Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

Член од
7 декември 2009
Мислења
26
Поени од реакции
0
trn

Колку што разбрав ова е нешто како AVON и ORIFLAME, и многу продавачи се појавија на темава, и тоа се или некои девојки со "резултати" кои му помогнале на некој другар или некој драпачи...
Епа ако уште некој напише нешто за овој "чудесен шампон", јас лично ке се заложам кај администраторите да биде баниран.
НЕ ЈА ЗАГАДУВАЈТЕ ТЕМАТА.
Потрошив 3 години дури да откријам што делува и како се употребува и си го трујам телото со финастерид, а вие ке ми кажувате мене за другар кој му помогнало...

КЕ ВИ СЕ МОЧАМ ВО ШАМПОНОТ !!!
ДА НЕ ВИДАМ УШТЕ ЕДЕН ТАКОВ ПОСТ!!!

Нема глупак на форумот кој би поверувал во вашите срања. Да се прави личен профит на сметка на некој кој има здравствен или козметички проблем проблем, е ништо друго туку бедно, а вие сте обични профитери без никаква грижа на совест. БЕГАЈТЕ ОД ТУКА !!!
:tv: i sto iskoci sega, deka tvojot lek e najdobar? so ako si potrosil 3 godini koga ne si baral kaj so trebalo. koga sakas i kade sakas ke se najdeme da vidis rezultati, jas go koristam 4 meseci. i ne samo napagaj koga ne si go probal i nemas poima za samponot. koja so saka ke si proba :tv:

Член од
7 декември 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
Gledam deka Cak Noris mnogu se vozbudi vo vrska so samponot.Druze nema potreba od takvi zborovi i pogreshni mislenja kako za proizvodot taka iza kompanijata koja ocigledno i drugi neznaat kako funkcionira i sto e.Ne e ni kako avon nitu kako oriflame i neznam koj e tuka da profitira od vas za eden sampon koj so dobra namera go preporacav zosto rezultatite gi vidov.Ne e moj samponot da mu se mocas a i postovive ne se stetni po zdravje,a ako necija dobro namerna poraka se tolkuva vaka neznam sto luge ste.POzdrav

Член од
25 април 2005
Мислења
162
Поени од реакции
5
Rekla kazala moabeti :)

Forever living products go izmisli aloeto
Forever living products se borese so divite pleminja vo Amazonija za da im donese na lugeto Jojobata
Foreve living products go odgleduva aloeto na poseben nacin, brunete tetkici so dobri cicki sekoj den go navodnuvat zatoa e edinstveno sto e "standarzirano"
Iako na pazarot ima eden kup shamponi so aloe i jojoba so ne se poveke ni od 200 den sepak aloeto i jojobata od Forever living products e nesto so ne e isto
Isto taka ako imate problemi so vrzuvanje na devojki multi level marketrite od Forever living products ke vi pokazat kako lesno da se usovrshite vo toa. Fakt cim bi dale 1000ka za obicen aloe i jojoba shampon koja cela svetska naucna javnost tvdri deka nema da vi predizivka rast, togash istiot metod primenete go na koja i da bilo devojka garant ke ja ubedite :) Na kaj zivotot e igra na zborovi
Forever Living Products ima tesna sorabotka so razlni vonzemski rasi kade so posebni metodi go pravi aloeto da reshava problemi koj do sega ne mozel. Ovie od SZO i od FDA dzabe troshat godini pari testiranjki na luge za da se pokaze dali nekoj lek e efikasen.
I na kraj ako go kupite shamponot vo narednite 24h ke gi otkriete tajnite na multi level marketing od Inmate :) i samiot si kaza vo edna druga tema na ovoj forum deka ovoj vid na marketing e dobar nacin na zarabotka

Член од
7 декември 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
Dime prijatele koj rece deka FLP go izmislilo aloeto pa posle site gluposti sto gi napisa podole so koj me nasmea :vozbud:.A gledam deka so tebe veke ne treba muabet da se pravi zosto ocigledno ne si dorasnat da zboruvas na vakavi forumi i za vakvi temi,samo edna dobra preporaka za samponot vidi sto napravi.A gledam i nekoj Inmate ti e mnogu vo interes pa zatoa brkaj si rabota so nego za otkrivanje na tajnite na mlm.I kako posledno od kaj takvi iluzii deka rabotam vo FLP i deka treba da se vrzuvaat nekoj devojki i VONZEMJANI i GLUPOSTI NA TONI......:tapp:

Член од
3 декември 2009
Мислења
25
Поени од реакции
1
Колку што разбрав ова е нешто како AVON и ORIFLAME, и многу продавачи се појавија на темава, и тоа се или некои девојки со "резултати" кои му помогнале на некој другар или некој драпачи...
Епа ако уште некој напише нешто за овој "чудесен шампон", јас лично ке се заложам кај администраторите да биде баниран.
НЕ ЈА ЗАГАДУВАЈТЕ ТЕМАТА.
Потрошив 3 години дури да откријам што делува и како се употребува и си го трујам телото со финастерид, а вие ке ми кажувате мене за другар кој му помогнало...

КЕ ВИ СЕ МОЧАМ ВО ШАМПОНОТ !!!
ДА НЕ ВИДАМ УШТЕ ЕДЕН ТАКОВ ПОСТ!!!

Нема глупак на форумот кој би поверувал во вашите срања. Да се прави личен профит на сметка на некој кој има здравствен или козметички проблем проблем, е ништо друго туку бедно, а вие сте обични профитери без никаква грижа на совест. БЕГАЈТЕ ОД ТУКА !!!

добро пријателе ти на мене си ми фаворит :back: ...зашто таков тон ... зашто да се караш....мислиш дека ти само имаш проблем...па ако ти имаш со косата јас имам со лицето проблем, па не мрчам кога некој ке ми каже некој нов совет ... па да му се сневиди, кој овде прај профит, мене форумите одсекогаш ми биле место за пронаоѓање нови информации.... дали решението за некој проблем е профит???...не ги мешај поимите !!! крај краеви па не е некој будала да се труе со финастерид...пре би пробал/а било кој шампон против опаѓање на коса...ај да не го спомувам се глеа дека си алергичен на тој што го споменав....

еве ти друг случај...проблем со опаѓање на коса од псоријаза ...има другарка ми...и сеа...зарем треба она да седне овде и се што ке пише ќе и се смета за реклама ако доаѓа од било која реномирана компанија ????

не ме земај здраво за готово...ама ти мене многу ме навреди...не е тоа убаво и не е фер...јас го кажав искуството, затоа што ми падна жал кога прочитав колку време си потрошил и кога прочитав какви се не препарати користиш !!!! ни на крај краеви не мислев дека некој може волку сурово да настапи !!!

на крај да те замолам ...убаво да проучиш со какви видови на производи се занимаваат орифлејм и авон, а со какви форевер ливинг....и прашај слободно некој професор од економски факултет која е разликата помеѓу пирамида и мулти левел маркетинг ;) пренасочија твојата негативна енергија кон нешто продукитвно ...

поздрав

еве ти еден :back:

Член од
25 април 2005
Мислења
162
Поени од реакции
5
Dime prijatele koj rece deka FLP go izmislilo aloeto pa posle site gluposti sto gi napisa podole so koj me nasmea :vozbud:.A gledam deka so tebe veke ne treba muabet da se pravi zosto ocigledno ne si dorasnat da zboruvas na vakavi forumi i za vakvi temi,samo edna dobra preporaka za samponot vidi sto napravi.A gledam i nekoj Inmate ti e mnogu vo interes pa zatoa brkaj si rabota so nego za otkrivanje na tajnite na mlm.I kako posledno od kaj takvi iluzii deka rabotam vo FLP i deka treba da se vrzuvaat nekoj devojki i VONZEMJANI i GLUPOSTI NA TONI......:tapp:
Ti samiot spomna deka se edinstveni so go imaat standardizirano :D

Kolku e smesno neli oti ne im kaza deka postojat eden ton isti vakvi shamponi so aloe i jojoba no ne samo ovie demek imaat. Kade se studiite?? Kade se slikite??

Dorasni ti :) ubavo pisha Veni vo prviot post deka se pravi moabet za lekovi koj se dokazani ili odobreni od FDA so studija.

FDA ima tri fazi za da se odobri lek za nekoja bolest. Vo poslednata faza pred da ispadne lekot dostapen do potroshuvacite trae i do 5 godini kade so se testira vrz golema masa na luge. Site tie redovno se kontroliraat za rezultatite i moznite negativni efekti.

Arno vi rece veni ne ja trujte temata se pomacil da sobere informacii i da vi gi prezenitra so cvrsti dokazi a ne da pagame na eftini marketinski zborovi, abe deluva na eden moj drugar blablabla

Kade se studiite so gi izvrshile Forever Living Products?
Before/After sliki ja ne vidov :) daj barem podrudete se da vidime kako dobro go vladeete photoshop

Eve kolku kosta Aloe Vera + Jojoba (sls free shampon)
http://www.amazon.com/Y-Jojoba-Aloe-Yucca-Shampoo/dp/B0009VAJA6

Da 2.5$ a ne 25$ kako so sakat Forever Living Products

Член од
7 декември 2009
Мислења
26
Поени од реакции
0
:tv: hahhhaahaaa ovoj Dimitar 100% izbegan e od nekoj cirkus, kulku ubavo me nasmea so linkot. 2,5$, a podole tie kolku se i kolku bi bilo da se isporacaat do tuka? tolku veke se otkazuvam od temava, jabe davav pozitivni iskustva koga na nekoj glavata im otrpnala od preparati za 2,5$ :)) :tv:

Член од
25 април 2005
Мислења
162
Поени од реакции
5
:tv: hahhhaahaaa ovoj Dimitar 100% izbegan e od nekoj cirkus, kulku ubavo me nasmea so linkot. 2,5$, a podole tie kolku se i kolku bi bilo da se isporacaat do tuka? tolku veke se otkazuvam od temava, jabe davav pozitivni iskustva koga na nekoj glavata im otrpnala od preparati za 2,5$ :)) :tv:
Super mn i ne pomogna sledniot pat informiraj se :) Epa sea ne e 25$ oti skapi se tetkite so cicki koj vo odgleduvaat aloeto :D Sledniot pat ako pishe nekoj deka izmet od konj mu pomognalo treba li da mu poveruvme. A sepak mislam deka toj od 2.5$ ako nisto ne sodrzi sls kako vashiot :D oj neka te informira shefot sho e sls za da si gi podobris svoite marketinski sposobnosti naredniot pat.

http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=3149541&postcount=157
Da da multi level kako toj 25$ shamponot koj ne vredi realno poveke od 2$ :) nema podobar nacin da si gi zaebes prijatelite so toa sto ke im shitkas proizvodi so nabildani ceni.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
А зошто мислите дека не му помогнало?Ете било каква фирма да е, може имал типот проблеми со скалпот, купил шампон и таблети од форвр продуктс ли како се викаше фирмата, му се средило се и дало некој ефект. Ништо чудно. Од пред 2 години што се бавтам со вакви работи иам разбрано дека и скапан мозок од чавка делува, дека лук ставен во шпиритус делува и такви ствари. И тоа докажано со слики. Се е можно.

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
Daj boze da ima vistina vo toj sampon od aloe vera, no i jas iskreno ne veruvam vo toa. Se cini deka na forumov vlezeni se clenovi koj ne im e celta da pomognat vo resavanjeto na problemite so opaganjeto na kosata. Iskreno Ve zalam ako probuvate da napravite pari na luge koi si imaat maka. Sto se odnesuva do toj sampon eden drugar pocna da go koristi i ke go cekam da mi gi kaze rezultatite. Sega za sega jas si ostanuvam na minoxidil 5% i najrazlicni vitaminski ampuli i samponi. So propecia seuste ne sum pocnal najveke od strav radi stranicnite efekti. Pozdrav i se nadevam na sto pobrzo usovrsuvanje na folikularnata tranaplantacija ili na nekoj drug lek koj ke ni stavi kraj na site problemi.

Член од
25 април 2005
Мислења
162
Поени од реакции
5
А зошто мислите дека не му помогнало?Ете било каква фирма да е, може имал типот проблеми со скалпот, купил шампон и таблети од форвр продуктс ли како се викаше фирмата, му се средило се и дало некој ефект. Ништо чудно. Од пред 2 години што се бавтам со вакви работи иам разбрано дека и скапан мозок од чавка делува, дека лук ставен во шпиритус делува и такви ствари. И тоа докажано со слики. Се е можно.
Pa dajte stvarno eve javno gi povikuvam tie od Forever Life da me snabdat besplatno godina dena so ovoj shampon. Ako deluva ke dobijat lojalen musterija plus ke go shitname voa nadvor oti poznavam luge so frlaat i po 300$ mesecno na ovoj problem i ocajno baraat lek. Ke se zbogaime aloo :D

Tolku li slozeno kazuvam eve vi forumi specijalno za ovoj problem

hairlosstalk.com
hairlosshelp.com
regrowth.com

Slobodno prashajte gi ima decki so se stvarno iskusni i ke vi kazat tocno. Plus skoro sekoj doktor za transplantacija navor ima strana pisete mu mail da dobiete strucno mislenje. Kako moze vednas da se pusta covek vo nesto od dva tri ubavi zbora. Ne e mn za parite nego vremeto so ke se izbugi ama aj nekoj den ke se razjasnat ovie raboti.

Pak ke povtoram koristam jojoba organsko maslo, aloe, emu, cederwood i drugi masla i super se za skaplot da se smiri iritiranata koza. Ama ne pomaga poveke od toa e sega deckive od Forever life neznam oti sakaat da me ubedat kao toa aloe i jojoba da se poinakvi.

Ja go kazav moeto iskustvo so aloeto i jojobata oni mi kazuvat sportivno. Ok im rekov da mi pokazat istrazuvanje napraveno od relevanta instutucija. Brunete mi rece da i dadam info da me pobaral nekoj tip koj navodno imal problem i ova mu pomognalo. Dobro zar misleshe deka ke mu poveruvam na nekoj pa makar da mu se javi na tel i da mu rece drugar da mene mi pomogna treba da go probas. Nema da zapali toa kaj mene, za site raboti so gi koristam sum istrazuval podolgo vreme na forumi i sum kontatiral so lekari od nadvor za da se resham.

V

VeniVidiVici

Гостин
Ако ми се нудите толку за резултати ставете слики да видиме сите, ок?
А ако во иднина некој се нуди на продава некакви шампони или било што овде, јас ви ветувам дека ќе направам се за да не постоите на форумов повеќе.
И од каде наеднаш на 5 луѓе им се роди таа потреба да помагаат на други и тоа со истиот шампон?

НЕ ГО ЧЕПКАЈТЕ ДИМИТАР, ИМА ПРИДОНЕСЕНО МНОГУ ЗА ТЕМАВА, за разлика од вас кои се појавувате со 5 постови и нудите лек за коса кој целиот свет го бара и освен третмани сеуште не е пронајден.

Ако сум грешка и не сте ситни продавачи, постирајте барем 300 одговори, кажете нешто паметно, покажете дека имате искуство со проблемот и тогаш можеби некој ке ви поверува колку зјаен е тој ваш шампон, па ке си ги заработите вашите бедни 200 денари провизија заработени со лаги.

добро пријателе ти на мене си ми фаворит :back: ...зашто таков тон ... зашто да се караш....мислиш дека ти само имаш проблем...па ако ти имаш со косата јас имам со лицето проблем, па не мрчам кога некој ке ми каже некој нов совет ... па да му се сневиди, кој овде прај профит, мене форумите одсекогаш ми биле место за пронаоѓање нови информации.... дали решението за некој проблем е профит???...не ги мешај поимите !!! крај краеви па не е некој будала да се труе со финастерид...пре би пробал/а било кој шампон против опаѓање на коса...ај да не го спомувам се глеа дека си алергичен на тој што го споменав....

еве ти друг случај...проблем со опаѓање на коса од псоријаза ...има другарка ми...и сеа...зарем треба она да седне овде и се што ке пише ќе и се смета за реклама ако доаѓа од било која реномирана компанија ????

не ме земај здраво за готово...ама ти мене многу ме навреди...не е тоа убаво и не е фер...јас го кажав искуството, затоа што ми падна жал кога прочитав колку време си потрошил и кога прочитав какви се не препарати користиш !!!! ни на крај краеви не мислев дека некој може волку сурово да настапи !!!

на крај да те замолам ...убаво да проучиш со какви видови на производи се занимаваат орифлејм и авон, а со какви форевер ливинг....и прашај слободно некој професор од економски факултет која е разликата помеѓу пирамида и мулти левел маркетинг ;) пренасочија твојата негативна енергија кон нешто продукитвно ...

поздрав

еве ти еден :back:
Благодарам за бакнежот, иако беше во саркастична форма. Ако мојата "негативна" енергија ја пренасочам кон толерирање на ситни продавачи, тогаш целиот труд со оваа тема ќе пропадне и ке треба да ги демантирам сите дерматолози во светот во фактот дека не постои лек за ќелавост.

Не ми треба професор од економски за да ми каже дека вие очајно се обидувате да продадете нешто овде. Многу добро ја познавам пазарната економија па дури и процентот кој го заработувате од продавање.
А за псоријаза постои најефикасниот шампон во свет, и тој е со активна состојка КЕТОКОНАЗОЛ и чини 150 денари во секоја аптека во МК.
И не ме интересира со какви производи се занимава вашата компанија. Видов аир јас од такви лекови, потрошив многу повеќе отколку што сега трошам месечно, но овие барем имаат ефект и тоа ке ви го потврдат СИТЕ ама бап СИТЕ дерматолози во светот, за разлика од вашиот "исцелувачки" шампон.

Памет во глава што правите овде,не потрошив за џабе голем дел од моето време за да ги едуцирам луѓето што навистина функционира.

ПРОПЕЦИА+МИНОКСИДИЛ - ЕДИНСТВЕНИ ПОТВРДЕНИ ТРЕТМАНИ ЗА КОСОПАД ВО СВЕТОТ.Тестирани од ФДА на луѓе и одобрени после 5 годишни тестирања.

Едуцирајте се малце и прекинете со оваа ваша бедна трговија на сметка на луѓе кои имаат проблеми.

За разлика од вас јас барем имам достоинство и почит спрема луѓе кои се обидуваат да си помогнат себе си и не продавам ништо.

Ако мислите дека со 5 постови на форумот сите ке се залетаме по вашиот шампон, бидете сигурни дека јас ке направам се за да никој од форумов не го измамите со вашите трогателни успешни приказни кои се ништо освен чиста бедна лага. А тој што постираше дека ке ми покажел резултати, го повикувам да ги покаже пред сите овде како што направив ЈАС.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Ај без замарање за ова нема потреба повеќе да се дискутира, него да ве прашам нешто имам мал проблем.
Многу ми се суши косата од овоа реконазолов и од шампонот со кофеин, па шо можам да ставам после миење да се врати во нормала? Нешто лесно достапно по можност.
И никогаш не сум имал проблеми со себореја (или како се викаше) или псоријаза, а користам реконазол само како дхт блокер. Можно ли е ако го откажам шампонот некогаш да ми се појават такви работи (како себореа или сл.)?

V

VeniVidiVici

Гостин
Ај без замарање за ова нема потреба повеќе да се дискутира, него да ве прашам нешто имам мал проблем.
Многу ми се суши косата од овоа реконазолов и од шампонот со кофеин, па шо можам да ставам после миење да се врати во нормала? Нешто лесно достапно по можност.
И никогаш не сум имал проблеми со себореја (или како се викаше) или псоријаза, а користам реконазол само како дхт блокер. Можно ли е ако го откажам шампонот некогаш да ми се појават такви работи (како себореа или сл.)?
За овој проблем има едно митско масло за коса кое се вика Чичково уље. Богато е со витамин Е и Ф. Делува многу позитивно на скалпот за задржува влажноста и му дава свилен сјај на влакното.Го има во секоја аптека и чини не повеќе од 120 денари. Ставај го на косата откако ке ја измиеш, нека постои 15 минути и измиј ја повторно. Супер е за овој проблем, го имам користено.

А за тоа дали може да ти се појави себореичен дерматитис после престанување со Кетоконазол, не е можно. Не ја гледам причината зашто би ти се појавил после престанување. Тоа е кожно заразно заболување и не се појавува од употреба на превентивни мерки дури и после нивно прекинување.

Gledam deka Cak Noris mnogu se vozbudi vo vrska so samponot.Druze nema potreba od takvi zborovi i pogreshni mislenja kako za proizvodot taka iza kompanijata koja ocigledno i drugi neznaat kako funkcionira i sto e.Ne e ni kako avon nitu kako oriflame i neznam koj e tuka da profitira od vas za eden sampon koj so dobra namera go preporacav zosto rezultatite gi vidov.Ne e moj samponot da mu se mocas a i postovive ne se stetni po zdravje,a ako necija dobro namerna poraka se tolkuva vaka neznam sto luge ste.POzdrav
Никој не кажа ништо за тебе. Се додека имаш добри намери и придонесуш за збогатување на темава со твои искуства и НЕ СЕ ТРУДИШ ДА ПРОДАДЕШ НЕШТО, тогаш сите сме ти благодарни за споделување на твоите искуства на форумот.

Kajgana Shop

На врв Bottom