Роналдо vs Меси

Кој е подобар според вас?

• Вкупно гласачи
    407

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Реал Мадрид-Баерн Минхен Роналдо 2 гола
Баерн минхен-Реал Мадрид Роналдо 1 асистенција
Барселона-Реал Мадрид Роналдо 1 гол Меси???
Челси-Барселона Меси???
Барселона-Челси Меси???
чоек стварно оди гледај снукер ти за фудбал не си...фудбалто е тимска игра и ако не придонесат соиграчите во тимот неможиш сам да направиш ништо..Меси во двата натпревари против Челзи беше влијателен во играта на Барса и нон стоп беше опасност за Чех..Ди мАтео постави цела одбрана специално за да го чуваат Меси и што очекуваш сам да ги издрибла сите..тоа што немаа среќа Барселона не значи дека Меси го немаше никаде..колку да се хејтало само..Меси илјада пати се има повеќе докажано од Роналдо на големи утакмици и секогаш превзема одговорност иако фудбалот е тимска игра како што напоменав..статистиките се само бројки како небаре Роналдо сам си ги створи и направи головите...и плус Реал Мадрид испадна колку што памтам и на Роналдо му го фатија пеналот...

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
чоек стварно оди гледај снукер ти за фудбал не си...фудбалто е тимска игра и ако не придонесат соиграчите во тимот неможиш сам да направиш ништо..Меси во двата натпревари против Челзи беше влијателен во играта на Барса и нон стоп беше опасност за Чех..Ди мАтео постави цела одбрана специално за да го чуваат Меси и што очекуваш сам да ги издрибла сите..тоа што немаа среќа Барселона не значи дека Меси го немаше никаде..колку да се хејтало само..Меси илјада пати се има повеќе докажано од Роналдо на големи утакмици и секогаш превзема одговорност иако фудбалот е тимска игра како што напоменав..статистиките се само бројки како небаре Роналдо сам си ги створи и направи головите...и плус Реал Мадрид испадна колку што памтам и на Роналдо му го фатија пеналот...
ѕвер :pos:

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513

Посебно препорачувам да се изгледа од 38:50 натака делот;)

2

~2A

Гостин
Секако, Меси е повеќе тимски играч зад себе ја има неверојатната средина Чави + Иниеста + небитно кој е битни се првите двајца......
Меси ја превзема одговорноста сам,точно,но сепак поголем индивидуалист од него е Роналдо.
Повеќето негови голови ги постигнува сам,не можиш да речиш дека Роналдо не ги носи на грб Реал М.Исто така е брз,има добар дриблинг,добар скокач со глава....е сеа малце слободните удари му се 50-50....
Но сепак Меси и Роналдо очигледно дека се најдобрите фудбалери на планетава,но сепак јас би рекол дека за нијанса е подобар Роналдо (индивидуалец).

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Секако, Меси е повеќе тимски играч зад себе ја има неверојатната средина Чави + Иниеста + небитно кој е битни се првите двајца......
Меси ја превзема одговорноста сам,точно,но сепак поголем индивидуалист од него е Роналдо.
Повеќето негови голови ги постигнува сам,не можиш да речиш дека Роналдо не ги носи на грб Реал М.Исто така е брз,има добар дриблинг,добар скокач со глава....е сеа малце слободните удари му се 50-50....
Но сепак Меси и Роналдо очигледно дека се најдобрите фудбалери на планетава,но сепак јас би рекол дека за нијанса е подобар Роналдо (индивидуалец).
не сакам да навлегувам во дискусија кој е подобар играч бидејќи општо се знае кој е најдобар..но смешен ми беше постот на мадритистата демек Меси се изгубил на големите натпревари..па поголема глупост ни екстрим неможи да напиши

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
не сакам да навлегувам во дискусија кој е подобар играч бидејќи општо се знае кој е најдобар..но смешен ми беше постот на мадритистата демек Меси се изгубил на големите натпревари..па поголема глупост ни екстрим неможи да напиши
Ти па Џони дежурен адвокат на Барса :icon_lol:

Демек после првата утакмица со Баерн Роналдо не постигна гол од одма хејтерите пишуваа како Лам го ставил во џеб ;)
Мн се контрадикторни фанбојсите на Меси нели фудбалот е колективен спорт :unsure:

Зрното

Еден е Зизу.
Член од
17 септември 2007
Мислења
1.526
Поени од реакции
634

Благодарение на топките на Чави, Меси достигна многу. (Да беше Виља немаше така да биди то јасно ми е). А Роналдо не ги направи сам голојте таму си има специјални лујџе шо поставува стативи мрежи ова она.... тој само сам ги пика топките во нив, така машки со 360км на час џоа ламборџини ти поминало покрај нозете.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ти па Џони дежурен адвокат на Барса :icon_lol:

Демек после првата утакмица со Баерн Роналдо не постигна гол од одма хејтерите пишуваа како Лам го ставил во џеб ;)
Мн се контрадикторни фанбојсите на Меси нели фудбалот е колективен спорт :unsure:
ЈАс за роналдо ништо не спомнав..туку муабетот ми беше дека смешни се тврдењата на одредени членови што навиваат за Мадрид демек Меси се изгубил на тие утакмици а тој всушност нон стоп беше опасност кон голот и се трудеше максимално..е сега јбг спортот е таков некогаш победуваш некогаш губиш се во свое време

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
па токму поради тоа дека спортот е таков Меси не треба да ја добие златната топка

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Ајде бе, Роналдо е подобар.................

.........на PES...:icon_lol:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
па токму поради тоа дека спортот е таков Меси не треба да ја добие златната топка
есега јбг за тоа не одлучуваме јас и ти кој сме членови на кајгана..затоа одлучуваат луѓе кој се инволвирани вистински во фудбалот и кој знат што значи да се биди професионален фудбалер и тренер..сигурно повеќе од мене и од тебе знаат тие што ќе одлучат затоа не се секирај ти многу многу за тоа кој ќе ја добие златната топка сепак навиваш за Мадрид а не за Роналдо(или грешам?).

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
есега јбг за тоа не одлучуваме јас и ти кој сме членови на кајгана..затоа одлучуваат луѓе кој се инволвирани вистински во фудбалот и кој знат што значи да се биди професионален фудбалер и тренер..сигурно повеќе од мене и од тебе знаат тие што ќе одлучат затоа не се секирај ти многу многу за тоа кој ќе ја добие златната топка сепак навиваш за Мадрид а не за Роналдо(или грешам?).
за касиљас навивам да ја земе ама тоа е само пуста желба...

Член од
20 јули 2012
Мислења
242
Поени од реакции
364
Не дека Роналдо ми е идолл..Ама искрено да збориме сега за сега е боље од Меси :)

Kajgana Shop

На врв Bottom