Само като предупреждение, че незнам вашиат Закон за висшето образование, но у нас в БГ които учеха в този вид филиали не им признаха дипломите. Хората само си дадоха парите и си загубиха времето...Ako e mozno sto pobrgu da mi dadete informacii za ruskiot koledz vo sv.nikole i stranata na koja bi mozel da vidam sto i kako posto se Rastrgnav od baranje i zatoa bi ve zamolil sto pobrgu da mi dadete nekoja informacija od pobaranite
У нас тој работи чрез частна фирма - Славјанска култура и образование ООД, и това е информацијата от нашето Министерство на образованието[FONT=trebuchet ms,geneva]Меѓународен Славјански Институт - Москва, работи со повеќе филијали во Руската Федерација и филијала во Р. Бугарија.[/FONT]
[FONT=trebuchet ms,geneva][/FONT]
[FONT=trebuchet ms,geneva]МСУ ја спроведува својата образовна дејност на просторот на Руската Федерација, Република Бугарија и Република Македонија, на основа на нормативни документи на Руската Федерација, соодветно со Конвенцијата за квалификации на високото образование во Европскиот регион (№ 165) составена во Лисабон на 11.04.1997 година и соодветно со основните принципи на Сорбонската декларација за високо образование на Европскиот простор потпишана на 19.06 1999 година во Болоња.[/FONT][FONT=trebuchet ms,geneva][/FONT]
Kako mozes sam da akreditiras diploma? Treba da ja nostrificiras, ne da ja akreditirasФилијала е на руски универзитет, отвори го сајтот се ти пиши. И не е превара за пари, дипломата ти е иста како да си студирал во Русија. Многу јасно е дека ќе треба да ја акредитираш во Македонија. Истото ќе треба да го напрајш и ако студираш негде во странство, пример Бугарија ко мене.