Радикален ислам во Македонија

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Па типови како нашите форумџи, кој се многу многу "паметни",знаеш како тоа кога мачорот се гледа на огледало и си мисли дека е лав така се и нашите форумџи а ако имаат барем 5 грама мозок, ке препозна кој е вистинскиот проблем во Македонија, невидена сиромаштија стануваме секој ден посиромашни,безнадежни,млад човек на неговите 20-години се чуствува без надеж,уморен од се и спас само гледа надвор.Зборувам за сите безразлика дали е македонец,албанец,муслиман,православен,католик. Груевски Ахмети си прават бајрам со нашите мозоци вие мислите дека стварно е така, зошто никој не излезе на протест за поскапување, а платите си остануваат исти,јас дури 2 месеци,влегувам во третиот пред избори ми пуштија и од тогаш немам земено плата, зошто никој не излезе на протест веќе 8 години власт на ВМРО-ДУИ нема никаков напредок на државата во било кој план економски,дипломатски,спорт и ред други работи туку спротивното тонеме. Зошто никој не излегува на протест од видениот криминал со Скопје 2014 веќе и на дете и се плаче од тој проект, што и направија на Скопје, зошто не излегува никој на протест зошто еве 70% од младите сакат да си бегаат од државата, тоа е знак на добра политика,на добар стандард на добар социјален живот??? вие тепајте се македонците вака вака ш.птарите вака вака, муслиманите така, православните вака. Ете тоа ти е лош стандард полесно стрижење на овци,од таква политика само политичарите уживаат, а народот нека се тепа, во Швајцарија и други богати земји к.р не и боли на никој кој што е.
o samurai be, sfe shto vikash je taçno! ja znam çare kako da go pravime mk shfiqarska i site da ni boli kurata za etniçki stfari a da go imame prosperitet za site luxhe. prvo, da mu pravime pomasoven protesti so povishe kamenja i parolli. tova çe go zajaça ekonomijata -- çe ima povishe bizmis za prodavanje kamenja, parolli i znaminja. vtoro, da mu osloboduvame site shqiptari od zatfor, ne samo u maqedonia nego u cell sfet. posle zatforenicite çe mu zamolime da go sadat cfeçeto i cellata zemja çe postane cfeçarnica isto kao shfiqarska.

samo imam edno pitanje, u shfiqarska ako mu fatile na nekoi aramija, silluvaç shfercer na eroin, ili ubica na deca mu sudile kazna i mu pikale u zatfor. ako na primer tova se desi i kaj nas (shto ja iç ne veruvam, ali çisto radi ipoteza) dali çe mu turime ubicite u zatfor ili da ne go muçime xhabe poshto posle pak çe treba da gi slobodime da mu sadat cveçeto?

Последно уредено:
S

Samurai_Sk

Гостин
o samurai be, sfe shto vikash je taçno! ja znam çare kako da go pravime mk shfiqarska i site da ni boli kurata za etniçki stfari a da go imame prosperitet za site luxhe. prvo, da mu pravime pomasoven protesti so povishe kamenja i parolli. tova çe go zajaça ekonomijata -- çe ima povishe bizmis za prodavanje kamenja, parolli i znaminja. vtoro, da mu osloboduvame site shqiptari od zatfor, ne samo u maqedonia nego u cell sfet. posle zatforenicite çe mu zamolime da go sadat cfeçeto i cellata zemja çe postane cfeçarnica isto kao shfiqarska.

samo imam edno pitanje, u shfiqarska ako mu fatile na nekoi aramija, silluvaç shfercer na eroin, ili ubica na deca mu sudile kazna i mu pikale u zatfor. ako na primer tova se desi i kaj nas (shto ja iç ne veruvam, ali çisto radi ipoteza) dali çe mu turime ubicite u zatfor ili da ne go muçime xhabe poshto posle pak çe treba da gi slobodime da mu sadat cveçeto?
Македонски знам подобро од тебе, поздрав.Иначе за другото не заслужува цитирање

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.601
Па типови како нашите форумџи, кој се многу многу "паметни",знаеш како тоа кога мачорот се гледа на огледало и си мисли дека е лав така се и нашите форумџи а ако имаат барем 5 грама мозок, ке препозна кој е вистинскиот проблем во Македонија, невидена сиромаштија стануваме секој ден посиромашни,безнадежни,млад човек на неговите 20-години се чуствува без надеж,уморен од се и спас само гледа надвор.Зборувам за сите безразлика дали е македонец,албанец,муслиман,православен,католик. Груевски Ахмети си прават бајрам со нашите мозоци вие мислите дека стварно е така, зошто никој не излезе на протест за поскапување, а платите си остануваат исти,јас дури 2 месеци,влегувам во третиот пред избори ми пуштија и од тогаш немам земено плата, зошто никој не излезе на протест веќе 8 години власт на ВМРО-ДУИ нема никаков напредок на државата во било кој план економски,дипломатски,спорт и ред други работи туку спротивното тонеме. Зошто никој не излегува на протест од видениот криминал со Скопје 2014 веќе и на дете и се плаче од тој проект, што и направија на Скопје, зошто не излегува никој на протест зошто еве 70% од младите сакат да си бегаат од државата, тоа е знак на добра политика,на добар стандард на добар социјален живот??? вие тепајте се македонците вака вака ш.птарите вака вака, муслиманите така, православните вака. Ете тоа ти е лош стандард полесно стрижење на овци,од таква политика само политичарите уживаат, а народот нека се тепа, во Швајцарија и други богати земји к.р не и боли на никој кој што е.
За кој кур тогаш излегувате секој ебан ден на протести за да браните убијци?
Што не излезете еден ден барем, за економска состојба да протестирате?

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Ебу Хурејре, радијаллаху анху, пренесува дека Аллаховиот Пратеник, салаллаху алејхи ве селлем, во една прилика ги прашал своите асхаби:
“Како ќе се однесувате кога жените ќе ви се одадат на блудот,
а младите ќе ви западнат во фиск – грев,псовки и коцка!?“
Зарем може да дојде такво време, о Аллахов Пратенику?“ Прашаа тие. Пратеникот, салаллаху алејхи ве селлем, рече:
“Може и полошо од тоа.“
„Пазарем може да биде и полошо од тоа?“-запрашаа повторно.
“Може. Тогаш кога нама да наредувате добро, и нема да забранувате зло“ рече Аллаховиот Пратеник,салаллаху алејхи ве селлем. “
А зарем може да дојде такво време?“ – повторно прашаа асхабите.
“Може и од тоа полошо. Тогаш кога доброто ќе го сметате за зло, а злото за добро.“
„А зарем може да дојде такво време, о Аллахов Пратенику?“-по трет пат прашаа асхабите.
“Може и полошо“ – одговори Пратеникот, салаллаху алејхи ве селлем. “
А зарем може да биде полошо,о Аллахов Прaтенику?“ – со чудење прашале асхабите.
“Може. Кога ќе наредувате зло, а ќе го забранувате доброто“ – одговори Пратеникот, салаллаху алејхи ве селлем.“

( Муснед, Ебу Ја'ала, 11/343., бр.5204.; Меџме'ул-Зева'ид, Хејсеми,бр.122110.)
О нихилиста, сум го турил линакот од Ал Џазира за да биде информацијата 102.3% објективна.

http://www.aljazeera.com/news/middleeast/2014/07/iraq-christians-told-convert-face-death-2014718111040982432.html

Брат, батали приказни за асхабите, не те сфаќа прос нарот. Трк малце на годишен у Ирак да се изнауживаш у фуднаментализмот и шеријатот златен на дело. У почетак може да биде непријатно, јер док им објасниш дека си нихилиста и нивни симпатизер, ќе ти опнат кафирски порез и васпитен ќутек чисто онака спортски, од општа култура. Али после ќе ти се отворат опции. Една похигиенска опција (која благо се коси со нихилизмот) ти е да си го сечиш курата и да му се приклониш на Аллах, за да го докажеш симпатизерствто на дело. Другата понехигиенска опција е сабјата да ти сечит глата, та на рамењата.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Фундаменталниот Ислам е утопија исто како што е утопија на пр. замислата за бездржавно и безкласно општество(Анархизмот) тоа се работи кои се невозможни со оглед на тоа што човекот е сепак животно и има животински инстинкти, не е робот кој што може да се програмира !
Фундаменталниот Ислам е една хард-кор конзервативна идеологија каде што сите луѓе мора да живеат исто по строго пропишани правила и прописи т.е. стриктно по шеријатските закони ... дури и самите Муслимани се свесни дека Фундаменталниот Ислам е утопија, факт е дека и повеќето Муслимани не се придржуваат 100% на она што им го налага куранот туку голем дел од нив се оддадени на западниот начин на живот и сфаќања во кој земските задоволства и пороци(кои се строго забранети од Шеријатот) се на прво место !
Каков е тој Муслиман кој пие алкохол, оди во кладилници и казина, има секс со повеќе жени, врши некаков тип на криминал(било каков), врши насилство и.т.н. па овие работи се незамисливи според Шеријатот, според хард-кор Исламизмот дури и цигарите се харам а тек па замислете за други пороци кои се далеку поопасни од конзумирањето на тутун, каква е па таа Муслиманка која не оди облечена по Исламските прописи туку се носи на западен начин со западна гардероба и стајлинг и која има љубовни врски и сексуални односи пред брак па тоа е незамисливо според Фундаменталниот Ислам !
Затоа Фундаменталниот Ислам е една пропадната фејк идеја неостварлива утопија, дел од Муслиманите се свесни за тоа, но дел веруваат дека можат да ја постигнат таа цел но залудно !

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
О нихилиста, сум го турил линакот од Ал Џазира за да биде информацијата 102.3% објективна.

http://www.aljazeera.com/news/middleeast/2014/07/iraq-christians-told-convert-face-death-2014718111040982432.html

Брат, батали приказни за асхабите, не те сфаќа прос нарот. Трк малце на годишен у Ирак да се изнауживаш у фуднаментализмот и шеријатот златен на дело. У почетак може да биде непријатно, јер док им објасниш дека си нихилиста и нивни симпатизер, ќе ти опнат кафирски порез и васпитен ќутек чисто онака спортски, од општа култура. Али после ќе ти се отворат опции. Една похигиенска опција (која благо се коси со нихилизмот) ти е да си го сечиш курата и да му се приклониш на Аллах, за да го докажеш симпатизерствто на дело. Другата понехигиенска опција е сабјата да ти сечит глата, та на рамењата.
ne, ja cisto teoretski gleam srodni nesta so nihilizmot inaku site vrednosti se isti razlikite se vo opakovkata inace sve e ist k u 2 p.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
ne, ja cisto teoretski gleam srodni nesta so nihilizmot inaku site vrednosti se isti razlikite se vo opakovkata inace sve e ist k u 2 p.
Не заебаај, тебе не ти е све исто -- више ти се свиѓа ислам: И океј си е, ја поштујам избор. Арно ама, опциите као последица на изборот ти се такви као што пишуе Ал Џазира. Това ти е праксата. Фундаменталниот ислам (у кое сакаш паковање) има за цел воспоставување на шеријат по мирен пат сос употреба на ладно оружје звано меч. Појака опресија од тоа -- здравје. Нема нема избор, нема разномислие, нема простор за поинакви идеи и култура, нема простор за толеранција. Ислам или јатаган. Затоа е и турен мечот на тоа знамињата арапски, има симболика, не е бижутерија.

Ако гледаш сродни нешта меѓу нихилизам и ислам, онда некој или ти ги сменил наочарите, или стрипоите, или си пушел некоја ганџа шо е редно да ја споделиш со другари. Нема друго. Иначе, као чоек ми изглеаш искрен и идеалист, а ја такви одувек сум поштуел и ми биле симпатични. И даље го имам истото фино мислење за тебе, друже мој нихилистички. Али немој више за лепотата на фундментално-теоретскиот ислам, молим те. Пун ми је курац такве лепоте.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Донекаде е во право Нихилиста за тоа што вика дека станува збор за слични идеологии но завиткани во различни амбалажи !
Јас лично секоја една тоталитарна идеологија која е едноумиска и каде што не се дозволува различно мислење, различен став, правото на личен избор, не се толерира индивидуализам туку исклучиво идеологијата се базира на колективизам и едно заедничко и зацементирано колективно размислување и став е шлајм идеологија !
Фашизам(Национал-Социјализам) = едноумие и тоталитаризам зашто бидејќи се ограничуваат индивидуалните и основни човекови права, се се базира на колективизам и едно заедничко и зацементирано колективно размислување и став, различно мислење и поинаков индивидуален став јок или си еднаков/ист со/како другите или затвор, бесилка, меч, куршум сеедно !
Во Фашизмот ако си имал поинакво мислење и став си добивал куршум, во Социјализмот колку и некои да го сакаат исто така многумина ги изгубиле главите или пак завршиле по затвори поради одредени ‘‘несоодветни‘‘ индивидуални ставови и размислувања кои не биле исти со јасно утврдениот и зацементиран колективен став !
И Фашизмот и Социјализмот се два тоталитарни и едноумиски недемократски системи кои се доста слични во голема мера само што Социјализмот не задира во Национализам, религии, расни поделби и.т.н. иако Социјализмот кој ние го имавме пет децении ите-како беше поставен на национални, традиционалистички и конзервативни основи што е спротивно на Марксистичката идеја која е строго против било какви национализми, традиционализми, конзервативизми а најмногу е против религиите и расните поделби !
Исламизмот е исто така тоталитарна и едноумиска идеологија, еден зацементиран колективен став и точка, индивидуални размислувања и ставови јок, човекови права и право на личен избор јок како тоа ... исти срања во различни паковања се сите овие шљам идеологии ... а исто така и демо-христијанскиот конзервативизам кој денеска се проповеда и кај нас а и во некои други држави не е ништо подобар од овие неколку срање-идеологии погоре наведени бидејќи се погазува индивидуалниот став и правото на личен избор и уште во старт се налагаат работите какви треба да бидат и што треба а што не треба да се прави !
Значи треба да постои демократска држава и демократски државни институции, треба да постојат закони и прописи, човек не смее да врши зло, да тепа, убива, краде, прави штети на други, не смее да се загрозува туѓ живот, туѓа слобода, туѓо право на размислување и изразување и туѓ имот(приватен или јавен без разлика) и.т.н. а какви лични сфаќања и ставови ќе има човек, каков начин на живот ќе си тера конзервативен или либерте си е право на личен избор и тука системот доколку е навистина демократски не смее да се меша но кај овие идеологии/системи погоре опишани работите се поинакви мора луѓето да бидат ко роботи но проблемот е тоа што луѓето се живи организми а не роботи и затоа мора да постои различен став, различни желби и размислувања и различен начин на живот кај индивидуите !

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
За кој кур тогаш излегувате секој ебан ден на протести за да браните убијци?
Што не излезете еден ден барем, за економска состојба да протестирате?
Оти за друго не знаат. Толкав им е менталниот капацитет.

Член од
8 декември 2013
Мислења
3
Поени од реакции
3
И покрај тоа што осудените беа Албанци, сепак СИТЕ Муслимани на форумов застанаа зад нив. Ако знаеш некој Муслиман од форумов, кој рекол - грозно е што убија дечиња на празник, нека цркнат, молимте кажи ми кој е. Од сите Муслимани форумџии, дали двајца-тројца има такви.
Уапсените беа Албанци, а сепак се вееја знамиња на Саудијска Арабија, се носеа маици Islam will rule the wold, се извикуваше Смрт за Каури. Се вееше и црното знаме на џихадот, неодвоив орнамент на целиот исламски терор.
А насилните протести започнуваат секогаш во Јаја-пашина џамија (која, види чудо, е под контрола на вехабии)
Vaka druze, da pocneme so toa deka drzavickava ni e opinok vo sekoj pogled, bez da sporeduvame etnicki ili verski razliki, taka sme si kroeni i nastroeni,a tolku vreme nanazad ni e zabava na balkanov da veke ne znaeme kraj so kraj da spoime. Vo priroda na covek e da osuduva,da mrazi ili da saka nekogo...tie se valjda tri osobini na sekoj poedinec koi isplivuvaat najlesno, a i so koi moze da se manipulira isto taka lesno. E sea so mi e poentava, zboram za toa deka sme premnogu suplivi i neobrazovani za da mozeme da si bideme cool vo vakvi situlacii,zboram i za albanci i za makedonci. Kaj nas sekogas ednite se branat drugite napagjaat, ili obratno...toa e praksa na nasi politicari,biznismeni,profesori,popovi i odzi,javni licnosti,kolegi,komsii,brakja,sestri i tako dalje..jasen simptom deka ziveeme vo prilicno bolno opstestvo, toa e fakt.! E sea za smilkovsko, moze da ja tupime dolgo vreme, tesko oti decinjata gi nema,tesko na nivnite roditeli..a ovie odgovornive od drzavniov vrv lastiko si igraat,ako momentalno osudenite se ubijci, sudot ima obvrska vo sekoj moment da ja izvestuva javnosta sto se desava tamu ama oni sakaat da se zezaat so nas, pa gi testiraat i albancite i makedoncite. Celava rabota e deka sme za nigde generalno, ili pak ni vrsat nekoi teorii na zagovor ovie pametnive, pa sakaat vnimanieto od nasite licni ekonomski sostojbi i nezadovolstva da go nasocat kon megjuetnicki problem ispolnet so golema doza na negativni emocii i ete ti bum,se si biva. Koj razbira,ke svati,taka ke mu doe nekako.

Л

Лигеја

Гостин
Слични се,да.Само бездната е различна.Аферим,овие дечкиве од исламот знаат шо прават и многу се уредно организирани.Од роџење до помирење па и после тоа,горе.Се под конец.Мора да се има правец у животот.И ја да ти кажам право како нихилист ќе размислам за твоево думање,ми се смачи вака бе од ден за ден да пцујам и по власт и по закони а и неам нешто посебно у предвид да работам.Исти k u 2 р у државава ти е.

kralot

Вистина!!
Член од
9 април 2008
Мислења
466
Поени од реакции
72
Пак ќе те прашам, каков е ставот на Муслиманите?
Каков е ставот на форумските Муслимани и на оние од нешето секојдневие?
Има ли некој кој кажал - нека скапат, убија деца на празник?

Сум ти го кажал 389 пати ставот на Исламот зашто го замараш човекот?

Ме нема и си земаш за право да си пишуваш што сакаш!!

Мухаммед С.А.В.С. Рекол:

“Кој ќе убие невин човек, го убил целото човештво!
Кој спасил еден невин човек, како да го спасил целото човештво!“

После ова нема што да се разговара за ова, и секогаш кога ќе наумиш да го поставиш истово прашање, навраќајсе на овој пост!!

Те молам за да не се повторуваме!!

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
Сум ти го кажал 389 пати ставот на Исламот зашто го замараш човекот?

Ме нема и си земаш за право да си пишуваш што сакаш!!

Мухаммед С.А.В.С. Рекол:

“Кој ќе убие невин човек, го убил целото човештво!
Кој спасил еден невин човек, како да го спасил целото човештво!“

После ова нема што да се разговара за ова, и секогаш кога ќе наумиш да го поставиш истово прашање, навраќајсе на овој пост!!

Те молам за да не се повторуваме!!
ako go citas nego ke te odnese do site mediumski kuki i ke te vrati poftorno nazad.:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom