Русија ги предупредува САД да не го напаѓаат Иран

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
... но приказните од Афганистан, Чеченија, вијетнам покажуваат нешто друго, знам дека ќе се пофалиш дека имало загинати многу афганистански, вијетнамски, и чеченски цивили но јас бројам загинати војници. Оние држави кои се расправаат со овие држави секојдневно примаат дома воени трофеи - кофчези со свои војници
Vietnamcite ne bile muslimani. Chechenija izgubi vo vojnata, razorena e do zemja, edna zgrada ne i stoi na mesto kade sto treba da bide. Avganistan i Pakistan se pod opsada od ogromni voeni sili , Obama dva pati go intenzivirase konfliktot, vo Pakistan ima graganska vojna.
p.s. I nie se raspravame so tie zemji, sto ti znaci ova so kovcezive?

S

smart ass

Гостин
Покрај Југославија и Ирак Русите предупредија и за авганистан....ама еве што се случи

Тора Бора-непробивната ПЛАНИНА(велеа русите...така велат и за натанз),која америте ја направија рамнина,Израел ќе помогне за рамнината да биде плодна земјиштето ќе биде тргнато и израелска земја ќе биде поставена таму-и авганистан ќе добие гратис света земја и земјоделско ѓубриво(од хаифа хемикал индустри)-Америте ќе средат.(која е меѓу најплодните во светотот)....
Тора Бора

Исто

паак

А и други предупредуваат и предвидуваат....
"The Awakening"
"My Muslim Brothers of The World: Under the banner of the blessed awakening which is sweeping the Islamic world...Your brothers in Palestine and in the land of the two Holy Places are calling upon your help and asking you to take part in fighting against the enemy - your enemy and their enemy - the Americans and the Israelis. They are asking you to do whatever you can, with one's own means and ability, to expel the enemy, humiliated and defeated, out of the sanctities of Islam."
(Osama bin Laden, Aug 1996)

"[The Muslim nation has begun to awaken...[and a] jihadi awakening will pervade."
(Ayman al Zawahiri, 22 Sep 2009
)
Замешал Религија со нација...опростено за лобоси.

А кога јас велам нешто се спрема нарочито за Б-2 опцијата....(Се думав дал да постирам ил не)..има скептицизам(но не поради скептицизмо..)енивеј...
-Чек дис

велеа натанз ни бог нема да го уништи...

и Тоа не е се....

That revelation came a month after the Pentagon had asked Congress to shift money to speed up the MOP program, although U.S. and other intelligence agencies had suspected for years that Iran was still hiding at least one nuclear development site.

The MOP could, take out bunkers such as those Saddam Hussein had begun to construct for weapons programs in Iraq, or flatten the kind of cave and tunnel networks that allowed al-Qaida leader Osama bin Laden to escape U.S. assault in Tora Bora, Afghanistan, shortly after the U.S. invasion in 2001.

The precision-guided bomb is designed to drill through earth and almost any underground encasement to reach weapons depots, labs or hideouts.
"мала компарација...."

Да надополнам само....моќта е 20х т.е 20 пати појака од стандардниот пенетратор(а би требало минимум 10 такви бомби да погодат на исто место...не е проблем,но ќе има ризик за авионите...ама невидливио НЕМА РИЗИК

Велев се спрема дрил...и еве го...веќе е Адаптиран на Б-2.

А се знае за натанз доволно

Знаете инспекторите од меѓународна атомска беа......агенти...

The Pentagon has brought forward to December 2009 the target-date for producing the first 15-ton super bunker-buster bomb (GBU-57A/B) Massive Ordinance Penetrator, which can reach a depth of 60.09 meters underground before exploding.

The Pentagon has ordered the number of bombs rolling off the production line increased from four to ten - a rush job triggered in May by the discovery that Iran was hiding a second uranium enrichment plant under a mountain near Qom - a discovery which prompted this week's international outcry.

Congress has since quietly inserted the necessary funding in the 2009 budget.

Pentagon administration has been preparing military muscle to back up the international condemnation of Iran's concealed nuclear bomb program, its sanctions threat and his willingness to join the negotiations with Iran opening on Oct. 1 in Geneva.

Tehran may have to take into account a possible one-time surgical strike against its underground enrichment facility as a warning shot should its defiance continue. In particular, the world powers this week demanded that Iran open up all its nuclear facilities and programs to full and immediate international inspection. Failure to do so could bring forth further US military action.

Pressed into service are two US Air Force research centers for work on adapting the radar-evading stealth bomber to the giant bomb: the Air Force Research Laboratory at *********

Pentagon had decided to accelerate the production of 10-12 giant bunker buster bombs in response to intelligence received of Iranian and North Korean underground nuclear plants.

"мала компарација...."

[
БУМ БЕЈББИИ:vozbud::vozbud:

Еве Го на Б-2.

[/URL][/IMG]

ај и ова да го видите.....веќе...е спремно,имено оваа програма не беше откриена,а беше стопирана во 2007-ма кога Иран се смири...а сега како што гледате благодарение на акцелерацијата на процесот со над 50 милијарди(всушност одобрени се 80 милијарди-за производство на додатни...па имаме минимум 4-7 мети:vozbud:

А се знае доволно за натанз....

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.447
Поени од реакции
5.131
Тора Бора-непробивната ПЛАНИНА(велеа русите...така велат и за натанз),која америте ја направија рамнина,Израел ќе помогне за рамнината да биде плодна земјиштето ќе биде тргнато и израелска земја ќе биде поставена таму-и авганистан ќе добие гратис света земја и земјоделско ѓубриво(од хаифа хемикал индустри)-Америте ќе средат.(која е меѓу најплодните во светотот)....
Тора Бора
Е ова е грешка. Тоа е фалбаџиската лага на Америка. Велам јас, медиуми.....
Тора Бора е првпат освоена од советската војска во советско-авганистанската војна.

За тебе е опиум сатаната: те тера да пиеш алкохол, да се дрогираш, да бидеш хомосексуалец, постојано да навредуваш, да бидеш лицемер, да лажеш.........

Абе што се занесуваш „македонските војници“ ха, му метат таму на натовци, бројот на нато жртвите секојдневно расте.

Во што ти живееш подобро од афганистанците

Тоа што таму е војна ја предизвика нато а ти гледам баш се радуваш дека гинеле муслимани, па тоа треба да те радува? па само пред една година русија ја збриша грузија и треба да се радувам на убиени цивили - па не сум монструм.

Војни има различни не само религиозни, па македонија не ја распарчија на 3 дела муслиманите од афганистан и чеченија

ете неколку војни меѓу христијани во 20 век

Првата и втората светска војна со околу 100 милиони загинати

Војната во фокландските острови меѓу аргентина и британија

Војната во панама

Бомбардирањето на југославија

Руско грузиската војна

грузиската војна 91 со осетија и абхазија

Српско хрватската војна

Финско руската војна

втората балканска војна

војната меѓу етиопија и еритреа

руските револуции

Италијанско - абисиниската војна

Унгарската револуција 56

кубанската револуција 59

нападите на ссср врз чехословачка и унгарија

угандско танзанискита војна

граѓанската војна во конго

анголската граѓанска војна

граѓанската војна во костарика

граѓанската војна во грција

граѓанската војна во шпанија

баскиста група ета

северна ирска
Спроведен, никој не ти спомна дека некој се пали на мртви муслимани или христијани.
Значи ти штом спомнуваш и НАБРОЈУВАШ, значи дека ТИ си тој што се пали на мртвите христијани!
Во право е смарт ес, ЛОБОТОМИЈА...

Член од
26 јануари 2010
Мислења
427
Поени од реакции
10
знам дека е офтопик но имам едно прашање:
Дали зборот алах значел бог(на некој од постарите јазици) или можеби се обидуваш да покажеш дека исламот постоел и за време на христијанството па и пред???????
Како што кажав со тоа име Иса а.с. (Исус) му се обраќал на Господ а и Џибрил ( ангелот Габриел) кога му ја предавал објавата на пратеникот Мухаммед с.а.в.с. на многу места Господ во неа е наречен Аллах, инаку Аллах се состои од два арапски зборови кои значат единствен бог.

Ислам значи покорност, предавање на бога.

Сите божји пратеници од првиот Адем а.с. (Адам) па до последниот Мухаммед с.а.в.с. биле покорни и предадени на бога, така?

Дали Иса а.с. (Исус) им рекол на луѓето да бидат покорни на бога-да, дали им рекол да се нарекуваат христијани-не.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.331
Поени од реакции
84.514
Ахмадинеџад: Ќе му ја отсечеме раката на секој напаѓач

Техеран, 23 февруари (МИА) - Иранскиот претседател Махмуд Ахмадинеџад денеска изјави дека Иран ќе „ му ја отсече раката“ на секој што ќе ја нападне земјата.
-Ниту една сила не може да го загрози Иран... Иранската нација ќе му ја откорне раката од рамото на секој напаѓач од кој било дел на светот, се закани Ахмадинеџад во говорот во источната иранска провинција Хорасан-е Џонуби, што го пренесуваше иранската телевизија.
Началникот на американскиот здружен Генералштаб, адмиралот Мајкл Мулен изјави дека американскиот воен удар врз Иран нема да биде одлучувачки во неутрализацијата на иранската нуклеарна програма, пренесоа агенциите.
-Ниту еден удар, колку и да биде убоит, нема да биде сам по себе одлучувачки, рече адмиралот Мулен на вчерашната прес конференција и додаде дека самиот го поддржува дипломатскиот притисок врз Иран.
Портпаролот на Стејт департментот Филип Кроули најави дека конкретниот предлог на ОН за нови санкции кон Иран ќе биде познат следната недела и дека САД „тесно соработуваат“ со останатите членки на СБ на ОН и Германија на утврдувањето на целите на овие санкции. сд/12:48

http://www.mia.com.mk/default.aspx?vId=71782399&lId=1&pmId=503

To мајсторе! Викај ко ќе корнеш раце, да гледаме!

Сега САД се упрпаа, а на Праведен му се навлажнија гаќичките.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
добро,значи ќе кркаат голем огномет како овде на балканот шо кркаа некои...

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.447
Поени од реакции
5.131
- Иранскиот претседател Махмуд Ахмадинеџад денеска изјави дека Иран ќе „ му ја отсече раката“ на секој што ќе ја нападне земјата.
-Ниту една сила не може да го загрози Иран... Иранската нација ќе му ја откорне раката од рамото на секој напаѓач од кој било дел на светот, се закани Ахмадинеџад во говорот во источната иранска провинција Хорасан-е Џонуби, што го пренесуваше иранската телевизија.
Само нека пази при откорнувањето да не си ја повреди неговата рака...

Член од
26 јануари 2010
Мислења
427
Поени од реакции
10
Спроведен, никој не ти спомна дека некој се пали на мртви муслимани или христијани.
Значи ти штом спомнуваш и НАБРОЈУВАШ, значи дека ТИ си тој што се пали на мртвите христијани!
Во право е смарт ес, ЛОБОТОМИЈА...
Море шут цело време спроведен и лоботомија ми велиш, ај објасни ги тие поими ќе те молам, барем да знам што значат

Техеран, 23 февруари (МИА) -
Сега САД се упрпаа, а на Праведен му се навлажнија гаќичките.
Ако САД навистина се упрпаат тогаш и јас ќе се упрпам но се додека САД гордо го управуваат светот и јас покрај нив гордо ќе газам на Балканот, се надевам разбираш.........

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.447
Поени од реакции
5.131
Море шут цело време спроведен и лоботомија ми велиш, ај објасни ги тие поими ќе те молам, барем да знам што значат
Кога не знаеш што значат поимите тогаш ти си шут.

Ако САД навистина се упрпаат тогаш и јас ќе се упрпам но се додека САД гордо го управуваат светот и јас покрај нив гордо ќе газам на Балканот, се надевам разбираш.........
Само мисли си дека САД го управуваат светот....:pos2:
Има една тема дека Евреите уствари го управуваат светот...

Член од
18 август 2008
Мислења
680
Поени од реакции
34
USA nema problem so pari.Ako snema, shtampa. Tuka se sluchuvaat nekoi nus-pojavi od tipot na

ali jebiga...:smir:

Poshto Hamnei se r`chna so cionistite, sega neka gleda kako zaednichki kje padne od Israel i USA.

Jebiga, zabradeniot sakashe da demonstrira sila...ama sega samo nemo kje posmatra.

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.858
Иран има огромна количина на конвенционално оружје, дури има развиени ракети, кои би носеле боеви глави и пази,кои имаат дострел дури до западна Европа.
Да спомнам дека најпрва жртва ќе биде цената на нафтата, зато шо Иран ќе удри со морнарицата врз танкерите во заливот, и ќе ја сечи цела нафта која патува за САД за никаква цена.
Блискиот Исток ти е како буре барут во моментов, не дај боже да почне војна зошто отиде цел регион. А војна (од тој размер) не му одговара на никој, зошто ќе повлече сериозни последици (дестабилизација на се помеѓу Пакистан и Средоземно Море).

ОД 1979 Иран ја зголеми фанатичната популација за 200 проценти. Народот е сложен, сите се со имамот кој „претвара море во Техеран“. Сложност на високо ниво. Америка нема кај да брзне како во Југославија, Ирак, Авганистан и слично. А дали може да се осмели да нападне?

ACER

=Сандокан=
Член од
14 мај 2008
Мислења
193
Поени од реакции
7
Не бе не оди ова вака, или нека нападни Америка или нека не скока ко петел, шо е ова работа, по цел ден седам и читам сеа ќе нападни, сеа, чекајте да ја допушам цигарата генералот им вика и бегаме, па не можи вака, па и она Иран инает, шо кур ќе им е нуклеарка сеа.

П.С. И еден предлог до ГРУЈКАТА, дај бате не клавај споменици таму на плоштад, да си напрајме една NUKE, и педерите има и Клеопатра да ни ја препишат.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Иран има огромна количина на конвенционално оружје, дури има развиени ракети, кои би носеле боеви глави и пази,кои имаат дострел дури до западна Европа.
Да спомнам дека најпрва жртва ќе биде цената на нафтата, зато шо Иран ќе удри со морнарицата врз танкерите во заливот, и ќе ја сечи цела нафта која патува за САД за никаква цена.
Блискиот Исток ти е како буре барут во моментов, не дај боже да почне војна зошто отиде цел регион. А војна (од тој размер) не му одговара на никој, зошто ќе повлече сериозни последици (дестабилизација на се помеѓу Пакистан и Средоземно Море).

ОД 1979 Иран ја зголеми фанатичната популација за 200 проценти. Народот е сложен, сите се со имамот кој „претвара море во Техеран“. Сложност на високо ниво. Америка нема кај да брзне како во
Југославија, Ирак, Авганистан и слично. А дали може да се осмели да нападне?

100% se slozuvam so tebe:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom