СДСМ очекува минимум 20 градоначалнички места

Дали мислите дека е реално СДСМ да очекува од 20 до 30 градоначалнички места?

  • Да

    Гласови: 50 24,0%
  • Не

    Гласови: 158 76,0%

  • Вкупно гласачи
    208
Статус
Затворена за нови мислења.

Јордан Мијалков

Вмро Засекогаш
Член од
8 март 2009
Мислења
228
Поени од реакции
15
Realizirana vo celost:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: 8 milioni evra sto gi realizira AMNESTIRANOTO GOMNO, za toa realizirano mislis??????????? tesko na tebe
Амнестираното гомно Зоран ЗАЕБАЕВ кога ќе има рејтинг поголем од 0,5% тогај ќе освои 20 градоначалници.А и он ќе си оди од Струмичката фотелја:toe:

после она синоќа дефинитивно дпмне победува во карпош така да им остана на седесето да сонуваат да ја освојат струмица и некои помали места како преспа и сл.

СТРУМИЦА Е НАША НЕ ИМ ЈА ДАВАМЕ.ЌЕ ИЗГУБАТ У СТРУМИЦА.
СДС СЕ ФЛЕЗЕНИ У НЕКОЈ АМЕРИКАНСКО ХОЛИВУДСКИ ФИЛМ ОТИ ЌЕ ПОБЕДАТ У СТРУМИЦА:smir:
 
  • Ми се допаѓа
Reactions: jkd
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Заев: Ќе победиме во 20-30 општини


ВЕЛЕС - „Кампањата досега е во духот на слободни и демократски избори, но не и фер, зашто се користат сите институции на власта. Премиерот Никола Груевски и ВМРО-ДПМНЕ знаат што значи силата на општината. Тие се обидуваат да добијат мнозинство во општините и контрола врз функцијата претседател на државата“, рече Заев во Велес на средба со стечајците и синдикатот.

В.д. претседателот на СДСМ вели дека на овие избори се убедени дека ќе победат во 20-30 општини. Заев се надева дека наскоро ќе се случат вонредни парламентарни избори

Izvor Utrinski...

Znaci sega se 20 do 30....
Abe zajko , zajko...prvo ripni posle reci OP...Iako vladeckata garnitura a osobeno Ivanov so site gafovi sto gi pravat vo predizbrieto srdecno im pomagaat mislam deka 5 do 10 gradonacalnicki mesta veke e preoptimisticki...
 

апец

Јувентус фан
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.083
Поени од реакции
60
Виц на годината:pos2::pos2::pos2: СДСМ 20 општини ке добијат. Нека бидат среќни со 3-4.
 
Член од
2 февруари 2009
Мислења
17
Поени од реакции
0
За внимателниот тв-гледеча уште вчера беше јасно дека Заев лаже. Тој излажа кога рече дека Општината имала побарувања од 30.500.000 денари, притоа нарборјувајки ги следните бројки: 24.504.000 + 1.690.000 + 2.889.000 денари. Но, кога ќе се соберат овие бројки, тие не изнесуваат 30.500.000 како што лаже Заев, туку: 29.083.000 денари. Секако оти Заев од математика се разбира повеќе отколку Амди Бајрам и Дора Бакојани. Затоа многумина граѓани на Струмица знаат дека Заев со своите обиди за манипулации со јавноста постојано ја потврдува народната мудорост: Кој краде, тој и лаже.
Во интервјуто за „Фокус“ (06.03.09 г.) Заев тврди: „Напаравивме Бела книга во која се гледаат сите проекти кои се рализирани. Реализиравме вкупно 1024 капитални проекти во вредост од 20 милјони евра.“
Белата книга на Заев беше издадена неколку дена пред објавувањето на неговото интервју во „Фокус“. Во својата Бела книга Заев тврди дека реализирал 1020 проекти во вредност од 11.500.000 евра. Очебијна е разликата меѓу првото и второто тврдење на Заев за 8.500.000 евра и 4 проекта.
Но и овие 11,5 милјона евра не се обезбедени само од општински пари, донации и донации. Ниваната вредност е 10,5 милјона. Еден (1) милјон евра има добиено од Владата додека со неа раководеше СДСМ, но Заев безсрамно лаже дури и кога се работи за неговата партија за да изгледа поспособен градоначалник од што е. Значи, во стилот на онаа „кој краде, тој и лаже“ Заев повторно се обидува да манипулира со бројките. Неговите лаги како да немаат крај. Во “Фокус“ Заев тврди дека од ЕУ има обезбедено 1,2 милјони евра, а во неговата Бела книга Заев тврди дека од ЕУ обезбедил 1 (еден) милјон евра. Уште една лага нели?
Потаму, Силвана Бонева ги разоткри лагите на Заев за неговата опструкција на соработката со Владата на РМ.
Само од неколку министертва има едум (7) милјони инвестииции од Владата во Струмица, а Заев не само што ги лажи граѓаните дека Владата не помислува на Струмица, туку парите што ги добил од Владата Заев ги чува на општинска с-ка, ем да си собира камата, ем да ги опструира владините проекти.
Зошто Заев на општинска с-ка чува пари добиени од Владата? Така ли се развива културата, спортот, инфраструктурата.... во Струмица? Зошто вчера на пресот Заев премочла дека на с-ката има камата во износ од 1.331.888,73 денари на пари добиени од Владата за реализација на проекти во општина Струмица? Затоа што има чесен и искрен однос кон јавноста? - Секако си мисли дека на тој начин ќе го воскресне свети сдсм.
На општина Струмица не и треба аболициран тип за градоначалник кој што лаже - суши, кој го презира умот на граѓаните. Чесно од него ќе беше да им се извини на граѓаните, барем за лагите кои досега му разоткри Силвана Бонева.

 
Член од
20 декември 2005
Мислења
503
Поени од реакции
6
posle izborite da se srusi global, i da se izgradi objekt sto nema da e divogradba
 

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
posle izborite da se srusi global, i da se izgradi objekt sto nema da e divogradba
Така е,треба да се сруши се што е дивоградба во Македонија и не само Глобал.Не знам само зошто тоа ДПМНЕ не го зацрта како главна точка во неговата изборна програма..:smir:
 
Член од
16 февруари 2009
Мислења
59
Поени од реакции
8
Gledam ne ste informirani za Resen dovolno.. pa eve kratka sodrzina za aktuelnoto vo Resen...

Ako se rusi toa sto e divogradba vo Resen ke treba 2 godini samo toa da se raboti zasto pod odobrenie od buzle se izgradeni 5-6 divogradbi vo Pretor na plazite, se gradi fabrika na Zaev -tulana, a treba da se rusi i uste ne pocnatiot proekt na akvapura sto buzle vekje 5 godini ja promovira i na sekoi 6 meseci kamen temelnik turiva.. i mnogu drugi objekti.

Ne se odi na izbori so kandidat ko buzle so MNOGU proekti napraveni za gradot i za drzavata. Ministerot po trenerki so TAT ubavo si go zavrsi toj proekt pa sega tezel 50 milioni.
Vo Resen imase mnogu slicen primer koj tezese okolu 20 milioni - LAMBROS, mozete da zamislite koj stoese i zad nego.
Losata transformacija na Agroplod i Prespateks donese do zatvoranje site pogoni na Prespateks osven eden so 40 vraboteni. Kapitalot na Agroplod se razgrabuva i propagja na golemo, se zatvorija prehrambenite prodavnici koi bea pod kapa na Agroplod, se zatvori prodavnicata za bela tehnika, se zatvori edinstveniot hotel Kitka koj bese vo Resen i po koj Resen bese prepoznatliv.
Opstinata e zaglavena do gusa vo dolgovi od menadziranjeto na buzle. Samo kon Grnit ima dolg od nekolku milioni, ulicnoto osvetluvanje vo Resen raboti so restrikcii, od koga e otvoren.. ne se plateni smetkite za struja i vo edinstveniot objekt koj go ima Resen (kinoto) koe sega e modernizirana sala vo koja protekuva voda koga vrne.

I sto e najtragicno finansira proekt na recnoto korito na rekata vo Resen so 1 000 000 franci namesto da gi investira vo mnogu pobitni raboti za Resen... Pr. vo renoviranje na bolnicata, otvoranje ili podrska za otvoranje na privatni biznisi (fabriki) koi ke vrabotat lugje, renoviranje na skolite kade od prozorcite naveva i dozd...

Vo Resen nema ni edna fabrika koja raboti kako sto treba. Iako e mal grad ima golema nevrabotenost. Se smeta za najbogat grad vo Makedonija ( po broj na ziteli) i vistina do sega bese. Ama od sega ke e poinaku zatoa sto jabolkoto vekje nema cena kako porano, odnosno ne se bara tolku mnogu poradi golemite nasadi vo Polska.
Resencani se bogati od jabolkata i zatoa mn ne obrnuvaa vnimanie na losite privatizacii namesteni od buzle i otpustanjeto na vrabotenite.
Ako i narednata godina nemaat cena jabolkata Resen ke stane najsiromasen grad.

Mladite begaat na golemo od Resen poradi ovie problemi.
Resencani go stavija buzle na vlast ama i tie ke go kaznat. Za da bide i krajot poubedliv VMRO godinava vo Resen izlegoa so kandidat koj nema ni edna crna damka vo svoeto minato. Vo gradot glasi za dobar, cesen, familijaren covek za razlika od pogore navedeniot koj kaj resencani e poznat mnogu poinaku i mnogu sprotivno od kandidatot na VMRO.
Kandidatot na VMRO vo Resen e direktor vo Makedonski sumi vo Resen i za svoeto rabotenje prethodnive godini stvarno se pokaza. Vo rok od 2 godini uspea da ja smeni slikata vo sumskoto koja bese sledna .. 20 zaostanati plati i pridonesi koi bea dobieni od prethodniot direktor od SDSM poradi negovo loso menadziranje. Sega pokraj redovnite plati na vrabotenite tamu mu se isplateni i SITE zaostanati.
I pokraj ova sdsm si go pravat toa za sto najmnogu gi biva.. lazat, izmisluvaat deka kandidatot secel bez pravno, delel drva i neznam sto.. iako vekje im e poznata prikaznata od pogore sto uspea da napravi covekot vo rok od 2 godini so site pokraj nego lugje od SDSM koi mu pravea samo opstrukcii.

PAGJA BUZLE... NE GO SMETAJTE RESEN VO TIE 4-5 DOBITNICKI NA SDSM...
 
Член од
6 март 2009
Мислења
25
Поени од реакции
1
ДА ЖИВЕЕ КАВАДАРЦИ

Сакам да го прашам ВД-40 од Струмица дали тие на овие избори учествуваат во Кавадарци?
До сега не сум видел никој од нив ниту на ТВ, ниту на улица, ниту кандидатот, ниту некој од листата - ништо.
Не ми е јасно, да не се срамат да излезат? Толку ли се раскарани, па не може да се соберат двајца од СДС заедно? Никаде ги нема. Дали се предадоа?
Па вака не е интересно!

Знаете ли што искоментирал Никола Груевски на митингот во Кавадарци, кога го видел огнометот и огромното скандирање од целиот плоштад за кандидатот Александар Панов? Се доближил и му шепнал на Ставревски:
“Па овие веќе слават тука!“

Оттогаш нема ниту еден од републичкото раководство на ВМРО да дојде да го видиме во Кавадарци. Од ВМРО-ДПМНЕ од Скопје не доаѓаат, од СДСМ ги нема никаде, два-тројца циркузанти од кандидати се јавуваат одврме-навреме на ТВ. Но во штабот на ВМРО-ДПМНЕ уште работат како термити. Лани беше ВМРО/СДСМ=12000/4000 и сега ќе биде така некако.

Тука работата е веќе одамна завршена. Кавадарци прв пат ќе добие градоначалник од ВМРО-ДПМНЕ.
 

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
СДСМ најмногу освојува 11 градоначалнички места...
 
D

Deleted member 12196

Гостин
20 е реална бројка. Но повеќе? Тешко. Многу тешко.
 

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
како ближат избориве се потешко дека седесето ќе освои и 10 градови мене така ми личи работава,секој ден се повеќе и повеќе се летаргични се помалку имаат аргументи за напаѓање дури им се потрошија и погрдните зборови а бидејќи програма немаат им останува да го чекаат дебаклот или едноставно да се откажат од изборите па потоа да трубат по светов како државата не е способна да спроведе фер и демократски избори се со цел да си го покријат задникот
 
Член од
3 декември 2008
Мислења
179
Поени од реакции
3
Го слушам Зеав во интервју за Алфа , вели дека очекуват од 20 до 30 градоначалнички места...
Дали ова е добар филм во кој СДСМ живее или реалност???
ova ti se vika :
NADEVAJ SE KURE NA PIJANO PICE.:uvo::helou:
 
S

smart ass

Гостин
Gevgelija ,Ctrumica ,I nekoi okolni sela za drugo mesto neznam kade bi mozele da pobedat sds
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom