- Член од
- 17 март 2008
- Мислења
- 157
- Поени од реакции
- 2
a kaj mozam da kupam biblija???bas bi sakal da citnam malce
Убаво велиш-знаат по нешто од што произлегува дека нивната реинкарнација е лага затоа што со тие информации можат да се снабдат ако им се потребни.Значи лажат.Прашањето ми беше (не до тебе општо до сите) од каде тој лично знае дека се реинканирал на пример? Како, има чувство некое или добива некаква си порака?АКО има реинкарнација (а НЕМА 100%) зошто тогаш ти и јас не знаеме што сме биле во минатиот живот? Да не треба да достигнеме некое духовно ниво за тоа? Инаку што се однесува до твоето прашање, мислам дека одговорот е лесен. За овие EX познати фаци во минатото се знае по нешто и од тука идит она: ЈАС БЕВ ЛУЈ 16. А што не рече: ЈАС БЕВ ТОЈ И ТОЈ СЕЛАНЕЦ ОД ПАКИСТАН (село Картамунџба-карикирам со името).
Ако имаш Библија, земи си ја и читај си ја. Таму е даден одговорот за животот после смртта. Ако немаш, прати ми порака и ќе се договориме.
Благослов
Испрати ми приватна порака со твои информации или број па ќе ти се јавам!a kaj mozam da kupam biblija???bas bi sakal da citnam malce
Ти ми се чиниш дека И веруваш И не веруваш во реинкарнацијата. Од каде овие луѓе знаат ... чувство ... порака ...Убаво велиш-знаат по нешто од што произлегува дека нивната реинкарнација е лага затоа што со тие информации можат да се снабдат ако им се потребни.Значи лажат.Прашањето ми беше (не до тебе општо до сите) од каде тој лично знае дека се реинканирал на пример? Како, има чувство некое или добива некаква си порака?
Ти ми се чиниш дека И веруваш И не веруваш во реинкарнацијата. Од каде овие луѓе знаат ... чувство ... порака ...
1. Имаат информации
2. сакат да се покажат во друштвото/види што бев
3 Сотонска влијание (реинкарнацијата е сотонска работичка)
пс. Ширли Меклејн (амер глумица) мислам дека БИЛА слон или сакала ДА БИДЕ слон. Таа верува во реинкарнација.
Поздрав
Интересно е што досега скоро СИТЕ кои НАВОДНО се РЕИНКАРНИЛЕ, во МИНАТИОТ живот БИЛЕ некои ФАЦИ (кралеви; принцези; какви ли не славни..До сега немам слушнато (можеби некој има) дека некој бил некој ОБИЧЕН СКИТНИК. Ајде до вас кои верувате во реинкарнација едно прашање: ИМА ЛИ НЕКОЈ КОЈ ВО МИНАТИОТ ЖИВОТ БИЛ КОЊСКА МУВА?
Инаку да се изјаснам, како Христијанин не верувам во реинкарнација. А не би требало ни било кој кој се декларира како христијанин.
Да не си ја напишал ти книгата, па сега сакаш да ни ја продадеш?Има примери и за обични луѓе, или како што ти ги нарекуваш-скитници баш во книгата која ја "рекламирам" - "Книга на животот". Ај некогаш ако не ме мрзи ке ти напишам еден извадок.
Реинкарнацијата не е научно докажана ама е потврдувана од многу личности, и сега некои веруваат а некои не, сепак не можеме со 100% сигурност да тврдиме дека НЕ ПОСТОИ или ПОСТОИ, можеме само да ВЕРУВАМЕ или да НЕ ВЕРУВАМЕ.
Е а Исус ?? или тоа е друго прашање ??АКО има реинкарнација (а НЕМА 100%) зошто тогаш ти и јас не знаеме што сме биле во минатиот живот? Да не треба да достигнеме некое духовно ниво за тоа? Инаку што се однесува до твоето прашање, мислам дека одговорот е лесен. За овие EX познати фаци во минатото се знае по нешто и од тука идит она: ЈАС БЕВ ЛУЈ 16. А што не рече: ЈАС БЕВ ТОЈ И ТОЈ СЕЛАНЕЦ ОД ПАКИСТАН (село Картамунџба-карикирам со името).
Ако имаш Библија, земи си ја и читај си ја. Таму е даден одговорот за животот после смртта. Ако немаш, прати ми порака и ќе се договориме.
Благослов
Аман бре , се е дело на Сотоната ...:pos2: :pos2: ...ццццДа не си ја напишал ти книгата, па сега сакаш да ни ја продадеш?
:wink:
Било какви 'изјави' од НАВОДНО реинкарнирани не можат да ме поколебат дека ТОА Е ЛАГА НА СОТОНАТА!
Јас верувам во Господ и 100% сум сигурен дека постои.
Јас не верувам во реинкарнацијата и 100% дека не постои.
Секој според верата.
Благослов
клиничка смрт :smir:Јас одсекогаш верував во тоа.. откога почнав да ја сфаќам мислата... и да скеогаш сметав на тоа.. ако бидам добра во овој живот во следниот ќе се родам како принцеза (знам.. ЛОЛ) а ако бидам лоша и злобна.. како циганчињата на семафорите (знам уше еден ЉОЉ)... ама една дргарка пред некој ден ми кажа дека некој нејзин далечен дедо... умрел.. ама после оживеал.. бил мртов неколку часа... (тоа постоело такво срање... медицинска смрт.. или како беше) и после коа оживеал им кажал дека тоа било рајска градина.. имало многу маси каде што седиш со луѓе од твојата фамилија што се мртви.. ид р. такви срања... БЕЛИВ ИТ ОР НОТ
А значи така... значи не е вистина тоа што го видел у рајската градина? јас прво на другарка ми и реков.. па може сонувал... и она: абе не сонувал... бил мртов тоа е како со кажа ти клиничка (јас па медицинска:kesa: ЛОЛ) смрт...клиничка смрт :smir:
а тоа било само еден вид на сон
така реагира мозокот кога се гаси
Не со сигурност не можат да ти тврдам што видел , не сум бил со него :wink: , али статистички и научно тоа се случува во клиничката смрт.А значи така... значи не е вистина тоа што го видел у рајската градина? јас прво на другарка ми и реков.. па може сонувал... и она: абе не сонувал... бил мртов тоа е како со кажа ти клиничка (јас па медицинска:kesa: ЛОЛ) смрт...
епа тогаш останувам на моето мислење за реинкарнација...
Да не си ја напишал ти книгата, па сега сакаш да ни ја продадеш?
:wink:
Било какви 'изјави' од НАВОДНО реинкарнирани не можат да ме поколебат дека ТОА Е ЛАГА НА СОТОНАТА!
Јас верувам во Господ и 100% сум сигурен дека постои.
Јас не верувам во реинкарнацијата и 100% дека не постои.
Секој според верата.
Благослов