Сè ќе биде во ред, не се секирај...

Член од
5 февруари 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
ma daj

pa sto drugo moze da ti odgovori nekoj koga ti se naogas vo kup problemi i ne znaes glavata kaj ti e pa verovatno ke ti kaze ne se sekoraj se ke se sredi.....a dali si se ti zaprasala sto moze toj tebe da ti pomogne ako si vo problemi vo bilo koja oblast nikako osven da ti upati nekoj topli zborovi ma daj ti se molam gluposti

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
Мене искрено ми се утеха тие зборови а исто така претставуваат и мотивација за да продолжам да му барам решение на проблемот ..Тоа "се ќе биде добро" за мене претставува некоја нова димензија во која јас ќе одам доколку си го решам проблемот ...кој не би сакал да патува од една во друга димензија ?

Член од
8 октомври 2009
Мислења
312
Поени од реакции
153
подршката во некои ситуации и проблеми е и тоа како битна....со изговарањето на тие фрази ,,не се нервирај'',,се ќе биде во ред'' итн. едноставно ти влева надеж дека не е се така црно дека имаш некој покрај себе кој би ти помогнал и советувал едноставно дека не си сам, а највеќе утеха дава прегратката кога некој искрено ќе те прегрне и ќе ти шепне дека се ќе се среди:pipi:

Марко!

Алфа
Член од
6 февруари 2010
Мислења
272
Поени од реакции
14
Всушност, не верувам дека се случува нешто.Со самото тоа што твојот проблем го изнесуваш надвор, и се соочуваш со реалноста, ти си веќе посилен од него.

Бидејќи, додека го чуваш во себе е замисла,кога ќе го споделиш е реалност.

А полесно е да се бориш со проблем за кој сметаш дека е реален, отколку да се бориш со замислата внатре во себе.

Член од
6 февруари 2010
Мислења
11
Поени од реакции
0
Многу е полесно кога ќе го споделиш проблемот со лицата кои ти се најблиски, со самото искажување на проблемот на некој близок се чувствувам многу подобро, и тоа "се ќе биде во ред" и "ајде не се нервирај" на мене барем многу ми значи, не дека проблемите веднаш ќе исчезнат туку ќе знаеш дека има некој што се грижи за тебе.

Кент

Професионалец
Член од
16 февруари 2010
Мислења
255
Поени од реакции
15
Сакам да го кажувам и сакам да го слушам бидејќи на крајот - Секогаш се ќе биде во ред.

O

okej

Гостин
ништо нема да биде во ред...првиот што ќе го сретнеш на улица..сопри го..и почни да плачеш...и тој ќе ти каже се ќе биде во ред...тоа ништо не значи...треба да знаеш некого како да утешиш...како да му ја вратиш самодовербата...јас на пример..моите дома не ме сакаат..раскинав со девојката на многу мизерен начин..додуше незнам уште ни дали сме раскинале..и...еден ден збориш со неа..и ги правите сите муабети до оноа..какво куче ќе имате во двор кога ќе бидете заедно...и после тоа само те укопува во земја со нешто..не е сега битно што....кој ќе ти каже секогаш се ќе биде во ред те лаже и тоа убаво...ти го кажува тоа со размислување "да му дадам надеж"...надежта е измислена за кога ти е лошо да веруваш во тоа што те тешат..а кога ќе ти се случи уште полошо и никој нема да те утеши..тогаш тука е надежта за да те укопа уште толку во земја со помислата дека некогаш си се надевал на што било подобро а тебе сега ти се случува нешто многу лошо...а да прашам...ако почне да те боли срце кога дишеш..и те боли глава секој ден 24/7...и заспиваш со плачење и се будиш со плачење...губиш воља да правиш работи што некогаш ти биле интересни..што треба да направиш тогаш??...Се ќе биде во ред??????

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Нервоза за никој и за ништо. Сите сме биле сведоци на тоа колку може да биде суров животот.

O

okej

Гостин
никој од тука незнае како е да стискаш рефреш на секои 2 минути со надеж дека некој ти пишал на форум на интернет нешто што можеби малку ќе ти даде воља за живот..затоа се ќе биде во ред нема никакво значење...

O

okej

Гостин
чисто информативно ме боли к**от не се замарам за нишо веќе х)...или барем така сакам да мислам...али не ми е веќе како што ми беше...ма не се замарам бре хахаха...:drk::salut:

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Епа вака...Ако човек почне да ме теши јас се осеќам уште полошои наместо да ми помогне ненамерно ми одмага. Во таква ситуација многу подобро е да смени тема, да сврти на шала и да каже некој виц, насмевката многу ми значи и многу ми помага.Сакам позитивни луѓе околу себе, аман веќе од намќори!

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Ovaa recenica vo pincip me nervira.ako nemas so da mi kazes podobro kuti a ne da treses se ke bide vo red

S

StereoLove

Гостин
Епа вака...Ако човек почне да ме теши јас се осеќам уште полошои наместо да ми помогне ненамерно ми одмага. Во таква ситуација многу подобро е да смени тема, да сврти на шала и да каже некој виц, насмевката многу ми значи и многу ми помага.Сакам позитивни луѓе околу себе, аман веќе од намќори!
За жал драга секогаш ги има таквите.
Секој имал лоши денови,сите сме имале успони и падови.
Но нели те нервира кога ти велат не се нервирај,батали или се ке биде во ред?и тоа баш личности кои не биле на наше место го повеке зборат.
Моја другарка постојано ми зборува абе ајде батали а не знае како е што било.
Некој вели мразам кенкање за проблеми-а забораваат дека тие биле истите и сега зошто им се погодило заборавиле на се.
Па подобро ке кенкам и ке кажам за проблемот и ке ми биде полесно а може да добијам и некој корисен совет отколку да чувам во себе.

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
За жал драга секогаш ги има таквите.
Секој имал лоши денови,сите сме имале успони и падови.
Но нели те нервира кога ти велат не се нервирај,батали или се ке биде во ред?и тоа баш личности кои не биле на наше место го повеке зборат.
Моја другарка постојано ми зборува абе ајде батали а не знае како е што било.
Некој вели мразам кенкање за проблеми-а забораваат дека тие биле истите и сега зошто им се погодило заборавиле на се.
Па подобро ке кенкам и ке кажам за проблемот и ке ми биде полесно а може да добијам и некој корисен совет отколку да чувам во себе.
Не сакаат да те разберат, а уште помалку да ти помогнат, впрочем тие не те ни слушаат што збориш! Сакаат само да се решат од тебе и од твојата за нив досадна приказна и ти викаат ај ај ќе биде се` во ред (што не значи дека нема бидејќи кога тогаш се` си доаѓа на свое место).
Јас на пример не сум таква, без разлика кој ми се доверува го сослушувам и сакам да помогнам. Се ставам на негово место и искрено сочувствувам со него.
Уствари ова што го правам е штетно за мене, се мачам себеси, а утре никој нема да ми рече ФАЛА! Многу би било покорисно доколку изградам ѕид пред себе и си бркам работа...

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
И мојот фаворит: “Не се нервирај“ у смисла, “не се нервирај, така ќе ти биде подобро.“ - Дај не зезај, стварно мислиш дека ќе ми биде боље?
In every life we have some trouble
When you worry you make it double

taka nekako

Kajgana Shop

На врв Bottom