Ова е знак на гордост за мене.Би било убаво да слушнеме што за ова имаат да речат Северџганите
Очекувано, она од што нормален/разумен човек се срами, “поетска душа“ како тебе се гордее!Ова е знак на гордост за мене.
Aлбанците и педерите на една страна, луѓето на друга.Ова е знак на гордост за мене.
Rusija objavila popis ‘destruktivnih’ zemalja
Popis objavljen na portalu ruske vlade uključuje sljedeće zemlje i teritorije: Australija, Austrija, Albanija, Andora, Bahami, Belgija, Bugarska, Velika Britanija, Njemačka, Grčka, Danska, Irska, Island, Španjolska, Italija, Kanada, Kipar , Latvija, Litva, Lihtenštajn, Luksemburg, Malta, Mikronezija, Monako, Nizozemska, Novi Zeland, Norveška, Poljska, Portugal, Južna Koreja, Rumunjska, San Marino, Sjeverna Makedonija, Singapur, SAD, Tajvan (teritorij Kine), Ukrajina, Finska, Francuska, Hrvatska, Crna Gora, Češka, Švicarska, Švedska, Estonija i Japan.
Rusija objavila popis ‘destruktivnih’ zemalja – Vijesti – Logično
Disidenti iz “neoliberalnih” država sada mogu podnijeti molbu Moskvi za prebivalištewww.logicno.com
Членки на ОН 193 држави;
45 држави вовеле санкции кон Русија;
29 членки испраќаат оружје во Украина (или ако сакате со други зборови ИНДИРЕКТНО се учесници во војната против Русија);
Можеме да речеме дека Северџганистан навистина стана фактор дури се најде на списокот на Русија, ме интересира дали владата кога носи одлука за вакви работи како учество во војни пред почетокот на седницата ја пеат химната!
Би било убаво да слушнеме што за ова имаат да речат Северџганите
Истите зборови веќе десет години."Right now, all further exploration of space is connected with two things. The first is fundamentally new engines. If we think about it, we are flying into space today like Munchausen on a cannonball. Our RD-180 engine worked for three hundred seconds, gave a kick, and we flew along ballistic trajectories that we cannot influence. But we need to patrol, land on the Moon," Kovalchuk said.
He also spoke about Russia's main civilizational priorities, but the president asked a question.
Energy and materials science are two eternal civilizational priorities, said Kovalchuk.
“And the soul?” Putin asked with a smile.
And the third priority is the soul and intellect, absolutely right, - answered the head of the Research Center.
Да, САД прилично напреднаа со „успесите“ на Боинг... Патем, ги вратија ли конечно назад на Земјата тие двајцата астронаути што требаше да ги вратат уште пред пола година ама за жал од Боинг шатловите спонтано паѓаат делови уште пред да полетаат. Тие двајцата ќе остарат таму горе, може и потомство ќе решат да остават таму.Руската технологија за истражување на вселената нема мрднато пола век. Немаше да има ни потреба да не беа некои револуционерни идеи и технологии што станаа реалност последниве 5-7 години во САД, бидејќи Руските беа доволно добри. Но ете, мора да има напредок кога-тогаш. А Русија не е ни во можност да следи што се случува. Од некогаш лидери, сега веќе се останати в место на тоа поле.
...и после се чудам зашто кило патлиџан станал 130 ден. на „Зелен пазар„...Членки на ОН 193 држави;
45 држави вовеле санкции кон Русија;
29 членки испраќаат оружје во Украина (или ако сакате со други зборови ИНДИРЕКТНО се учесници во војната против Русија);
Можеме да речеме дека Северџганистан навистина стана фактор дури се најде на списокот на Русија, ме интересира дали владата кога носи одлука за вакви работи како учество во војни пред почетокот на седницата ја пеат химната!
Би било убаво да слушнеме што за ова имаат да речат Северџганите
Да се потпираа Американците на Боинг, Русите уште ќе беа лидери, и тоа со технологија од 60тите.Да, САД прилично напреднаа со „успесите“ на Боинг... Патем, ги вратија ли конечно назад на Земјата тие двајцата астронаути што требаше да ги вратат уште пред пола година ама за жал од Боинг шатловите спонтано паѓаат делови уште пред да полетаат. Тие двајцата ќе остарат таму горе, може и потомство ќе решат да остават таму.
Не, орбитални летови само. СпејсИкс годинава ќе лансира 5 летала по 4 астронаути - 20 вкупно.Под „3 пати повеќе луѓе во вселената“ ги сметаш туристичките летови во ретка атмосфера или т.н. ниска нестабилна „орбита“?
Користењето на Старлинк од страна на Украинците. Сателитски интернет кој скоро и не може да биде јammed.Туку ај кажи леба ти, како тоа е „рефлектирано во војната со РФ во Украина“??