Регенерација на црн дроб

Член од
18 март 2011
Мислења
60
Поени од реакции
12
Milco45 дали овие капсули ги имаш користено и дали ти се познати некои несакани ефекти зосто гледам сепак дека ова е хербален препарат ??????

I

Iblis

Гостин
Milco45 дали овие капсули ги имаш користено и дали ти се познати некои несакани ефекти зосто гледам сепак дека ова е хербален препарат ??????
Купи си гроздов сируп, 100% природно и од растителна природа, ленино и рибино масно исто така се употребуваат и се посебно ефикасни ако станува збор за замастување.
П.С.
Црниод дроб е еден од органите кои се способни целосно да се регенерираат, по услов да нема фактор кој го разорува на клеточно ниво. Освен во случај на инфекција или појава на токсин нема да ти треба ништо од наведеното, сам ќе се среди, а ако има појава на болест на истиот, секако завршуваш на лекар кој ќе ти препорача што понатаму да се превземе.
Ти не си во оваа категорија така што најарно остави го дробот малку на раат, онака месец два без дрога и алкохол, ако пушиш намали малце и самиот ќе се среди.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
имав проблеми со дробот пред точно 3 години... Цела недела се маткав низ Прилепска болница, ми направија испитувања на цело тело.....мислеа дека тајно сум прележал нешо хепатит Ц, и на крајот излезе дека ми бил оштетен дробот....мислеа од прекумерна консумација од алкохол...како да не....
ми дадоа некои капсулчиња, ми забранија алкохол, сувомеснато, газирано...сеа сум ко нов...

Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
116
имав проблеми со дробот пред точно 3 години... Цела недела се маткав низ Прилепска болница, ми направија испитувања на цело тело.....мислеа дека тајно сум прележал нешо хепатит Ц, и на крајот излезе дека ми бил оштетен дробот....мислеа од прекумерна консумација од алкохол...како да не....
ми дадоа некои капсулчиња, ми забранија алкохол, сувомеснато, газирано...сеа сум ко нов...
Замастен ти беше црниот дроб?

Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
116
појма неам...не се ни сеќавам
Слична работа имав и јас замастен црн дроб. Па ме шупчеа за некое снимање, ми закажаа за 8 месеци. А за 3 месеци јас комплетно се исчистив. Докторот не можеше да поверува во резултатите. Како што кажуваше тој потребни биле 1-2 години за така да се исчисти.

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Слична работа имав и јас замастен црн дроб. Па ме шупчеа за некое снимање, ми закажаа за 8 месеци. А за 3 месеци јас комплетно се исчистив. Докторот не можеше да поверува во резултатите. Како што кажуваше тој потребни биле 1-2 години за така да се исчисти.
"CB2 receptors (Cannabinoid Receptors) reduce liver injury and promote LIVER REGENERATION following acute insult, via distinct paracrine mechanisms involving hepatic myofibroblasts. These results suggest that CB2 agonists (Cannabinoids) display potent hepatoprotective properties, in addition to their antifibrogenic effects."
PMID: 20597071

Има ли нешто што Канабисот не е способен да го направи? :)

П.С. Милчо, разочаран сум што му понуди апчиња на човекот погоре, а светава билка не ја ни спомена... ;)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
116
"CB2 receptors (Cannabinoid Receptors) reduce liver injury and promote LIVER REGENERATION following acute insult, via distinct paracrine mechanisms involving hepatic myofibroblasts. These results suggest that CB2 agonists (Cannabinoids) display potent hepatoprotective properties, in addition to their antifibrogenic effects."
PMID: 20597071

Има ли нешто што Канабисот не е способен да го направи? :)

П.С. Милчо, разочаран сум што му понуди апчиња на човекот погоре, а светава билка не ја ни спомена... ;)
Понуди му ја ти, јас не се занимавам со илегални работи. :свиркам:

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Grifola
Препаратот е разработен од познати француски научници од компанијата «Elite Pharm».

B

Black Guard

Гостин
Има надеж сеуште-Матичен млеч,Силимарин и има еден производ се вика хепадиет.

Хепадиетот

Hepadiet je dijetetski preparat sa aminokiselinama, vitaminima i ektraktima maslačka, artičoke i šarenog čkalja. Pomenuti sastojci Hepadijet čine korisnim kod lošeg funkcionisanja jetre, povišenog holesterola, arteroskleroze i otežanog varenja hrane. Pomaže detoksikaciju organizma i štiti ćelije jetre od metaboličkih otrova nastalih usled hepatitisa, masne jetre i ciroze jetre, kao i nakon produžene upotrebe lekova. Upotrebljava se 2-3 tablete dnevno uz čašu vode.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Има надеж сеуште-Матичен млеч,Силимарин и има еден производ се вика хепадиет.

Хепадиетот

Hepadiet je dijetetski preparat sa aminokiselinama, vitaminima i ektraktima maslačka, artičoke i šarenog čkalja. Pomenuti sastojci Hepadijet čine korisnim kod lošeg funkcionisanja jetre, povišenog holesterola, arteroskleroze i otežanog varenja hrane. Pomaže detoksikaciju organizma i štiti ćelije jetre od metaboličkih otrova nastalih usled hepatitisa, masne jetre i ciroze jetre, kao i nakon produžene upotrebe lekova. Upotrebljava se 2-3 tablete dnevno uz čašu vode.

Овие јас сум ги пиел и воопшто не ми помогнале.

B

Black Guard

Гостин
А која е причината за оштетувањето ако не е тајна,бидејќи одредени медикаменти и наркотични средства можат да предизвикаат тешко оштетување на црнодробната функција.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
А која е причината за оштетувањето ако не е тајна,бидејќи одредени медикаменти и наркотични средства можат да предизвикаат тешко оштетување на црнодробната функција.
Кафана и со што нуди таа, 7-мица 2-3 пати неделно, за месец дена си спремен за чистење.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
117
Поени од реакции
75
Значи црниот дроб е најголема жлезда во човечкиот организам и се нарекува и хемиска лабораторија на истиот.Врши регулација на шеќер во крвта,фагоцитира или разградува стари клетки,произведува жолчка,неутрализира токсини,депонира јагленхидрати во вид на гликоген,има функција во синтеза на витамин А и едн куп други работи.
Е сега земи го се ова и замисли што би се случило доколку некошто не е во ред со него.
Ако не призведува жолчка мастите не се варат и настанува проблем со нив,ако не врши фагоцитоза на стари клетки самиот органзам се труе со себе,ако не депонира гликоген немаш резерви на јагленхидрати и слично.
Болест на Црн дроб е Хепатитис или Жолтица,настанува од вирусите А,Б,Ц и еден куп други кои му предизвикуваат воспаление.
Исто така може да имаш замастен црн дроб,канцер на црн дроб и триста чуда.

Kajgana Shop

На врв Bottom