Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 13.754
- Поени од реакции
- 30.455
Дали важи датумов и за лични документи (пасош, лични карти, возачки) или само за таблиците?12.02.2024
Дали важи датумов и за лични документи (пасош, лични карти, возачки) или само за таблиците?12.02.2024
само за таблиците, документите уште од лани на северна ги префрлија.Дали важи датумов и за лични документи (пасош, лични карти, возачки) или само за таблиците?
Имам пасош изваден 2 месеци пред потпис на договорот, 10 години важност, тој е со Република Македонијасамо за таблиците, документите уште од лани на северна ги префрлија.
Kje teras so tie. Eve tatko mi ima licna karta so Republika Makedonija i ne mu praat problem nikade.Имам пасош изваден 2 месеци пред потпис на договорот, 10 години важност, тој е со Република Македонија![]()
Лична карта до 2029Имам пасош изваден 2 месеци пред потпис на договорот, 10 години важност, тој е со Република Македонија![]()
Toчно, таблиците од тoj тип воопшто немаат никаква државна ознака ниту симбол, ниту знаме, ниту грб, ниту па натпис МК, МКD, RM...Сакам да прашам околу менувањето на регистарските таблички дали и возилата со троцифрени таблички(пр.SK 531 AS) треба да се сменат или остануваат старите бидејки ја немаат значката мк?
Мислам дека е до истекот на истите.Дали важи датумов и за лични документи (пасош, лични карти, возачки) или само за таблиците?
Да но ако си го искористил пасошот потоа, имаш печатИмам пасош изваден 2 месеци пред потпис на договорот, 10 години важност, тој е со Република Македонија![]()
Нема врска, некои кои ги регистрираа добија нови 4 цифрени НМК таблици. Само изгледа им снемале чим мене и на други не ни дале. Очигледно боди очи тоа МК.Toчно, таблиците од тoj тип воопшто немаат никаква државна ознака ниту симбол, ниту знаме, ниту грб, ниту па натпис МК, МКD, RM...
Со преспанскиот, протекторатов се согласи нова авто ознака да биде НМК. Дадено е време да се технички истото изведе. Прв чекор беше лепење стикер НМК врз МК, или печат со северна во пасош.Океј не смее повеќе да се возат таблици со ознака МК, исто и ознака/налепница МК на било кој надворешен дел од возилото е забранета ?! (или не) ?!
Но зошто па би требало да се менуваат и овие таблици (троцифрените) кои немаат никаква државна ознака, а сеуште многу луѓе ги користат !
Не ми е јасно еве пример мене ми истекува регистрација почеток на окт и ке можам да си ја регистрирам а пто ако во 2024 морам да сменам таблици што е со регистрацијата?... од 2024 год треба целосна промена на таблици со нови со ознака НМК, но исто има и некој предлог да се стават само дополнително налепница, јас сега ја регистрирав „по старо“ со МК, ќе си почекам до 2024год!
кој ти кажа дека се губи попустот? озб ова? мамето нивно коштаплерско, таман до 5та година стигнавНе ми е јасно еве пример мене ми истекува регистрација почеток на окт и ке можам да си ја регистрирам а пто ако во 2024 морам да сменам таблици што е со регистрацијата?
Плус се губи попустот од осигурителните компании мислам
регистрацијата ќе ти остане, менувањето таблици нема врска со регистрација. На новата сообраќајна ќе ти стават печат исто од октомври.Не ми е јасно еве пример мене ми истекува регистрација почеток на окт и ке можам да си ја регистрирам а пто ако во 2024 морам да сменам таблици што е со регистрацијата?
Плус се губи попустот од осигурителните компании мислам
нема да ме чуди да има Табли и со Југославија. Башка се уште има табли во Грција каде што пишува Скопиа место Македонија, јазикот ни е славомакедоника...
ако чекаш до тогаш а се створи гужва нема возењеимаме рок до 2.2024 не менувајте за џабе до тогаш може уште пет пати законот да се смени мк е ова
би требало попустот да е сврзан и со ВИН бројот на возилотокој ти кажа дека се губи попустот? озб ова? мамето нивно коштаплерско, таман до 5та година стигнав