- Член од
- 4 мај 2009
- Мислења
- 2.476
- Поени од реакции
- 5.545
o samurai be, sfe shto vikash je taçno! ja znam çare kako da go pravime mk shfiqarska i site da ni boli kurata za etniçki stfari a da go imame prosperitet za site luxhe. prvo, da mu pravime pomasoven protesti so povishe kamenja i parolli. tova çe go zajaça ekonomijata -- çe ima povishe bizmis za prodavanje kamenja, parolli i znaminja. vtoro, da mu osloboduvame site shqiptari od zatfor, ne samo u maqedonia nego u cell sfet. posle zatforenicite çe mu zamolime da go sadat cfeçeto i cellata zemja çe postane cfeçarnica isto kao shfiqarska.Па типови како нашите форумџи, кој се многу многу "паметни",знаеш како тоа кога мачорот се гледа на огледало и си мисли дека е лав така се и нашите форумџи а ако имаат барем 5 грама мозок, ке препозна кој е вистинскиот проблем во Македонија, невидена сиромаштија стануваме секој ден посиромашни,безнадежни,млад човек на неговите 20-години се чуствува без надеж,уморен од се и спас само гледа надвор.Зборувам за сите безразлика дали е македонец,албанец,муслиман,православен,католик. Груевски Ахмети си прават бајрам со нашите мозоци вие мислите дека стварно е така, зошто никој не излезе на протест за поскапување, а платите си остануваат исти,јас дури 2 месеци,влегувам во третиот пред избори ми пуштија и од тогаш немам земено плата, зошто никој не излезе на протест веќе 8 години власт на ВМРО-ДУИ нема никаков напредок на државата во било кој план економски,дипломатски,спорт и ред други работи туку спротивното тонеме. Зошто никој не излегува на протест од видениот криминал со Скопје 2014 веќе и на дете и се плаче од тој проект, што и направија на Скопје, зошто не излегува никој на протест зошто еве 70% од младите сакат да си бегаат од државата, тоа е знак на добра политика,на добар стандард на добар социјален живот??? вие тепајте се македонците вака вака ш.птарите вака вака, муслиманите така, православните вака. Ете тоа ти е лош стандард полесно стрижење на овци,од таква политика само политичарите уживаат, а народот нека се тепа, во Швајцарија и други богати земји к.р не и боли на никој кој што е.
samo imam edno pitanje, u shfiqarska ako mu fatile na nekoi aramija, silluvaç shfercer na eroin, ili ubica na deca mu sudile kazna i mu pikale u zatfor. ako na primer tova se desi i kaj nas (shto ja iç ne veruvam, ali çisto radi ipoteza) dali çe mu turime ubicite u zatfor ili da ne go muçime xhabe poshto posle pak çe treba da gi slobodime da mu sadat cveçeto?
Последно уредено: