Револуција, војна, воени стратегии, воени тактики

A

AnFem

Гостин
Што мислиш со тоа после прашалникот :)?
АНАРХИЈАТА Е МЕЃУСЕБНО ДОГОВАРАЊЕ ЗА НЕКОЈА СИ ХИЕРАРИЈА И НАДРЕДУВАЊЕ ВО ОПШЕСТВОТО

Во филозофијата и се друго што не е природна наука, точна и неточна дефиниција нема. Тоа се само нечии погледи.
Сакаш да кажеш дека нема дефиниции за идеологиите?

TheQueen

Поларна мечка од цвет на цвет
Член од
26 ноември 2013
Мислења
584
Поени од реакции
791
На некој начин...Да, може да се каже.
Ја прекинувам дискусијата. Нема поента повеќе.
Или вие не можете да ме разберете, или пак јас не можам вам да ве разберам.

M

Muranyi

Гостин
Секој општествен систем има ограничувања на слободите на граѓанинот, што го прави еден вид затвор. Секоја револуција е насилно уривање на тој општествен систем, а тоа е анархија. Октако револуцијата ќе успее, стариот систем паѓа, а воведува нов систем со нови ограничувања на слободите на граѓанинот, што пак го прави затвор. Времето покажува кој затвор бил построг.
Само еволутивниот развој на општествениот систем ги надградува слободите. Но, друга целосна слобода освен анархија...нема.
Па, така, во име на слободата преку слобода се создава нов затвор.
Што друго да се каже? Уживај во периодот на анархија...Само тоа не е затвор.
Но анархијата претендира да биде воспоставена како општествено уредување, а не да биде само алатка за преод од еден систем кон друг.

Во врска со болдот потполно се согласувам.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Како може да нема :) целта на идеологијата е нејзината дефиниција.За се видливо и невидливо има дефиниција па така и за идеологијата или идеологиите :) пример Queen вика нема дефиниција,а има :D

TheQueen

Поларна мечка од цвет на цвет
Член од
26 ноември 2013
Мислења
584
Поени од реакции
791
Како може да нема :) целта на идеологијата е нејзината дефиниција.За се видливо и невидливо има дефиниција па така и за идеологијата или идеологиите :) пример Queen вика нема дефиниција,а има :D
Само уште ова. Што очекуваш да се учи на факултет за безбедност? Па, таму се подготвуваат кучињата - чувари на општествениот затвор.
Некако интересно ми станува ова...

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Само уште ова. Што очекуваш да се учи на факултет за безбедност? Па, таму се подготвуваат кучињата - чувари на општествениот затвор.
Некако интересно ми станува ова...
Сега Queen не направи лом сите нас кои сме поврзани со таа институција дали предавме таму,дали што студираме и дали што сме завршиле таму.. на издеградира максимално :D кучиња викаш а.. да ама да не нема нас тие кучиња односно будали кои го бранат твојот дом,твојот живот и животот на твоите најмили не знам дали ти ќе имаше нешто од овие три работи,замисли знаеш дека твојата куќа ќе ја дигнат во воздух некои терористи,или ќе те убијат тебе,или некои од твоето семејство.. во големо размислувачко искушение сум дали ќе свртеше на 192 или ќе го свртеше бројот на Филозофскиот факултет во Скопје за да поразговараш и да им кажеш што ти се спрема.. :D Queen,Queen.. размислувај со мозок а не срце (тоа се учи на факултет за безбедност) ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom