СДСМ ја заобиколува демократијата

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Државнотворната партија како што честопати сакаја да бидат видени во очите на Македонскиот народ-СДСМ на чело со ``државникот`` Бранко Црвенковски на голема врата ја заобиколува демократијата за која наводно се залага самата.
Имено има неколку моменти за кои би сакал да продискутирам а се поврзани со последниве настани на политичко поле во нашата земја.

- малтретирање на правната држзава од нивна страна

Настаните од днешниот ден поврзани со приведувањето на градоначалникот на Струмица ЗАЕВ и потпредседател на СДСМ. Несакањето или намерното занемарување дека овој случај е во контекст на лична одговорност на обвинетиот , патем обвинет за криминал, прејудицирањето дека лице од врвот на СДСМ на некој начин не смее да биде обвинето за било што, вршење на притисок врз судски органи и попречување на нивната работа со блокада на судот и притоа ефтино кокетирање од страна на лидерот Шекеринска ...парафраза..`` ја браниме демократијата денес и протестираме дека ова може да му се случи на секој`` `` зошто дојдоа специјалци да го заштитуваат судот`` `` не го даваме зоки`` итн итн, за мене не е ништо друго сем малтретирање на правниот поредок на државава.

Сличен настан кога Бучковски беше на распит кај истражнио судија.

Дивеење на пратеници од сдсм и држење во заложништво на други пратеници во мандатната комисија кога се расправање за одземање на имунитетот на Бучковски.
Дали со овие акти СДСМ намерно со своите жалопојки го руиши кредибилитетот на РМ притоа чукајки од врата на врата кај разно разни евро дипломати за наводна диктаура во државата. изјавата денешна на Фуере беше како под индиго со онаа на Црвенковски од Албанија дека наводно премногу лесно се прави чекор кон приведување на челник од сдсм.........( ендемски вид со заштите од Унеско-виден член на СДСМ).

И сето тоа забиберено со изјавата на БЦ дека тој не се кандидира за претседател бидејќи не може да работи со оваа влада и нејке да има ништо со одлуките кои треба да се носат во скоро време кога пред држава се надвиснуваат круцијални прашања....а владата за воља на вистина сеуште ни е формирана , ниту пак знаеме која ќе е нејзината програма.

Член од
9 март 2007
Мислења
323
Поени од реакции
21
Државнотворната партија како што честопати сакаја да бидат видени во очите на Македонскиот народ-СДСМ на чело со ``државникот`` Бранко Црвенковски на голема врата ја заобиколува демократијата за која наводно се залага самата.
Имено има неколку моменти за кои би сакал да продискутирам а се поврзани со последниве настани на политичко поле во нашата земја.

Настаните од днешниот ден поврзани со приведувањето на градоначалникот на Струмица ЗАЕВ и потпредседател на СДСМ. Несакањето или намерното занемарување дека овој случај е во контекст на лична одговорност на обвинетиот , патем обвинет за криминал, прејудицирањето дека лице од врвот на СДСМ на некој начин не смее да биде обвинето за било што, вршење на притисок врз судски органи и попречување на нивната работа со блокада на судот и притоа ефтино кокетирање од страна на лидерот Шекеринска ...парафраза..`` ја браниме демократијата денес и протестираме дека ова може да му се случи на секој`` `` зошто дојдоа специјалци да го заштитуваат судот`` `` не го даваме зоки`` итн итн, за мене не е ништо друго сем малтретирање на правниот поредок на државава.

Сличен настан кога Бучковски беше на распит кај истражнио судија.

Дивеење на пратеници од сдсм и држење во заложништво на други пратеници во мандатната комисија кога се расправање за одземање на имунитетот на Бучковски.
Дали со овие акти СДСМ намерно со своите жалопојки го руиши кредибилитетот на РМ притоа чукајки од врата на врата кај разно разни евро дипломати за наводна диктаура во државата. изјавата денешна на Фуере беше како под индиго со онаа на Црвенковски од Албанија дека наводно премногу лесно се прави чекор кон приведување на челник од сдсм.........( ендемски вид со заштите од Унеско-виден член на СДСМ).

И сето тоа забиберено со изјавата на БЦ дека тој не се кандидира за претседател бидејќи не може да работи со оваа влада и нејке да има ништо со одлуките кои треба да се носат во скоро време кога пред држава се надвиснуваат круцијални прашања....а владата за воља на вистина сеуште ни е формирана , ниту пак знаеме која ќе е нејзината програма.

За која демократија ти зборуваш бе брату?

Живееш во земја која е прва и единствена во Европа во текот на 21виот век која живее во тоталитаристички режим, гнасен апсолутизам, водена од едно лице поточно една Фамилија Груевски и Мијалкови, земја која е во распад. А ти според твоите коментари комплетно го подржуваш ваквиот развој на настаните, што за кратко време ќе ти се одрази и тебе таму каде што живееш. Оваа Македонија - нема демократија, но изворот на недемократичност т.е. апсолутизам и тоталитаризам е точно од Груевски и никој друг. За кратко време ќе ни мерат и колку воздух дишеме, но вие пак да гласате за овие предавници платени од бугарската БНД на Каракачанов за доуништување на она што е македонско и свето!

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99

Живееш во земја која е прва и единствена во Европа во текот на 21виот век која живее во тоталитаристички режим, гнасен апсолутизам, водена од едно лице поточно една Фамилија Груевски и Мијалкови, земја која е во распад. А ти според твоите коментари комплетно го подржуваш ваквиот развој на настаните, што за кратко време ќе ти се одрази и тебе таму каде што живееш. Оваа Македонија - нема демократија, но изворот на недемократичност т.е. апсолутизам и тоталитаризам е точно од Груевски и никој друг. За кратко време ќе ни мерат и колку воздух дишеме, но вие пак да гласате за овие предавници платени од бугарската БНД на Каракачанов за доуништување на она што е македонско и свето!
:pos2::pos2::pos2:

Абе вие ептен го изгубивте умот... По штабовите ви ги редат мозоците во машина за перење !?!?!?!

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Dobro de sto se bunite???...i VMRO visese kacen na tarabi...toa e tradicionalno odnesuvanje na lokalnite partii.... :)
kakov narod takvi partii,kakvi partii takva drzava....toa e ...ne e loso samo da se rasprasate koja e drugata USTE EDNA drzava vo svetot , kade izbrani pratenici ( partii??)...praktikuvaat NAPUSTANJE NA SOBRANIE.....kade se dolzni kako izbrani da gi zastapuvaat svoite izbiraci ( i drugite od izbornata edinica).....:)

.....

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814

Gruevski i Mijalkovi go terale li Zajchev nezakonski da dodeli tender na svoj covek, nezakonski da gradi na drzaven imot vo denacionalizacija?:pos2:
So sila li mu iznuduvale potpis i telefonski javuvanja do negovite od opstinata da ja sprovede nelegalnata gradba? :pos2:

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27

дечки ти си во голема заблуда :tapp::bip:

Vlatko_100

DUKE
Член од
21 јануари 2008
Мислења
648
Поени од реакции
20
демократија? тие да знаеа што е демократија немаше да се однесуваат како дивјаци вчера пред суд да беа сигурни дека е невин ќе тргнеа по собирање на докази а не да урлаат пред суд.
Вчера баш се враќав од град кога им го пуштија нивото милениче од пред суд и имаше една гнасна слика пред суд еден куп на ѓубре расфрлано пред суд кој само ја покажува нивната култура
Само да ги видевте сите со СР регистрации и најнови модели на ауди бмв и мерцедес и се чудам од каде бе вие во струмица со вакви коли па нели се жалите нема пари од бостанот од пиперките или сите што протестираа се поврзани со матните бизниси со зајчето па од таму имаат пари
За тоа ли штрајкувавте господа од сдс за да си ги заштитите матните бизниси се исплашивте дека конечно некој ви влезе во трага и почанвте да ја покажувате вашата демократија

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24

Taka e potpolno si vo pravo.No koga veke sme kaj pravnata drzava imas li informacija uste kolku ( i koj) ostanaa pritvoreni od spektakularnata akcija Zmijsko oko ili kako li veke se vikase?
Zar zaboravi veke sto se slucuvase so spektakularnite apsenja na vojo,lambe i kompanija ,koga na vlast bese SDSM?Ili tie sto togas dremea pred sudovite bea slucajni minuvaci?

Dobro be covek do vcera ne vredese Branko? I sega naednas on e biten za donesuvanje na nekoj si vazni odluku?Seto ova mi lici samo na prefrlanje na topkata i nemoznosta na ovaa vlada da se spravi so predizvicite koi i predstojat i otrgnuvanje na vnimanieto na narodot od ``nevozmoznata i predavnicka`` koalicija so DUI.E tek ke ni sledi period na dobro filuvani izjavi od Ilindenska BB samo koga ke dojde denot D so pregovorite okolu imeto :)

p.s I od koga ti vikam sobleci ja toa portokalovata maica ,zaperi ja malce ,ja oblede nosejki ja na soncevo :(

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Леле глупирање пред суд.
Абе зарем не го допревте дното кремичиња едни комуњарски вечно привилегирани.
Па Шекеринска тувка, се гушка со луѓето, како воздух да изгубила од тоа буткањето со полицијата. Едвај душичка жива глава спаси во таа гужвата, овакво нешто навистина немам видено.
Туф туф туф, овој Грујо што ни направи.
Која беда станал СДСМ , само така , само така, народот 17 години се буткаше така за своите фабрики, малку и вие осетете како е без воздух да бидеш.

Сценарио за Шекеринска за следно одење.
Се ствара гужва, некој од гужвата вади пендрек ист како на тие од обезбедувањето на судот и ја мава Шекеринска во глава.
Шекеринска се онесвестува, добива излив на мозок и излегува помодорена пред ТВ екраните, ова е невидена диктатура на Груевски.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Реков..не се навикнати правото и законите да бидат применувани над нивните комуњарски династии, затоа олкава хистерија..

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Нема, одма се ангажираат секакви структури од обични луѓе, до судии кога некој ќе се обиде, да смести некој од сдс каде му е местото.
Ама ќе им дојде времето и се ќе се среди.

Член од
12 мај 2008
Мислења
39
Поени од реакции
0
demokratija? sto e toa? gi ucat denes decata vo skolite na toa? e ne gi ucat so pravilni definicii izgleda. a moi portokalcinja: Nikola, Bratot, Slavjanski, Delboy, Vlatko_100, Jkd, Bitushanec, Strasniot i Ogledalo (ve narekuvam portokali bidejki vie gi narekuvate komunjari site onie so zborat protiv gujo, a ne deka site ste portokali) demokratija li e na totalno nevooruzan miren DEMOKRATSKI protest(ako ne znaete protestite se demokratski cin vo se koja demokratska drzava vo svetot vo koi imaat pravo da ucestvuvat site luge sto ziveat vo taaa zemja) da se pratat specijalni sili za brzi intervencii koi bea tesko naoruzani so avtomati i koi ne se prateni po baranje na Sudot.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
demokratija? sto e toa? gi ucat denes decata vo skolite na toa? e ne gi ucat so pravilni definicii izgleda. a moi portokalcinja: Nikola, Bratot, Slavjanski, Delboy, Vlatko_100, Jkd, Bitushanec, Strasniot i Ogledalo (ve narekuvam portokali bidejki vie gi narekuvate komunjari site onie so zborat protiv gujo, a ne deka site ste portokali) demokratija li e na totalno nevooruzan miren DEMOKRATSKI protest(ako ne znaete protestite se demokratski cin vo se koja demokratska drzava vo svetot vo koi imaat pravo da ucestvuvat site luge sto ziveat vo taaa zemja) da se pratat specijalni sili za brzi intervencii koi bea tesko naoruzani so avtomati i koi ne se prateni po baranje na Sudot.
Абе кај може да знае комунист што е демократија ај ти само тоа објасни ми го мене па да се повикува на истата?

Kajgana Shop

На врв Bottom