Рок музика и рокерски бендови

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.987
Поени од реакции
24.388
Ова мислам дека го имам лепнато поодамна ама еве за потсетување

Smoke on the water со Дејвид Глимур, Јан Гилан, Тони Ајоми, Брус Дикинсон, Брајан Меј, Брајан Адамс.

Епик!

Член од
20 април 2010
Мислења
718
Поени од реакции
527
Steven Wilson од Porcupine Tree има соло албум , за кој , јас дури сега дознавам :mad: !
Уште не ми е убаво преслушан , неколку песни само , но вреди тука да се сподели за оние кои го знаат а и не го знаат Wilson!

Уживајте!

A double album ('two 40-45 minute albums in the same package') Wilson has described it as "my biggest project to date".

He continues, "'Insurgentes' was an important step for me into something new. This record takes that as a starting point, but it's more experimental and more eclectic. For me the golden period for music was the late sixties and early seventies, when the album became the primary means of artistic expression, when musicians liberated themselves from the 3 minute pop song format, and started to draw on jazz and classical music especially, combining it with the spirit of psychedelia to create "journeys in sound" I guess you could call them. So without being retro, my album is a kind of homage to that spirit. There's everything from [Ennio] Morricone-esque film themes to choral music to piano ballads to a 23 minute progressive jazz--inspired piece. I've actually used a few jazz musicians this time, which is something I picked up from my work remixing the King Crimson records."

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
The Black Keys имаат нов интересен албум со наслов El Camino кој по ланскиот албум и освојување на греми наградата ќе ги исфрли уште повеќе во кадар.

Јас денеска го преслушав еднаш на тубево, и ќе задржам мислење за оценка во секој случај е позитивна ама мислам дека е послаб од Brothers, но во едно сум сигурен албумов е прифатлив не само за нивните фанови (да не речам мејнстрим е) и ќе направат многу камен.

Еве неколку песни од албумот

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.896
Поени од реакции
11.196
Може не е на најсоодветно место, но да прашам ако некој го има првиот албум на Дени те чува - Меѓу 4 ѕида, би бил многу благодарен ако ми го прати по пп :)

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Денеска го преслушував албумот на еден италијански бенд кој е извонреден, а не е од епохата на супер квалитетните италијански прогресив бендови.
Името на бендот е CCCP, додека албумот што го преслушав е нивниот деби албум Affinita' Divergenze.
Жал ми е што не знам добро италијански да ги преведам текстовите, од кој блика силна енергија. Ако некој знае добро италијански, би било интересно да преведе дел од текстовите. Бендот инаку се декларира како некој советски панк, инаку музиката на овој албум мене ме влече како пост панк.

Еве неколку песничина од албумот кој ќе повторам е извонреден.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.130
Поени од реакции
16.271

eden od biserite na aranzerot - ludiot genialec Joe Meek.. video klipot e od negovata prerabotka na hitot Chils & Fever, vo izvedba na Tom Jones & Squires...Chills And Fever—Tom Jones—Tower 190—US #125, 12/65
megutoa tuka se raboti za audio od (Baby)I'm in love, koja isto taka bese izvedena od Tom Jones & Squires, na toj album, no tuka kako nekoj drug da ja pee, ne moze da se prepoznae Tom Jones

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
The Stone Roses комплетниот албум за лектира.

Kajgana Shop

На врв Bottom