Пури во Македонија

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.918
Јас кога пушам си земам од Тобако. Али не се нешо посебни тие ефтините по 250 денари се мислам. Слаб квалитет и суви, кузнај од кога. Си зедов еднаш од 350 или 400 денари беше, предобар вкус и квалитетна. Си замислувам една кубанска каков вкус би имала :vozbud:

Член од
16 февруари 2008
Мислења
225
Поени од реакции
78
Има чат-пат во Скопје каде да се купат пури, во подобрите трафики што имаат humidor(мк?) или некоја од специјализираните продавници за тутунски производи. Има во Веро, во таа продавницата во Градски Ѕид (карши Лотарија во Центар, понекогаш купувам а никогаш не ја запамтив како се вика...) и дури во Библиотеките (за алкохол, не за книги) на Партизанска. Romeo y Julieta или Montecristo се наоѓаат без проблем.

И да, во Скопје нема култура на пушење пури. Најчесто за чалам се палат на што е можно повидливо место, ретко кој го прави тоа за уживање (секоја чест на исклучоците). Јас тоа го баталив и сега строго дома си палам.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
А колку се пакување од цигарилосите, тенките пури и кај ги има?

Член од
13 април 2021
Мислења
3.444
Поени од реакции
11.317
Дечки какви пури да купам на драга личност за подарок? Некој бренд, нешто има ли врска? :)

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.747
Поени од реакции
12.085
Гледај кожни да бидат hhhhhhhhh

IMG_20240930_203555.jpg

Шала на страна, не сум пушач ама еднаш за Коледе покрај оган некој донесе пури Боливар мислам дека се викаа ама не знам точно спецификации. Ок беа според мое скромно мислење. Ваљда драгата личност има некој омилен бренд.

Член од
30 јануари 2009
Мислења
491
Поени од реакции
439
Дечки какви пури да купам на драга личност за подарок? Некој бренд, нешто има ли врска? :)
Cohiba се едни од најдобрите кубански брендови е сега зависи колку сакаш да купиш, но ако веќе пуши пури а нема хумидор многу подобар поклон би било тоа

Член од
11 мај 2024
Мислења
77
Поени од реакции
213
Каде би можел да најдам добри пури во Македонија? Не сакам од оние низ Тобаката.

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.802
Поени од реакции
2.370
Каде би можел да најдам добри пури во Македонија? Не сакам од оние низ Тобаката.
Во City Mail, East Gate и кај ПС Беко имаш продавници за пури, кои се од Куба и се 100% леџит.

Член од
11 мај 2024
Мислења
77
Поени од реакции
213
Во City Mail, East Gate и кај ПС Беко имаш продавници за пури, кои се од Куба и се 100% леџит.
Каде поточно? Скоро бев Сити, не забележав. Беко имам поминувано, но не сум приметил продавница. На главна улица е или е испикана негде?

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.802
Поени од реакции
2.370
Каде поточно? Скоро бев Сити, не забележав. Беко имам поминувано, но не сум приметил продавница. На главна улица е или е испикана негде?
За Беко не се сеќавам и јас, во Сити Мол беа лево пред излезната врата за кафичите, јас имам купувано од таму... Евентуално нешто ако се имаат преместено во молот внатре, ама не верувам

Член од
11 мај 2024
Мислења
77
Поени од реакции
213
За Беко не се сеќавам и јас, во Сити Мол беа лево пред излезната врата за кафичите, јас имам купувано од таму... Евентуално нешто ако се имаат преместено во молот внатре, ама не верувам
Баш ќе видам наредни денови кога ќе сум Сити. Имаше добар избор? Како се со цени? Квалитетот е ок или се суви?

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.802
Поени од реакции
2.370
Баш ќе видам наредни денови кога ќе сум Сити. Имаше добар избор? Како се со цени? Квалитетот е ок или се суви?
Прва лига квалитет, ти препорачувам Cohiba Siglo 2 ако има, не се лоши и Romeo y Julietta, исто Bolivar да не ги заборавам и MonteCristo.
Цените не се како пури од тобако, да не се лажеме. Cohibata со последните покачувања можно е да е над 2.000 денари.
Тие ти се рачно правени кубански пури. За секој квалитет треба да се плати, едноставно е, мада малце и претераа искрено кубанците, речиси 3-4 пати ги качија цените во последните 2-3 години, ама вреди. Јас се острам да земам кутија со 25, ама додека да средам со хјумидор, ништо не пипам ако не е за конзумација веднаш.

Еве контакти слушни се и види каде работат.
1734697504082.png

Kajgana Shop

На врв Bottom