Работи од минатото

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Случајно ми текна на бендов Hanson brothers....Ептен сум ги обожавала, поготово оваа песна...:D А Тејлор, средниот брат, ми беше симпатија...Ама ептен бев заљубена во него...:love:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.769
Поени од реакции
8.794
leandra, споменар ма, ти ептен си олитила у паметот, ја уште ијам еден кај мајка ми:icon_lol:

Остај дебел, а тој шо беше перниче, па уште мушко ако се згодеше јајацата сатар, коа ке го набиеш со глава, да незнае што го боли поише главата у ѕид или мудата хахаххахах

Eeee у моја генерација имаше разлика меѓу споменар и лексикон, плус песмарка.
Споменар е дневник - си водиш евиденција на битни и небитни настани, лексикон е ова со прашањава, а песмарка си е со љубовни песни, пораки, писменца, итн. секој симпатија што го имаш си има и своја песмарка, едино ако ептен креативност си фрлила, па продолжуваш во истата. Битно, се раздава на сите другарки за да ти напишат нешто... и така.
--- надополнето: Nov 4, 2012 3:02 AM ---
Не е споменар ма, тој беше личен. И дневник исто така. Оваа тетратка со прашања минеше низ цел клас, другачије се викаше :)
Лексикон, Леа, лексикон :)
--- надополнето: Nov 4, 2012 3:31 AM ---
Незнам колку си запознаен, абе какви прошетки какви бакрачи. Те носат во градинка во 7:00 и до 15:30 и внатре затворен. Нај голема прошетка било ако градинката има двор па во него.
И не е темава за работи од минатото во русија, туку за нашето минато.
Еден нека се јави вака што го шетале во градинка,нека каже јас вака се влечев кога бев во градинка.:pos:
Не во градинка, ама во основно, од 1-4 одд. учителката не носеше ,,во природа,, барем 1 неделно, и вака се поминуваше на пешачки :) :)

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.835
Поени од реакции
20.289
PurplePuma , исто и кај нас беше различни беа, тики бев заборајла дека лексикон и споменар се различити, ете на ќерка ми и купив од просветно тоа ние што го викавме лексикон, на него пишува споменар и затоа здр појмови :) хихихи
а ливчиња си собирала? у кутија од кондури ? А:?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.769
Поени од реакции
8.794
PurplePuma , исто и кај нас беше различни беа, тики бев заборајла дека лексикон и споменар се различити, ете на ќерка ми и купив од просветно тоа ние што го викавме лексикон, на него пишува споменар и затоа здр појмови :) хихихи
а ливчиња си собирала? у кутија од кондури ? А:?
Собирав и ливчиња и салфетки, ама повеќе ги сакав салфетките :)
После, божем и ги дадов на братучедка ми, ама отидоа јабана не и беа интересни.
Инаку, ние не купувавме лексикони, него рандом тефтер или тетратка по дома стануваше лексикон :) :)
Инаку да, ливчињата беа во кутија од кондури, а за салфетките имав од оние папкине, ама широки и со ластик што се затвораа :( Не ни знам како да ги побарам на гугл, мојата беше со Покахонтас.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.835
Поени од реакции
20.289
Собирав и ливчиња и салфетки, ама повеќе ги сакав салфетките :)
После, божем и ги дадов на братучедка ми, ама отидоа јабана не и беа интересни.
Инаку, ние не купувавме лексикони, него рандом тефтер или тетратка по дома стануваше лексикон :) :)
Инаку да, ливчињата беа во кутија од кондури, а за салфетките имав од оние папкине, ама широки и со ластик што се затвораа :( Не ни знам како да ги побарам на гугл, мојата беше со Покахонтас.

Ех и ние од тетратки, овие генерации сеа се се софистицирани со готови шаблони се на тацна што би рекле, ние тогаш ако не си напраиш сам, остај што немаа да ти купат домашните, тики не баш можеше да се најде се, ама па и интересно беше, особено прашањето имаш ли симпатија ахахахаха циркуз еј, сегашниве имаат ли симпатии бе? или тоа само у градинка А? :icon_lol:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.769
Поени од реакции
8.794
Ех и ние од тетратки, овие генерации сеа се се софистицирани со готови шаблони се на тацна што би рекле, ние тогаш ако не си напраиш сам, остај што немаа да ти купат домашните, тики не баш можеше да се најде се, ама па и интересно беше, особено прашањето имаш ли симпатија ахахахаха циркуз еј, сегашниве имаат ли симпатии бе? или тоа само у градинка А? :icon_lol:
Ме тераш да пронајдам некој. Чекај, чекај, ќе го откопам од некаде :D

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.769
Поени од реакции
8.794
Лексикон не најдов, ама ќе најдам.
Затоа си го најдов првиот дневник, имав 8-9 години тогаш, не сум сигурна колку точно, зошто само одделението го има, не сум сметала дека е потребно цел датум да го напишам :) :)
Цитати: (кој ќе ми пука сеир, ќе се лутам)
,,Дали е праведно да ти се смеат ако имаш симпатија? Па срцето не е компјутер да се програмира. Затоа и не знаат ниту една моја тајна и желба,, (се однесува на моите родители, ме заебаваа за симпатијата од одделение што ми беше)
Еве го МОМЕНТОТ, ама ова е покасно, тука имам 10 години сигурно ,,На квизот Бело Глувче добив: 5ЦД со музика, сјај за уста, пица од Боними и сет играчки!!!,, (возбудена до даска, исто и моите се возбудија кога стигна 4 ипол илјади сметка за телефон).
Еден од најсреќните моменти во мојот живот ,,Утре или денес ќе добијам Барби куќа!! Не можам да спијам од возбуда!!,,
,,Знам дека оваа љубов е вистинска. 3 години го сакам веќе. Само Ана го знае тоа, а на сите други им велам дека го сакам ***. Не сакам да мислат дека го сакам *** затоа што тој има толку многу обожавателки :)pos:). Ама пак се разочарав. Тој е вљубен во Ивана, знам. А таа не го сака него. Јас ќе се борам за неговата љубов!!!,, --- ќе пукнам од смеење, многу сум била напатена, ама после има и среќни моменти, ---- ,,Е сега повеќе не е така! ** ми призна, не ја сака Ивана, ама не ми кажува која ја сака. Ама знам дека јас му се свиѓам, цело време ме гушка, а денес ме лулаше на лулашка! На роденденот на Ана, од сите машки тој прв стана и ме покани да играме танго.,,
... е сега ова после едно 2 години
,,Јас уште го сакам ** ама ќе се фатам со друг. За инат.,,

Иначе овој ми беше симпатија до некаде 7одд, после не го е*авав 2 посто, па некаде во 1ва средно он мене ме бркаше..... ми правеше ружички од салфетка :D. Ама касно му беше, п*чка му мајчина, колку сум се напатила по него :pos:

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Леле споменари! :love:
Еве една многу популарна песна што ја пишувавме во нив:)

Marihuana
Možda je prošao život ceo
od onog dana kad sam je sreo.
kad prvi put ugledah oči plave
i kosu boje pokošene trave.

Ah,pomislih,lepa je ona
i nećuh zvuke onog zvona
što u smrt zove polako,
o da sam znao,večno bih plak'o.

Ruku mi pruži kao da pita
volim li reku i bujna žita.
i pružih ruku ruci što drhti,