Chandler напиша:
Ај гит на сите шо не ве бендисува пушењето. НИКОЈ НЕ ВЕ ТЕРА СО СИЛА!!! Али после секс, уз кафе или уз пијачка и после јадење... не знаете што пропуштате!
aha
и сеуште си сигурен дека не пропагираш? или онака само по инерција, ако човек ви укажи на грешките, директно фрли му се вгрло?
ако ти не си го научил Македонскиот Јазик, тогаш те молам употребувај го шо помалку. во нашиот јазик, од контекстот како ги формулираш горецитираните изјави, можи само и само едно да се извлечи:
„НЕ ЗНАЕТЕ ШО ПРОПУШТАТЕ”
да ти преведам на прост Македонски шо значи тоа?
мислам, не ви е срам и после неколку опомени дека секое „величење” и романтизирање на пушењето е неубав чин, кој можи да има трајни последици по здравјето и животот на некого, да продолжите со таков стил?
и после ти збораш на некого за - пред ајкју?
ох леле...
него, ај прво научи се Македонски, не само ти, голем % од Скопјани
Mandrak напиша:
Не е ова USA или Шведска, Македонија е и без цигара нема шанса да седнам у кафана. На кој му смета нека си седне во делот за непушачи, а ко и таму му смета чадот тогаш бујрум, има паркови со чист воздух, излетнички места...
-Законот на парите го прави своето, сакал ти или не. Во кафеаните најбројни гости сме ние пушачите и ниеден сопственик на кафеана никогаш ни под кои околности нема да се откаже од гостите кои најмногу му прават промет. Додека непушачите пијат најчесто сокчиња и чајчиња затоа што најголем дел од нив се поборници на „здрав живот”(која лакрдија од израз во денешно време и географска локација
)пушачите во кафеана најчесто прават подебели сметки зашто и пиењето и јадењето им е послатко па повеќе го конзумираат. Сок ќе испиеш чаша-две и сигурно нема да заседнеш цела вечер со сок пиење, а водка на пример можеш и до сабајле да цугаш...ако сакаш, ама без цигара гарант нема да успееш.
аха
иако со неколку твои мислења се сложувам, за горниот текст можам само да ти се смејам, и да се надевам дека не е заразно.
прво, точно, Македонија не е Шведска, ако седам во кафана во оддел за непушачи, и ми смета твојот чад, види сигурен дека ТИ ќе бидиш тој шо ќе излези од кафаната
второ, неточно, јас сум имал кафани (клубови), и неколку пати сум бркал гости кои шо си мислеа дека поради нивните пари имаат право да ми се качат мене или на другите гости на глава.
се мочам јас на вашите пари
ќе дом во МК летово, ќе отворам клуб или нешо кај шо ќе биди забранет влез за глупи и арогантни пушачи.
а другите ќе се добродојдени
и читај го и предходниот текст, и за тебе важи поќето