Русија и Кина ја „издале“ Србија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.475
Поени од реакции
18.491
Русија, најверниот сојузник на Србија, не депонирала коментари околу независноста на Косово во Меѓународниот суд на правдата во Хаг, јавуваат медиумите во Приштина.

На 17 јули, кога измина крајниот рок за поднесување на коментари, Србија ја „издале“ уште две други големи држави, Кина и Бразил, кои, исто така, не депонирале свои коментари.

Апстинирањето на овие три држави од втората фаза на процесот околу случајот на Косово денеска го соопшти и Меѓународниот суд на правдата во Хаг.

Русија, Кина и Бразил ги поднеле своите изјави во април годинава па се очекуваше да поднесат и свои коментари.

Во полза на Косово коментари поднесоа девет држави: САД, Велика Британија, Франција, Германија, Холандија, Словенија, Швајцарија, Норвешка и Албанија.

Од друга страна, коментари во полза на Србија поднеле само четири држави: Кипар, Аргентина, Боливија и Шпанија.

Меѓународниот суд на правдата, како што пренесува Макфакс, официјално соопшти дека првите рочишта за независноста на Косово ќе започнат на 1 декември годинава во Палатата на мирот, седиштето на Судот.

http://www.makfax.com.mk/mk-mk/Details.aspx?itemID=7520

-----------------------------------------------------------------

:pos2:
Јелцин ги зафркнал, Путин сега немало

PhantomerX

Несопирлив
Член од
30 октомври 2008
Мислења
623
Поени од реакции
46
Русија... ич не ме чуди... Русија отсекогаш `била` сојузник на Србија. Бомбардирање - Ја одбрани!
Косово - Ја одбрани!

Абе секогаш ја брани... :sarkasm:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Русија си има држава на Балканов а тоа никако не е Србија, а на сите ни е јасно која држава е создадена од Русија :tv:

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
i vratija togas na srbija kako star dolg ,poradi predavsvoto na tito koe go napravi naklonuvajki se kon NATO i sad ocigledno e toa

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
ај да не отварам нова тема-
па нек биде овде ак не пречи

CIA: Srbija nastala 1918, a nezavisna od 2006.

Centralna obaveštajna agencija ima malo problema sa činjenicama o našoj zemlji:pos::pos:

http://www.dominomagazin.com/article/12121/gradski-zivot/#view_comments
--- надополнето: 8 септември 2012 во 23:24 ---
мислите ли дека намерно е направена ваква грешка- ко што стои во дел од коментарите
ИЛИ?!

Член од
3 септември 2010
Мислења
112
Поени од реакции
26
доволно е да го прочиташ овој коментар
Poruka #6 03.09.2012, u 03:42h
-4​
Na velikosrpsku žalost, što se nastanka države Srbije tiče, ovi podaci jesu tačni.. Ranije je Srbija bila turska teritorija, i kada su se svi od nje odvojili posle krvavih ratova, postala je nezavisna država tek 2006. To što mi mislimo da je Srbija sezala do Persije su samo pusti snovi i mitovi..

и да сватиш дека сепак, технички, има дел вистина во напишаново.
ако се водиме по обратната логика, тогаш Македонија колку години треба да слави од постоењето, 3000??:) овде се зборува за сегашни, денешни држави кои постојат онолку колку што е поминато од ПОСЛЕДНАТА трансформација во таква.​

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.324
Поени од реакции
1.167
Што тоа издадоа русиве и кинезиве?
На кого ги издадоа?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom