мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 19.162
- Поени од реакции
- 23.656
Poooo muabetite, da ti pukni dusata.
Dobro @Stefan-kobe pozdravi ti se gradite. I sto so toa, ke si merime koj povekje ke go zadrzi zdivot, mislam sto ti e poentata?
Se postavuvame na pozicija deka epten ja tupite i pretervate, daleku od toa deka se zdravi, no ni priblizno od toa sto se pritresvate deka se stetni.
Sto e zdravo ako zemis taka, sto ti jadis sto smetas deka e zdravo?
Mesoto ? Naklukani so gospod znaj sto zivotincinjata, tamu steroidi, antibiotici, koncentrati i uste pojma nemam sto.
Mlekoto, beter.
Jajcata ? Kokoskite tamu vo farmite so zdrava hrana gi hranat za vie da jadite organski jajca.
Ribata? Ovosjeto ? Sirenjeto, kaskavalot ?
Ne stvarno sto mislis deka jadis a mislis deka e zdravo pa si zabral gajle od cad od tutun. Barem organski e ako nisto drugo za razlika od bezmalku se drugo sto konzumiras.
Ti garantiram deka eden random nepisac so se pritresva radi cadot od cigari, na dnevna baza vnesuva kade kade postetni materii vo organizmot i toa najcesto preku hranata sto ja jadi i tecnostite sto gi pija, za tamu suplementi, kozmetika, lekarstva da ne ni zborame.
Taka da muabetot mi e, sekako ako sakas da me poslusas, povekje, mnogu povekje obrni vnimanie sto konzumiras otkolku vdisuvanje na cad od tutun, aktivno ili pasivno. Kade kade postetni materii vnesuvas preku se drugo, ali sekoj so svoj um.
Tuku ete koga spomna, so mu klavat be tolku druze. Ti kaza prijatelot ?
Zapoznaen si sto mu klavat vo suvomesnatoto koga sme kaj toa ? Sto e postetno ?
Dobro @Stefan-kobe pozdravi ti se gradite. I sto so toa, ke si merime koj povekje ke go zadrzi zdivot, mislam sto ti e poentata?
Se postavuvame na pozicija deka epten ja tupite i pretervate, daleku od toa deka se zdravi, no ni priblizno od toa sto se pritresvate deka se stetni.
Sto e zdravo ako zemis taka, sto ti jadis sto smetas deka e zdravo?
Mesoto ? Naklukani so gospod znaj sto zivotincinjata, tamu steroidi, antibiotici, koncentrati i uste pojma nemam sto.
Mlekoto, beter.
Jajcata ? Kokoskite tamu vo farmite so zdrava hrana gi hranat za vie da jadite organski jajca.
Ribata? Ovosjeto ? Sirenjeto, kaskavalot ?
Ne stvarno sto mislis deka jadis a mislis deka e zdravo pa si zabral gajle od cad od tutun. Barem organski e ako nisto drugo za razlika od bezmalku se drugo sto konzumiras.
Ti garantiram deka eden random nepisac so se pritresva radi cadot od cigari, na dnevna baza vnesuva kade kade postetni materii vo organizmot i toa najcesto preku hranata sto ja jadi i tecnostite sto gi pija, za tamu suplementi, kozmetika, lekarstva da ne ni zborame.
Taka da muabetot mi e, sekako ako sakas da me poslusas, povekje, mnogu povekje obrni vnimanie sto konzumiras otkolku vdisuvanje na cad od tutun, aktivno ili pasivno. Kade kade postetni materii vnesuvas preku se drugo, ali sekoj so svoj um.
Автоматски споено мислење:
Smee kacak da se pusi, nego nisto ne mu klavat.Се знам со еден човек...жена му пуши а син му е главен за Балкан на една корпорација за дистрибуција и шверц на одредена глупа на цигари...не е битно која. И мајкава на овој синов му се жалела...една штека не ја частел у живот. Он одговарал со тоа што, да знае што све се става у цигарите нема никад ни да помисли на цигара а не да бара поклон штеки. У контекст на ова глеј го филмчето со Расел Кроу ако не си го гледал.
Значи ова е една компонента на муабетот....смислено те дупат у мозок одредени корпорации и дури ти имаат инсталирано у главата све што треба да ти никад не се откажеш и останеш верен конзумент.
Можам да пишувам на темава со саати ама доволно е ова....те дупат у мозок и сам знаеш дека е така и тераш даље, а многу паметен човек си.
Tuku ete koga spomna, so mu klavat be tolku druze. Ti kaza prijatelot ?
Zapoznaen si sto mu klavat vo suvomesnatoto koga sme kaj toa ? Sto e postetno ?
Последно уредено: