Ромите по семафори

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Ги жалев додека не ми се случи следното: Бев цел ден во град излезена, буквално цел ден имав обврски и немав ништо јадено цел ден, а беше 8 и пол навечер, со последни сили проаѓав покрај Мекдоналдс и реков морам нешто да ставам во уста инаку ќе се онесвестам. Со последните 100 денари што ги имав во мене, си земав оброк и ми останаа уште 20. Влага циганче внатре, а јас од што бев гладна хамбургерот го изедов на брзина за една минута. И си ги јадам компирчињата, кога дојде едно циганче и ми вика дај ми 10 денари. Земав и му дадов од кусурот што ми остана. Ми вика сакам од тоа што јадеш, земав неколку компирчиња и покрај тоа што ми се мутеше од глад, и му ги дадов, ми вика: не, не сите ги сакам. Му викам, ама не можам сите да ти ги дадам мртва гладна сум и само одеднаш собира шљам во уста за да ме плукне, јас му ги дадов компирчињата, а згора на се и кока колата ми ја зеде. Одвај се довлечкав до дома после, а не бев ништо јадена еј цел ден. Знам дека вака смешно звучи, ама не можам да ви објаснам колку бев тогаш гладна, пребледена и пред онесвестување до глад.

И да ги жалам. Аааа не. Давам кога можам да дадам на места што се за давање.
А сето тоа пред семафори се дешаваше? :D

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Ги жалев додека не ми се случи следното: Бев цел ден во град излезена, буквално цел ден имав обврски и немав ништо јадено цел ден, а беше 8 и пол навечер, со последни сили проаѓав покрај Мекдоналдс и реков морам нешто да ставам во уста инаку ќе се онесвестам. Со последните 100 денари што ги имав во мене, си земав оброк и ми останаа уште 20. Влага циганче внатре, а јас од што бев гладна хамбургерот го изедов на брзина за една минута. И си ги јадам компирчињата, кога дојде едно циганче и ми вика дај ми 10 денари. Земав и му дадов од кусурот што ми остана. Ми вика сакам од тоа што јадеш, земав неколку компирчиња и покрај тоа што ми се мутеше од глад, и му ги дадов, ми вика: не, не сите ги сакам. Му викам, ама не можам сите да ти ги дадам мртва гладна сум и само одеднаш собира шљам во уста за да ме плукне, јас му ги дадов компирчињата, а згора на се и кока колата ми ја зеде. Одвај се довлечкав до дома после, а не бев ништо јадена еј цел ден. Знам дека вака смешно звучи, ама не можам да ви објаснам колку бев тогаш гладна, пребледена и пред онесвестување до глад.

Мене ич не ми е смешно и кога ова би ми се случило мене во секунда ќе го претворам во плескавица.

Која е логиката јас да го жалам што дреме по семафори кога тие што го створиле не го жалат ?
Пари нит сум им давал нит ќе им давам зошто не сум јас милионер па да се грижам за сите што се оставени на улица дур нивните дома работат на 15 дете.
Некој спомна рече дека требало државата да се грижи за нив ...епа ајде сите ќе лежиме дома и државата нека се грижи за нас.

V

Vollstandig

Гостин
Со ова ромиве најјака ситуација е една иди ми бара 10 денари, дај бабе за лепче ми вика ме моли жити личната ме колни, во ред ајде реков нема пари жената и туку одеднаш и ѕвони мобилниот, и валјда се усрами или што знам што се тргна настрана.

Исто се има случено да ми бара една бара се отепа од барање а ја ко шо сум таков, малце циција, одвај и дадов 7-8 денари и веднаш в трафика си купи кондоми.Да знаев оти ќе зема кондоми можи и јас ќе и ги купев да не се котат толку многу..

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.489
Поени од реакции
6.898
Мене ич не ми е смешно и кога ова би ми се случило мене во секунда ќе го претворам во плескавица.
.
ама она е женско, и ја да сум, кога ќе му пукнам еден шамар, малиот мозок ќе му го стресам, не за џабе партал ги праев чергарите низ маало ко помал.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Додека ги жалите, ќе ги има тие што навистина немаат не просат по семафори, ама по се изгледа сеуште има многу невини* луѓе па и за тоа ги има во толкав број.
* на невини мислев на невини карактери.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
ама она е женско, и ја да сум, кога ќе му пукнам еден шамар, малиот мозок ќе му го стресам, не за џабе партал ги праев чергарите низ маало ко помал.
Да де затоа реков ‘‘кога ова би ми се случило мене ...‘‘

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505

Што не го плукна и ти. Мене да ми дојде така коа ќе му ја врзам една со се плунка ќе го залепам.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Што не го плукна и ти. Мене да ми дојде така коа ќе му ја врзам една со се плунка ќе го залепам.
Па делумно затоа што сум тип што избегава конфронтации, делумно затоа што ми беше жал, делумно затоа што ме извади од памет... а и толку бев гладна што немав ни сила да реагирам... :)

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
То треба да се убие бе .
Никогаш не дава пари па макар и 10 денари на таквите.
Имам лоши искуства и ич не се благодарни и културни ако им дадеш некој денар.
Затоа сега на ИГНОРЕ ми се ставени , а ако напина можи воспитна да добиЈа.

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Колку се накотени низ градов, чудо едно. Јас башка живеам до доста старо маало и ги врие, тука кај железничка особено, секојдневни конфликти имам со нив. Еднаш моја другарка ја заобиколиле и и давале џукела за која морала да плати на секое дете по 10 денари, кутрата 70 денари даде за една џукела, ама по животните е па не ни ги жалеше парите. Колку пати низ трговски кога поминувам ќе почнат да ме влечат дури страв ме фаќа .. и гадост и се ми поминува. Секогаш давам пари на оние што свират низ ГТЦ, донирам, давам искористена облека и слично ама на мрсулавиве идиоти накотени низ градов ни денар не им давам.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Под пруга ги има кога одиш од железничка накај Метрополис Арена по тоа тесното тротоарче. Баш на тие семафори се најмногу, а и блиску им е базата.

S

Stivie G

Гостин
Овие гнасни створенија секаде ги има, и во Стрмица ги има во голем број, само што се раѓаат веднаш ги пуштат на улица да питачат , една има им се заканува не девојчињата дека ќе ги плукне ако не и дадат пари

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Овие гнасни створенија секаде ги има, и во Стрмица ги има во голем број, само што се раѓаат веднаш ги пуштат на улица да питачат , една има им се заканува не девојчињата дека ќе ги плукне ако не и дадат пари
Па не би си го ризикувал животот. Подобро да и дадам отколку да ме плукне. :D Откога ќе те плукне после џабе е и да ја утепаш.

S

Stivie G

Гостин
Па не би си го ризикувал животот. Подобро да и дадам отколку да ме плукне. :D Откога ќе те плукне после џабе е и да ја утепаш.
мене да дојде да ми побара нема да и дадам но кај машки не оди, секогаш гледа кај некои помали девојчиња кои се плашат, од машки има добиено страв бидејки многу пати има јадено ќотек

Kajgana Shop

На врв Bottom