- Член од
- 9 септември 2008
- Мислења
- 769
- Поени од реакции
- 322
Зошто фитовалот да го фрлам ?Samo alpecin c1 sampon i losionot na alpecin a fitovalot mozes komotno da go frlis
Зошто фитовалот да го фрлам ?Samo alpecin c1 sampon i losionot na alpecin a fitovalot mozes komotno da go frlis
Јас од пред некое време пијам финастерид од "лек" па го кршам на четири дела и му доаѓа приближно еден милиграм и се чувствувам одлично. Миноксидилот веќе четири месеци го нанесувам со saw palmetto капсулите во комбинација и имам одлични резултати, а сега со финастеридот ваљда ќе биде уште подобро А ќе заборавев, пијам и prostarbe од ESI чиј состав е семки од тиква, корен од коприва, saw palmetto i не се сеќавам на другата состојка....значи составот е одличен како блокатор на ДХТСакам да ве прашам, дали некој од вас има порачувано Propecia (Finasterid) преку ebay? Дали е можно овој лек да е на листа на забранети? Дали би имал проблеми ако го порачам?
Ги земаш на своја рака или се консултира со некој доктор?Јас од пред некое време пијам финастерид од "лек" па го кршам на четири дела и му доаѓа приближно еден милиграм и се чувствувам одлично. Миноксидилот веќе четири месеци го нанесувам со saw palmetto капсулите во комбинација и имам одлични резултати, а сега со финастеридот ваљда ќе биде уште подобро А ќе заборавев, пијам и prostarbe од ESI чиј состав е семки од тиква, корен од коприва, saw palmetto i не се сеќавам на другата состојка....значи составот е одличен како блокатор на ДХТ
За миноксидилот и се она што е на природна база, не сум консултирал лекар, а и резултатите се одлични, а за финастеридот прашав лекар кој исто така кршел и ми рече нишо не може да направи 1мг, несаканите ефекти се 1 на 100 и во големи дози. Башка за секој лек има несакани ефекти, ако се потпираме на нив, ништо не треба да употребуваме. Во продолжение слика од мене за тоа кои се резултатите од миноксидил и saw palmetto ова е за околу 3 месеци.Ги земаш на своја рака или се консултира со некој доктор?
Zasto fitovalot nema nikakov efekt jas sum go koristel nego i drugi preparati ne nemalo nikakov efekt a od alpecinot sum mnogu zadovolen vistina ima rezultatiЗошто фитовалот да го фрлам ?
Извини поради доцниот одговор. По една ампула Б1, Б6 и Б12.Може да ми кажеш колку ампули се ставаат?
Пролистај погоре, имам пишано за се, па дури и слики поставеноimam 22 godini i pocnuvam da primetuvam deka na nekoj delovi mi se retci kosata sigurno e genetski e sea dali ima sansi nekako nesto preventivno da se deluva dodeka ne mi e skroz popagana sto bi me sovetuvale na doktor nemozam da odam nemam plavi kartoni.
Може да ми кажиш кој миноксидил го користиш и цена? ФалаЗа миноксидилот и се она што е на природна база, не сум консултирал лекар, а и резултатите се одлични, а за финастеридот прашав лекар кој исто така кршел и ми рече нишо не може да направи 1мг, несаканите ефекти се 1 на 100 и во големи дози. Башка за секој лек има несакани ефекти, ако се потпираме на нив, ништо не треба да употребуваме. Во продолжение слика од мене за тоа кои се резултатите од миноксидил и saw palmetto ова е за околу 3 месеци.
Какво опаѓање? Најчесто е Androgenic alopecia кај мажиПиел некој до сега Swanson капсули од назабена/џуџеста палма за да го спречи опаѓањето на косата?
Станува збор за Alopecia androgenetica. Препорачани ми Б комплекс апчиња, шампон Кетоконазол, Пилфуд и главниот лек - Swanson Saw Palmetto капсули кои имале функција да ги заштитат фоликулите на влакната од дејството на хормоните и да помогнат при келавост. Па ме интересира дали некој ги користел и дали има ефект.........Какво опаѓање? Најчесто е Androgenic alopecia кај мажи
Тоа само со финастерид 1mg и 5% миноксидил, може и шампон од кетоконазол 2%
Друго апсолутно ништо.