажна слика за опасноста и смртноста на овој тип вирус кога светот вели друго
Германскиот епидемиолог Волфганг Водарг тврди дека вирусот Х1Н1 е послаб од вирусот на сезонскиот грип и дека немало потреба да се прогласи пандемија во светот, а за тоа се виновни фармацевтските компании
Има ли некој закон, некои санкции или...
Или се ќе си мине како што минало и досега.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Очигледно експертите на темава кои гледаа потсмешливо на нашите настојувања ги нема да дадат доказ против светските епидемиолози дека грешат, дека овој тип вирус е опасен...и тако даље. Нека му објаснат на др. Водарг дека е во заблуда :wink:

Доколку немало, согласно ова
http://www.idividi.com.mk/vesti/svet/578751/index.html
појави од поголеми размери или опасност воопшто од толкава наводно прогнозирана смртност од овој вирус...а според она што го гледавме кај нас сите умирачки (нека почиваат во мир) се препишуваа на овој тип вирус...
Дали некој ќе одговара во Македонија за давање лажни податоци за последици за смрт, за претставување лажна слика за опасноста и смртноста на овој тип вирус кога светот вели друго

Има ли некој закон, некои санкции или...
Или се ќе си мине како што минало и досега.
Мислам дека ќе си мине така. Пред се' затоа што било кој случај на покачена температура, шмркање и поткашлување како "мерка на претпазливост" се третираше како свински грип. Секоја година умираат луѓе од обичен вирус на грип, само годинава се придаде огромен значај на тоа за да се поддржи паниката.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.791
Поени од реакции
12.273
Мислам дека ќе си мине така. Пред се' затоа што било кој случај на покачена температура, шмркање и поткашлување како "мерка на претпазливост" се третираше како свински грип. Секоја година умираат луѓе од обичен вирус на грип, само годинава се придаде огромен значај на тоа за да се поддржи паниката.
Сепак човек да се запраша како толку многу проби направија и испитаа за краток рок...сите дијагнози беа свински. Дури и брис кога испитуваат му треба време да се најде и објави резултат, а за свинскиот даваа експресни податоци, на илјадници...капацитетот на обработка на податоци не ќе да е толкав па според тоа дали не се работи за обмана на населението и давање лажна дијагноза??? Ова ми се претпоставки, а поучен од секојгодишните искуства со доктори, брис...

S

smart ass

Гостин
Вакцинацијата го даде ефектот.

Но и вакцината за свинскиот грип всушност штити и од обичнио...иста класа се.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Вакцинацијата го даде ефектот.

Но и вакцината за свинскиот грип всушност штити и од обичнио...иста класа се.
Сериозно ова го кажуваш? Колку луѓе се вакцинираа за да може да се каже дека вакцинацијата го дала ефектот? И како токму во периодот кога се предвидуваше пандемијата да има најголем замав, нема ни трага ни глас од неа? Се вакцинираа сите, па никој не се заразува? Како во земјите каде што немаше вакцини воопшто-немаше ни епидемии? Не зезај, ок, ти се вакцинираше, good for you, ама опасност од свинскиот грип постоеше колку и од секој обичен грип, вакцината ниту спречи епидемија, ниту помогна за нешто освен што унесреќи неколку со споредните ефекти кои се појавија од лошо развиената формула.

Kajgana Shop

На врв Bottom