Работа како диспечер во камионџискиот бизнис

Член од
26 јули 2017
Мислења
14
Поени од реакции
1
Здраво,

Имам 4 години искуство во диспеч, dry van и flatbed ( local, regional I otr USA маркет). Моментално барам работа како tracking/afterhours dispatch за викенд, работа од канцеларија во Скопје или remote. Доколку некој е заинтересиран слободно нека ме контактира.

Член од
3 декември 2019
Мислења
71
Поени од реакции
30
Дали може некој искрено да напише како се почетните плати/услови за диспеч без искуство но со добро познавање на англискиот јазик.

Член од
26 јули 2017
Мислења
14
Поени од реакции
1
Дали може некој искрено да напише како се почетните плати/услови за диспеч без искуство но со добро познавање на англискиот јазик.
Зависи, без искуство почетната плата не е многу висока, од тоа што знам првите неколку недели ќе гледаш како се работи, и ќе ти дадат камион два после извесно време. Мислам дека се движат од $500-$700. А некој range на плата која газдите ја даваат е од $500 - $2500. Во моментов пазарот е многу слаб, и ова трае веќе година и пол без знаци за подобрување. Тоа влијае и на платите, доколку платата се зема како % од gross на шофери, од бројот на шофери, колку повеќе толку повисока плата, и од тоа дали има кратенки или не во фирмата. Кога беше добар пазарот искусни диспечери некои месеци земаа и по $3000 - $3500, ова е најчесто мал дел од нив, top performers. Моментално за искусни диспечери од тоа што знам платите се движат од $1200-$2000, но погоре имаше оглас од фирма кои плаќаат повеќе. Работата е доста стресна, бара трпение и една негативна страна е работното време, кое е од 13:00 - 22:00, или до 23:00.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.860
Поени од реакции
3.064
Може ли од странство да се работи оваа работа? Како е регулирано со данокот? Препораки за курсот на Мирко? Се исплати или не?

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.124
Поени од реакции
11.650
Ти стварно сакаш да те истреси од гашти?

Таа во средно го бутна на рака овој што се вработи обезбеџејНЕ на државно, ти шо збораш :D

Јас се кладам дека на пола камионџии му го можи во буткање, ако не и јаче ;)

Член од
14 јануари 2025
Мислења
1
Поени од реакции
1
Go ohrabruvam toj sto saka da proba da ja raboti rabotava, rabotnoto vreme e malce propast ali sto e toa e barem plata ke zemete ako vi e za toa, samo edno nesto begajte od Safety i Maintenance ako ste pocetnici...Najiskreno kje ve preplasi rabotata naednas vo haos ke bidete staveni, kako pocetnik vo dispatch imate vreme da se naucite nesto ali tuka kaj safety i maintenance treba dosta vreme... Ne preporacuvam

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom