Не знаев дека си толку религиозен, само не заборавај дека веќе неколку векови се надевале и други, па не гледам комовелтот да се намалуваСе надевам![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не знаев дека си толку религиозен, само не заборавај дека веќе неколку векови се надевале и други, па не гледам комовелтот да се намалуваСе надевам![]()
а ние од Западен Балкан, што гребеме со нокти да се качиме на ТитаникБрегзитот за тоа беше, да се напушти бродот (ЕУ) што тоне, при напуштањето ќе намократ малку, малку лулање, ама останатите како Титаник, со музика ќе се простат![]()
Не знаев дека си толку религиозен, само не заборавај дека веќе неколку векови се надевале и други, па не гледам комовелтот да се намалува![]()
Добро бе пак ќе ти речам толку многу читаш и пак во теории на заговор веруваш.
Види Британија реши да излегува од ЕУ со ветување од Џонсон и Фараж, дека ќе биле шампиони во слободна трговија.
Интересно е што светот оттогаш крева само бариери, се поголеми и поголеми. Глобализацијата појде у курац.
Така да со среќа нека му е слободната трговија што ќе ја прават британциве![]()
BBC odamna e na tapet. Ja sum 10 godini u anglija i niednas ne sum gleal BBC kanali a treba da platam 150 funti godisno za tv licenca sho odat vo BBC. Site se bunat za ova poso e isto ko kaj nas koa se plakjase za mrtv(ne znam dali uste se plakja ni dali postoe) a ustvari nikoj ne ja gledase. Radi ova site se nezadovolni poso nema smisla da plakjas za nesto sto ne go koristis a moras da plakjas.BBC е ставен на тапет, кога ќе му ја намалат моќта ќе стани нешто како ХТВ
Балканизација на Британија
![]()
The BBC is nearly 100 years old. Will it survive the next decade?
Britain's public service broadcaster has been at the heart of media in the United Kingdom and many parts of the world for the best part of a century. Now it's facing a brutal fight for survival.edition.cnn.com
![]()
We won't be bullied by left or right, says news boss at besieged BBC
Fran Unsworth claims row over impartiality was ‘a Brexit thing’ and frank debate is needed over broadcaster’s rolewww.theguardian.com
BBC odamna e na tapet. Ja sum 10 godini u anglija i niednas ne sum gleal BBC kanali a treba da platam 150 funti godisno za tv licenca sho odat vo BBC. Site se bunat za ova poso e isto ko kaj nas koa se plakjase za mrtv(ne znam dali uste se plakja ni dali postoe) a ustvari nikoj ne ja gledase. Radi ova site se nezadovolni poso nema smisla da plakjas za nesto sto ne go koristis a moras da plakjas.
Тропаш глупости. В. Британија согласно нивниот договор за пристапување кон ЕУ, имаше право да се исклучува од примената на еден куп на регулатива од "acquis"-то на ЕУ, што често го користеше. Плус, како една од најголемите членки имаа огромно влијание при нејзиното носење. Со години ја блокираа регулативата за банкарска унија и поголем надзор и транспарентност на финансиските институции кои оперираат низ ЕУ, вклучително и на оф-шор локациите. Тоа е само еден пример, има уште еден куп слични на него.Ти викај си, ама пак ќе кажам врска немаш. Додека беа во ЕУ ништо не можеа да одлучат, одма блокади добиваа. Кога ќе излезат, како ќе сакаат ќе си прават. ЕУ ќе ги видиме.
Теории се нешто недокажано, моево се бројки и факти, па избегнувај финти на лична основа со фолијаши, заговори итн итн.
Го офарбаа народот, полуписмени шарлатани како Фараж и сл., кој искрено самиот е крив за својата неинформираност за функционирањето на организација од која зависи толку многу од политичкиот и економскиот живот на нивната земја.
Али битно Борис Џонсон стана премиер.
Имаш бројки да покажеш дека во ЕУ им било поубаво или приказни и бајки ....Тропаш глупости. В. Британија согласно нивниот договор за пристапување кон ЕУ, имаше право да се исклучува од примената на еден куп на регулатива од "acquis"-то на ЕУ, што често го користеше. Плус, како една од најголемите членки имаа огромно влијание при нејзиното носење. Со години ја блокираа регулативата за банкарска унија и поголем надзор и транспарентност на финансиските институции кои оперираат низ ЕУ, вклучително и на оф-шор локациите. Тоа е само еден пример, има уште еден куп слични на него.
Сега кога се искочени, не, не можат да прават што сакаат. Ќе треба да склучуваат договори за слободна трговија со сите најголеми економии или блокови во светот и секаде ќе бидат послабата преговарачка страна. Ако не склучуваат билатерални договори, ќе треба да тргуваат по WTO правила, вклучително и со ЕУ, нивниот најголем трговски партнер. Евентуалниот договор со ЕУ, речиси сигурно ќе го вклучува условот да се почитуваат правилата на внатрешниот пазар на ЕЗ, слично како за ЕФТА земјите, врз чија содржина Британија ќе нема никакво влијание.
Нивниот оптимизам се базира на надмената претпоставка дека светот се наивни будали, кои ќе и попушта на ВБ и ќе го остварува нивниот интерес, пред својот, без никаква логична причина за тоа.
Го офарбаа народот, полуписмени шарлатани како Фараж и сл., кој искрено самиот е крив за својата неинформираност за функционирањето на организација од која зависи толку многу од политичкиот и економскиот живот на нивната земја.
Али битно Борис Џонсон стана премиер.
Mene pa mi e interesno sto trojca makedonci i krojat sudbina na AnglijaИмаш бројки да покажеш дека во ЕУ им било поубаво или приказни и бајки ....
Ај ќе ви покаже времето кој тропал глупости, ем економски неинформирани, ем кукурикаат.
УК ќе биле послаба преговарачка страна
Исто како што ќе и платеше на ЕУ 50 милијарди![]()
Mene pa mi e interesno sto trojca makedonci i krojat sudbina na Anglija![]()
Mene pa mi e interesno sto trojca makedonci i krojat sudbina na Anglija![]()
Се сомневам дека Фараж е неинформиран, затоа што тој е типичен бирократски стаорец во ЕУ паралментот. Мислам дека тој сакаше да ја избегни поголемата ЕУ интеграција која што е неминовна.
Мое мислење е дека Брегзитот започна во едно друго време на глобализација во подем и Британциве се чувствуваа заробени од правилата на ЕУ.
После се случи референдумот кој беше исклучива грешка на Камерон, кој сакаше да ги елиминира сите што му правеа проблем во партијата и плус УКИП кои растеа секоја година. Тој беше сигурен дека референдумот нема да помини затоа и го распиша. Русија тогаш активно работеше на минирање на западов и го поттурна малце референдумот со своите фарми на тролови, и резултатот ни е познат.
За жал на Фараж и на Џонсон, иако тие многу се радуваа, на ист начин дојде Трамп на власт.
И така Глобализацијата појде у курац
Сега Британциве изгубија sweet spot, практично беа офшор американска држава, нешто што го постави Черчил, а во исто време ја имаа најмоќната позиција во ЕУ, нешто што го постави Тачер. Буквално можеа што сакаат да прават.
И сега сето тоа се нулира, и треба да се почни одново, и плус тоа треба да го прави Џонсон, и притоа и брат му и сестра му го напуштија заради Брегзитот
Видиш @Bafra моите надежи не се без основа.
Edna od pogolemite prichini za izlez se subvenciite na EU.Така да со среќа нека му е слободната трговија што ќе ја прават британциве![]()
Африка богатите делови сите полесно ќе се договорат со британија него еу. Исклучок може да биде само Ангола, мислам дека они се поприврзани со ЕУ, кај нив работите се различни си функционира триаголникот португалија,ангола, бразил. Другиве речиси сите или имале лоши искуства со ЕУ или уште имаат лоши искуства со ЕУ држави (гана со италија на пример) каде жабарите со години им ја уништуваат прехранбената индустрија продавајќи им субвенционирана храна итн...