Радикалната грчка левица и активистите од Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Makedoncinja kolku sakas, vlavcinja duri i otpojke, a i sekakavi drugi nikakveci, no, MAKEDONCI NEMA, nikade.

Biraj Anestezijo, oti gledas i samata, od nebiranje imame sekakvi ofci i samonareceni ofcharcinja.

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
И заборавив погоре да спомнам

ај сега ќе ја турнеме власта, и тие не чинат и што нудите??
жити се кажи која е опцијата да знам
можда ќе е подобра

комунизам.. :smir:

а бре убаво кажа огледало погоре вие мака во животов немате видено ѓубриња едни, да ве видам во нива да копате за леб, тоа за вас
не од богати родители во Ск само на готово цел живот и сега демагогии ќе ми кажуваат овде левица , десница триста чуда

седи молим те
Pa nudat vekje videno, za nas obichnite, ednakvost vo SIROMASHTIJATA, za niv "avangatdata" :viski, zeni, vili, decata na shkoluvanje i rabota kaj neprijatelot, vo "truliot" kapitalizam.Vekje videno no za nesrekja, nedovolno proucheno a ushte postrashnoto nositelite- bivshata "avangarda" ushte nekazneta.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Од секогаш недостасувал Овчар... Имало се, но немало овчар што ќе го предводи ова големо стадо овци...
Не овој Офчаров тука, иако ми се допаѓа тоа што е зад него и што го турка, силата, она неподвижно движење, ми се допаѓа идеологијата... И све што таа носи со себе, па дури и рудиментираните куреви, кој после највише болат... Иако неизразнати доволно...

Picasso, ne se zamaraj so nea, taa e dokazana deka gi mrzi Vlasite,i toa na drugi topici na forumov.Toa sakase,devojceto da ti go kaze megju redovi. Deka ne go saka Ofcar samo zatoa sto e Vlav. Razbiras?

Nacionalizmot vo svojata progresivna forma se pretvara vo etnocentrizam,koj samiot po sebe vodi kon fasizam...
Ti sam proceni do koj stepen e dojdena Pocituvanata :toe:
Не го чуствуваш етноцентризмот во кампањите на "владата"?

После немало испрани мозоци? Море, арно им се праи... Ова не е доволно... Само жал ми е што и јас морам да трпам ради некој друг...

Ах пуста Германија бе...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Кој црн етноцентризам??

Каде најде етноцентризам? Ајде, потлачен, поробен и обесправен мој собеседнику, објасни каде најде етноцентризам?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Добро е што сеуште се нема пренесено деструкцијата од кај соседот ни наш.Лошо ќе биди кога ќе дојди и кај нас пошто ние сме најблиску до нив.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Anarhizmot e ideologija najlevo od centarot ili najlevo od levicata, taa ideja vo sustina e levicarska znaci slicna so socijalistickite i komunistickite idei i ne priznava nacionalizam tuku solidarnost vrz klasni osnovi, osuduvajki go nacionalizmot kako evtin trik na bogaasite i vladeackite strukturi za da gi podelat obespravenite od cel svet na nacionalna osnova, isto se otfrla i rasizmot i religijata kako faktor koj gi deli lugeto na verska i rasna osnova, mnogu ubava ideja, no mislam deka e utopija, bidejki ne se site luge isti. Najblisku do desnicata se anarhokapitalizmot koj pod toa anarho podrzabira voluntarizam na bogatite, da ne se stitat poslabite i posiromasnite, da ne im se plaka za socijalna pomos i da se ostavat bez nikakva pomos od drzavata.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Кој црн етноцентризам??

Каде најде етноцентризам? Ајде, потлачен, поробен и обесправен мој собеседнику, објасни каде најде етноцентризам?
Кој е обесправен? Кој е поробен? Кој е потлачен?

Кој каде се пронаоѓа и каде се наоѓа и како се наоѓа...

Навикнат ли си, да разговараш со такви момци?
Духот на философот, како што јас знам... Би требало да биде еманципиран од глупави општествени ордевери...

ДОЛУ ВЛАДА и нивен ЕТНОЦЕНТРИЗАМ!

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
picasso ne se trudi da propagiras humani vrednosti
profesionalnite makedonci ke te docekaat na noz

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
picasso ne se trudi da propagiras humani vrednosti
profesionalnite makedonci ke te docekaat na noz
У најмала рака сте смешни со ова "хуманоста".

Како и да е, неколку стихчиња од Kurt Cobain:

All the kids will eat it up, if it's packaged properly
Still the son will imitate, keep it fallin' equally
All i know is just the facts, where the world is nowadays
An idea is what we lack, doesn't matter anyway

How can a culture can forget it's plan of yesterday
And you swear it's not a trend, doesn't matter anyway
There's no need to talk to friends, nothing new is everyday
You could shit upon the stairs, you'll be friends

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
^ Не ме игнорирај сонце, баш сум расположена и ми се праеше муабет со ваквите граѓани на светот ко вас. :(

Како вие го замислувате светот без национални определби, и тоа сега?

Како широка пољана на која ќе пиеме чај, ќе јадеме колачиња и ќе се држиме за рачиња? Така душички?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom