Психоделичен/Нео Фолк

• Креатор на темата Daedalus
  • Време на започнување

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Нешто од самите почетоци (и најдобрите години) на жанрот во 1960-те. „The Hangman's Beautiful Daughter“ е наведен како албум што своевремено имал влијание и над Beatles и над Zeppelin.

D

Daedalus

Гостин
Знам дека Simon&Garfunkel не спаѓаат официјално у психоделичен фолк, али некако песницава увек ми го доловувала моментот и атмосферата на psy folk-от:D

И еве некои што ги открив пред некој ден. Овие Grizzly Bear се прилично познати на таа сцена ко шо глеам и читам за нив и ваљда поголемиот дел од обожавачите на psy folk ги знаат али ја прв пут ги слушам.:)

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Знам дека не се баш психоделичен фолк, ама да предложите некој бенд сличен на Woven Hand ако може? :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.647
Поени од реакции
31.875
Знам дека не се баш психоделичен фолк, ама да предложите некој бенд сличен на Woven Hand ако може? :)
16 horsepower и Lilium се нешто најблиско до нив.
Пробај ги и Slim Cessna's auto club.

D

Daedalus

Гостин
Се психоделичен фолк. И многу се добри воедно. Не знам, има многу слични на нив. Погоре иаме постирано такви.

Еве ти моја плејлиста на youtube, разлистај си, најди си што ти се допаѓа :)

http://www.youtube.com/playlist?list=PL6o1n-pdcNWDVn6IXJmYEn6vefTWGsgii&feature=mh_lolz
--- надополнето: 16 јануари 2014 во 01:28 ---
--- надополнето: 16 јануари 2014 во 01:31 ---
16 horsepower и Lilium се нешто најблиско до нив.
Пробај ги и Slim Cessna's auto club.
Овие Лилиум мн се добри. Не сум ги слушал до сеа :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.647
Поени од реакции
31.875
Се психоделичен фолк. И многу се добри воедно. Не знам, има многу слични на нив. Погоре иаме постирано такви.

Еве ти моја плејлиста на youtube, разлистај си, најди си што ти се допаѓа :)

http://www.youtube.com/playlist?list=PL6o1n-pdcNWDVn6IXJmYEn6vefTWGsgii&feature=mh_lolz
--- надополнето: 16 јануари 2014 во 01:28 ---
Тenhi ги видов. Во листата, т.е око ми избодеа. Ептен страшен бенд. Додуша не се разбира што пеат, нешто шведски дали или од тие предели беа колку шо ме држи меморија,али ептен се опасни.

Kajgana Shop

На врв Bottom