Русија - смена во надворешната политика?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.514
Поени од реакции
26.160
Фала ти на искрениот одговор. Значи ти ќе бидеш за окупација на Мексико од страна на САД, бидејќи Мексико одлучи да се приклучи кон БРИКС и да се одврзи од УС јаремот? И поради тоа САД би убивале невини Мексиканци во Мексико Сити и Гвадалхара бидејќи нема да сакаат да бидат цел живот амерички вазали и поттрчковци? Океј. Тоа ме интересираше..
Зашто бе вака спортски гледаш на работиве ?!
Ти чим навиваш за Арсенал, не навиваш за Фулам, Челзи и Вест Хем. :pos: :pos:
Не е ова фубалски меч. Ја ти кажувам што ќе се деси доколку почне Мексико да мафта многу со опашот надвор од интересите на САД. Ти не знам како го сфаќаш ова. Дали мене , тебе ни се свиѓа тоа, дали го поддржуваме или осудуваме никој не не прашува. Истата САД во поновава историја ене и на блиски исток и во Југославија се изнабомбардира и никого не го праша дали се сложува или не. Истото Русија го направи во Грузија, го прави и во Украина.
САД истово ќе го прават може во Иран и Северна Кореа. Овој процес се вика бранење на свои интереси и тука нема ни љубов, ни омраза, ни логика.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
@Dexter26 ,

Некој множи со нула а не е свесен дека од самото раѓање е самиот нула, ама не е крив тој, немало кој да му кажи.. Не е во состојба да множи со нула, што и да помножи, станува како него.

Од што биле нула цел живот, се заљубуваат во личности како Сталин и Хитлер, влечат тешки комплекси на малтретирање и угнетување уште од мали нозе и бараат вака спас и одобрување од виртуелен свет, каде си се умислиле самите себе дека си се некој фактор.. Ама, ако, ако му е полесно така да ги поминуваат денојте, океј е...

За разлика од нив, нормалните луѓе, дебатираат, спротивставуваат ставови, не се мислат дека се најпаметни итн. Старите убаво рекле „Господ да те пази од човек кој е недозреан, и не дообразован“. Тој се мисли дека се знае, а во практика е тврдоглав и празна табла, тевеќелија....
Автоматски споено мислење:

Зашто бе вака спортски гледаш на работиве ?!
Ти чим навиваш за Арсенал, не навиваш за Фулам, Челзи и Вест Хем. :pos: :pos:
Не е ова фубалски меч. Ја ти кажувам што ќе се деси доколку почне Мексико да мафта многу со опашот надвор од интересите на САД. Ти не знам како го сфаќаш ова. Дали мене , тебе ни се свиѓа тоа, дали го поддржуваме или осудуваме никој не не прашува. Истата САД во поновава историја ене и на блиски исток и во Југославија се изнабомбардира и никого не го праша дали се сложува или не. Истото Русија го направи во Грузија, го прави и во Украина.
САД истово ќе го прават може во Иран и Северна Кореа. Овој процес се вика бранење на свои интереси и тука нема ни љубов, ни омраза, ни логика.
Исто го сфаќам и јас тоа.. Јас викам US,РФ,Кина сите си ги бранат интересите. Но, за мене окупацијата си е окупација, не бранам ни САД кога окупираат, не бранам ниту Русија кога окупира. Значи според моите принципи и убедувања, не поддржувам окупации, од било која страна. Друго нешто што постојано зборувам е за двојните стандарди.

Не можеш да бидеш на страната на окупаторот во РУС - УКР војната, а притоа да фрлаш со дрва и со камења по УС за окупацијата во Ирак. Речи, Русија си ги брани интересите, Америка си ги брани интересите, тогаш ок, сфаќам...Ама сега да ме убедуваш дека Русија како окупатор е нешто поразлична од САД во Ирак, е малце лицемерно.

Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.514
Поени од реакции
26.160
@Dexter26 ,

Ама сега да ме убедуваш дека Русија како окупатор е нешто поразлична од САД во Ирак, е малце лицемерно.
За ова ќе те убедувам зошто Русија го реизгради цел Мариопул. САД што изградија во Ирак, Авганистан и Југославија освен воени бази за контрола на територијата ?

Член од
24 април 2008
Мислења
10.952
Поени од реакции
12.366
@Dexter26 ,

Некој множи со нула а не е свесен дека од самото раѓање е самиот нула, ама не е крив тој, немало кој да му кажи.. Не е во состојба да множи со нула, што и да помножи, станува како него.

Од што биле нула цел живот, се заљубуваат во личности како Сталин и Хитлер, влечат тешки комплекси на малтретирање и угнетување уште од мали нозе и бараат вака спас и одобрување од виртуелен свет, каде си се умислиле самите себе дека си се некој фактор.. Ама, ако, ако му е полесно така да ги поминуваат денојте, океј е...

За разлика од нив, нормалните луѓе, дебатираат, спротивставуваат ставови, не се мислат дека се најпаметни итн. Старите убаво рекле „Господ да те пази од човек кој е недозреан, и не дообразован“. Тој се мисли дека се знае, а во практика е тврдоглав и празна табла, тевеќелија....
Оф кутриот ти, така ли дојде до ова дереџе, бидејќи цел живот беше нула ?

Земи прошетај малку надвор од твојата зона на удобност, ќе имаш можност да запознаеш нови луѓе кои нема да те третираат како нула.

Главниот извоз на сајбер светот е дигиталниот хероин кој очигледно ти на големо го консумираш тука на форумов. Но не е крив сајбер светот, ниту форумов, крив си ти бидејќи си дозволил да се навлечиш на таква зависност.

Ти си проблемот и ти треба да си бараш решение за самиот себеси, нема да те спасам ниту јас, ниту форумов, ниту дигиталниот хероин што го шмркаш секој пат кога плукаш по Русија, Белорусија и други дигитални хероински фетиши на кои си навлечен.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Оф кутриот ти, така ли дојде до ова дереџе, бидејќи цел живот беше нула ?

Земи прошетај малку надвор од твојата зона на удобност, ќе имаш можност да запознаеш нови луѓе кои нема да те третираат како нула.

Главниот извоз на сајбер светот е дигиталниот хероин кој очигледно ти на големо го консумираш тука на форумов. Но не е крив сајбер светот, ниту форумов, крив си ти бидејќи си дозволил да се навлечиш на таква зависност.

Ти си проблемот и ти треба да си бараш решение за самиот себеси, нема да те спасам ниту јас, ниту форумов, ниту дигиталниот хероин што го шмркаш секој пат кога плукаш по Русија, Белорусија и други дигитални хероински фетиши на кои си навлечен.
Човеку, мојата реплика беше на тој погоре што ти солеше памет, не знам од каде се пронајде себе си во постот, или си му адвокат, смали доживљај.

Намали малце со глупостите ти, дигитален хероин бе. Не се врти се околу форумов и интернетов, има живот малку и надвор од него, итн. Тоа што некој има различно мислење по одредена тема, не значи дека ти е непријател, така го сфаќа тој за кое се однесуваше тоа што го напишав.

Ама тие таквите не можат да поднесат различно мислење. И затоа почнуваат со вреѓања, ама и за тоа не ги бидува :) Така да уживај си малце во животот, тоа што некој мисли различно од тебе не значи дека мора да те вреѓа.

За ова ќе те убедувам зошто Русија го реизгради цел Мариопул. САД што изградија во Ирак, Авганистан и Југославија освен воени бази за контрола на територијата ?
Го реизгради (од кога го разурна) нормално, зошто тие го окупираа да биде дел од Русија. Зошто Русија не ги изгради зградите што ги урна во Лвов и Киев?

Да го разурнеа Багдад, Американците и да си го однесеа до Лос Анџелес, и тие ќе го реизградеа....

Што треба сега да прават тие од Мариопул, робој да му станат на Русите? Значи по таа логика, Александрија треба да си ја присвојме, нели Александар Македонски ја изгради, и таму луѓето да ги земат по рудници да копаат за без пари кај нас тука во Македонија?

Последно уредено:
Член од
24 април 2008
Мислења
10.952
Поени од реакции
12.366
Човеку, мојата реплика беше на тој погоре што ти солеше памет, не знам од каде се пронајде себе си во постот, или си му адвокат, смали доживљај.

Намали малце со глупостите ти, дигитален хероин бе. Не се врти се околу форумов и интернетов, има живот малку и надвор од него, итн. Тоа што некој има различно мислење по одредена тема, не значи дека ти е непријател, така го сфаќа тој за кое се однесуваше тоа што го напишав.

Ама тие таквите не можат да поднесат различно мислење. И затоа почнуваат со вреѓања, ама и за тоа не ги бидува :) Така да уживај си малце во животот, тоа што некој мисли различно од тебе не значи дека мора да те вреѓа.
Во коментарот си ме повикал мене, што значи дека репликата ти е упатена кон мене.

Но сепак земи го во предвид советот за прошетка надвор од зоната на удобноста, ќе научиш некои нови работи.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Во коментарот си ме повикал мене, што значи дека репликата ти е упатена кон мене.

Но сепак земи го во предвид советот за прошетка надвор од зоната на удобноста, ќе научиш некои нови работи.
Vo komentarot na covekot koj sam se zamisluva deka mu e neroden sin na Putin, te tagnuva tebe a jade trici za mene, zosto ne mozi da se pomiri so faktot so e ruski pandan na Antoncho..

Jas te tagnav tebe za da ti go opisham nego..

Inaku prifakjam sekakov dobronameren sovet, sugestija i kritika. Prifakjam tugjo mislenje, i ne smetam nekoj za neprijatel ako ne misli kako mene, i ako ne deli isti stavovi..Vprochem, ako site imaa isti stavovi chumu ni e forumov??Ke citavme pamfleti i kje kimavme so glavite..

Problem nastanuva koga ke se ubaci nekoj so od doma.mu vikaat deka e najubav i najpameten, pa ke izleze taka nedelkan na ulica i ocekuva site toa da mu go vikaat..A tamu, vladeat drugi pravila..I ko ke vidi deka luta, pocnuva so lazenje, manipulacii i ke si ja lechi maloduahnosta svoja, vrz potpolno nepoznati za nego lica so razlichni stavovi, isto kako malite decinja koga nema da im kupat cucla..Koga nema so da.kazi, najlesno mu e da reci nepram muabet...:)

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.871
Поени од реакции
12.971
Без Путин и Си Џи Пинг на самитот г-20.

Ај за Путин јасно е. Ама кинезов очигледно веќе е јаснодека е на страна спротивна на Западот.

Јас па мислев расипале муабет со Путин поради житот од Украина :pos: Така еден келеш тврдеше…

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.871
Поени од реакции
12.971
Суровикин во Алжир.

Не е јасно само во каква улога.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.871
Поени од реакции
12.971
Шпекулација врти дека е нов предводник на Вагнер ... :vrtioci:
Не, имаше денеска дека е во неформална посета во склоп на Руската Армија. Најверојатно ќе командува со трупите кои се во Африка .

Интересна е посетава на кореецов во Русија.
Можно е и, дел од индустриски- воените капцитети на СССР повторно да се активираат во Русија со корејска ефтина работна сила.

Оутсорсинг.

Последно уредено:
Член од
20 септември 2022
Мислења
1.874
Поени од реакции
7.138
Путин: Руската економија се избори со надворешниот притисок

Претседателот на Русија, Владимир Путин денеска изјави дека економската состојба во земјата во голем број клучни показатели е подобра од претходно проектираната.

Состојбата во економијата во моментов е стабилна и избалансирана, а во голем број клучни показатели ситуацијата е многу подобра од претходните проценки и прогнози, рече Путин на состанокот за нацрт-федералниот буџет за 2024-2026 година.

Путин изјави дека, спротивно на негативните прогнози, БДП би можел да достигне 2,8 отсто на крајот на годината.

– Првично се предвидуваше намалување на БДП, за во април да се проектира раст од 1,2 отсто. Веќе го надминавме тоа, а растот би можел да достигне 2,5, а можеби и 2,8 отсто до крајот на годината, рече Путин.

Тој истакна дека руската економија „се избори со невидениот надворешен притисок и целосно закрепна, при што БДП го достигна нивото од 2021 година“.

– Општо земено, сега може со сигурност да се каже дека фазата на закрепнување на руската економија е завршена. Издржавме апсолутно невиден надворешен притисок од некои владејачки елити во таканаречениот западен блок, кои ги нарекуваме непријателски, рече Путин.

Тој наведе дека приходите на федералниот буџет од нафта и гас во јули и август се приближно на минатогодишното ниво и продолжуваат да растат.

Рускиот претседател ги задолжи владата и Централната банка да преземат мерки за поддршка на националната валута.

– Очигледно, еден од главните проблеми сега е поврзан со забрзувањето на инфлацијата, при што слабеењето на рубљата очигледно е клучен фактор. Неопходно е јасно да се разберат причините за ова и да се преземат навремени мерки. Убеден сум дека владата и Централната банка ќе го направат тоа професионално, рече Путин.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.871
Поени од реакции
12.971

Боли глава од тоа колку ресурси имаат пјанициве.

Kajgana Shop

На врв Bottom