Mora da reteriram, istava vest ja postaviv na drug forum i me ispravija deka stranci ne puštaat vo voeni fabriki. A na drugi mesta platata e mnogu pomala (iako pogolema otkolku vo mak)
Mora da reteriram, istava vest ja postaviv na drug forum i me ispravija deka stranci ne puštaat vo voeni fabriki. A na drugi mesta platata e mnogu pomala (iako pogolema otkolku vo mak)
The next year will be crucial for the French army, which has undergone a major transformation in recent years to prepare for a possible conflict with Russia, reports Politico. Next May, thousands of French soldiers will take part in a large-scale military exercise in Romania. The purpose of the...
@jamajka зошто овој Солженицин пишувал дека Болшевиците се Евреи пред сѐ?
You must understand, the leading Bolsheviks who took over Russia were not Russians. They hated Russians. They hated Christians. Driven by ethnic hatred they tortured and slaughtered millions of Russians without a shred of human remorse. It cannot be overstated. Bolshevism committed the greatest human slaughter of all time. The fact that most of the world is ignorant and uncaring about this enormous crime is proof that the global media is in the hands of the perpetrators.
You must understand, the leading Bolsheviks who took over Russia were not Russians. They hated Russians. They hated Christians. Driven by ethnic hatred they tortured and slaughtered millions of Russians without a shred of human remorse. It cannot be overstated. Bolshevism committed the greatest...
@jamajka зошто овој Солженицин пишувал дека Болшевиците се Евреи пред сѐ?
You must understand, the leading Bolsheviks who took over Russia were not Russians. They hated Russians. They hated Christians. Driven by ethnic hatred they tortured and slaughtered millions of Russians without a shred of human remorse. It cannot be overstated. Bolshevism committed the greatest human slaughter of all time. The fact that most of the world is ignorant and uncaring about this enormous crime is proof that the global media is in the hands of the perpetrators.
You must understand, the leading Bolsheviks who took over Russia were not Russians. They hated Russians. They hated Christians. Driven by ethnic hatred they tortured and slaughtered millions of Russians without a shred of human remorse. It cannot be overstated. Bolshevism committed the greatest...
Замисли 100К евреи ја превземале власта во Русија и сами убивале Руси. Генерално во право си дека многу од главните двигатели на октомвриската револуција се евреи, но далеку од тоа дека се сите и дека е тек така црно бела работата, ако им било добро на евреите во револуција, нема најголемиот дел да избегале. Ти кажав, све почиња со аферата Драјфус во Франција и од тогаш почнува она што е познато како анти-семитизам. Пред отковмриската револуција во Русија се случуваат неколку прогони на евреи (проследени со не баш мал број убиства), во тој општ европски антиеврејски процес. Нормално е што евреите застанале против царската власт, која за жал не ги заштитила.
А тоа што се случува во Русија во Октомвриската револуција, нема никаква врска со еврејството, ниту воопшто со религијата. Туку се гледа длабоко поделено општество и згора на све опортунистички двежења кои ја гледаат приликата за независност на нивните држави. Па во таа револуција се создадени движења кои во револуцијата гледаат прилика, попут тие во Балтичките земји, Украина, Белорусија и така натака кои подоцна ќе се приклучат кон нацистичка Германија.
Значи не е граѓанската војна во Русија црно бела приказна, во таа војна на страната на белата армија учествувала речиси пола Европа, и не ретко вршеле масакри по Руските села. Баш начинот на којшто се справувала белата армија и западните сојузници, довело до тоа револуцијата да зема уште поголем замав.
Тоа е мислење на Солженицин.
А мојата теза не завлегува во сакање/мразење ниту во религија, туку едноставно го посочувам на фактот дека водечките фигури во Револуцијата биле Евреи. И дека многу работи покажуваат дека истите биле организирани и помагани од нивни сонародници олигарси од Европа.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.