Психоанализи на форумџии, аватари, потписи...

V

[vladimir]

Гостин
marsovka
(ветив и нема бегање, ама не ветив којзнае што не ме бидува не очекувај многу да си кажам)

Далечна 2068, а тебе сеуште те мачат две работи.Првата е како и да се вртиш газот ти е од позади, а втората е кога мочаш секогаш мораш да клекнеш :).
Шала настрана, идеологии додворувања плукања и такви ствари сепак се многу површни.

Да почнам со мојата лична импресија за тебе кога прв пат те забележав на форум мислев дека си неухрането мало девојче кое ги сака малите зелени суштества, жители на планетата марс.

Сис ти не си имала живот од бајка многу работи укажуваат на тоа. Во твоите постови има многу сарказам, а тој во најчесто е експлицитна реакција на фрустрација барем јас така го гледам тоа од психолошки аспект. Знаеш многу често да си ги покриеш очите барем за момент да не гледаш на реализмот и рационализмот и така едноставно да фантазираш и да идеализираш, но сепак секогаш знаеш да се вратиш назад(сакаш реални приказни, во идеално нереален свет). Оттаму може доаѓа и твоето сфаќање за материјализнот VS. идеализмот.Кај тебе нема голема филозофила и дилема дека парите ја создаваат основата. Ти значи многу матријалната моќ, но само како предуслов за она што всушност ти е повеке од потребно.
Ти си реинкрнација на калимеро нема правда. Доста е со кукање и замерки време е да почнеш да се жртвуваш за тоа што навистина го сакаш. Осекам дека имаш страв дека понекогаш се плашиш да се искажеш, се плашиш да не бидеш погрешно сфатена.

Политика, политика, политика мислам дека Маргарет Тачер ти е идол нема сомнение. Ретко се наоѓа таква девојка како тебе толку емотивно приврзана за подфорумот политика искрено незнам како успеа да не паднеш во депресија кога го избришаа? Па дури и во потпис имаш една голема вистина за тебе и политиката т.е тоа е мојата најкратка психоанализа за тебе :):):).

Поседуваш навистина чуден ментален склоп. Само некои луѓе тоа ги "плаши" и трга од тебе. За партнер посакуваш маж што е интелигентен, згоден и пред се да се разбира во политика (не негирај ќе ти ги искршам забите). Ама знаеш дека тоа го нема у реалност? Не не не си заљубена, ама и тоа ќе те удри кога и да е. Копуците не се плашете тетка марсовка не е страшна и неличи на змеј( у женски род).

You believe that sex is a beautiful thing between two people.
But between five, it's fantastic.:pipi:

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Стил вејтинг...кој не ми направи анализа вошки да има и да го фати рецесија :)
Едноставно неможев да не ти напрам од ко не проколна вака:pos:

And here we goooo:)

POWER-MKD

Се запознавме еднаш така на 2 секунди ама нишо ич не напрајвме муабет.Ова ти го пишам од шо ги прочитав постојве шо ме изнамачи да ги читам :)

Eве ко за почеток да почниме со љубовта
Ти си човек кој знае да ужива во љубовта кога таа е присутна.Не сакаш некој некој несериозни девојки и слични ср*ња.Доста се приврзуваш.Но само ако девојката вреди за тоа.А за да успее да те освои треба:
-Да е паметна,со високо образование и желба за нешто повеќе во животот.
-Да знае да чисти,готви,пере:pos:
-Да е убава и ги исполнува твојте критериуми.
-И се разбира да не е некоја ку*ветина.:)
Не бараш многу се надевам дека ќе најдеш некоја ваква(ако досега и немаш најдено).Фала богу не сум била единствена што мисли дека игнорирањето пали :icon_lol:Освен тоа мразиш лигавења од твоја страна како и од страната на партнерката.Јак муж си:poss:
Даваш љубов но постепено.На крајот веруваш дека се ќе си дојде на свое место.То ваљда е некој страв дека ако и речиш на некоја дека ја сакаш дека ќе почни да манипулира со тебе.Да има и такви!
Затоа ти си одиш на сигурно.
Не сакаш да бидиш контролиран и можеш да најдеш време да му се посветиш на се.Како и на забавата,така и на љубовта и на факултетот.
Чек бе...Ти го заврши факултетот:bravo:Колеги ќе сме за некое време можда :)Баш заради тоа што не си некоја ограничена личност особено кога станува збор за твојата иднина ќе постигниш многу.Знаеш што сакаш и што е тоа што те исполнува.Само продолжи со тоа темпо:pipi:

На форумов слободно можеш да се искажиш и да си кажиш шо ти лежит на душата.Меѓутоа некои работи ги чуваш само во себе и не сакаш да ги откриеш.Можеби е поради страв или срам.But don't worry сите имаме некои такви тајни:kesa:
Нешто што те нервира и не го сакаш е кога некој цело време само збори,збори,збори уфффф.Ваљда на тие моменти ти иде да станиш и да го задавиш.Фала богу со мене го немавме тој проблем:3:
Те нервира и љубопитноста кај некои луѓе особено ако тоа е поврзано со тебе.
За да видиш некој шо чоек е појќе време ти требит.Цело време додека сте на кафе,прајте некој муабет и слично ти ја анализираш личноста додека ја процениш.
Ние немавме толку време на располагање...Се надевам во некоја друга прилика.

Тhe end:pipi:

M

marsovka

Гостин
[vladimir];2800942 напиша:
marsovka

Поседуваш навистина чуден ментален склоп. Само некои луѓе тоа ги "плаши" и трга од тебе. За партнер посакуваш маж што е интелигентен, згоден и пред се да се разбира во политика (не негирај ќе ти ги искршам забите). Ама знаеш дека тоа го нема у реалност? Не не не си заљубена, ама и тоа ќе те удри кога и да е. Копуците не се плашете тетка марсовка не е страшна и неличи на змеј( у женски род).

You believe that sex is a beautiful thing between two people.
But between five, it's fantastic.:pipi:
неќум згодем сакам латино :pos2:
Си ме опфатил ,добро е

V

[vladimir]

Гостин
Новинарка

Трета светска војна.........

Таа (иницијали М.С.) доброволно е член на организација која помага на повредените, децата и оние на кој помошта им е најпотребна. Добра девојка, секогаш спремна да ја понуди својата помош, без ништо барано за возврат.

Меѓутоа, само неколку непријатнни случаи ќе го променат сето тоа и ќе ја разбудат темната симбиоза внатре во тебе, ќе се случи револуција, по која ништо нема да биде исто. Верувам дека после години личен сомнеж, си успеала да си изградиш прилично здрава самодоверба. Добро знаеш колку вредиш и не дозволуваш други да ти го разнишаат егото(прилично е високо). Личниот интерес го ставаш на прво место, и сметаш дека тоа е најдобриот начин. Презираш лицемерие и лажен морал. Умееш да насетиш кога луѓето се фолираат и не се мислиш многу пред да им го кажеш тоа во фаца. Битна ти е една работа да бидеш прифатена. Ќе проголташ многу твои карактеристики, ќе одглумиш многу работи за средината. Се плашиш како некои твои атрибути ќе делуваат на околината. Сеуште си релативно млада али наскоро ќе дојде и периодот во кој ќе почнеш да се трансформираш во жена и тоа те плаши на некој начин зошто и сама знаеш дека многу работи нема повеке да бидат исти.

Не знам зошто конкретно, но убеден сум дека често те разјадува немир и анксиозност. Оној немир во утробата, микс од тага, среќа, болка, еуфорија, страв...од се што може да се почувствува. И кога си тажна и кога си среќна цел свет дознава. Кога сакаш нешто го сакаш и ќе направиш се да го добиеш.

Никогаш личните гледишта и искуство не се доволни и објективни. Капацитетот да се наметнат постои, но не значи дека експлоатацијата на тој капацитет мора да биде насилна. Немора да претеруваш се во свое време.
Нетреба да не се полниш себеси со туѓите проблеми, тоа ќе те натера да загубиш малце од хуманиот и алтруистичкиот аспект. Не се форсирај, потенцијал секогаш има. И после десет години,и после педесет.
Дозволувај промена.

ФИН...

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Анализа. За. Магде.
Поради тоа што анализава ја пишувам со вперен пиштол кон мене, не ме осудувајте ако не ви ги исполни очекувањата. Освен пиштолот, друга причина зошто оваа анализа може (ама и не мора) да биде неуспешна е тоа што мене не ме бива за анализирање. Но, што е - тука е.

Површна анализа:
Аватарот нема ни да се потрудам да ти го изанализирам, од проста причина што ги менуваш на секои 3-4 дена, што значи дека не ти значат малечкине 120x120 пиксели којзнае колку.

Потписот зрачи од нарцизам. Ангел, сигурно. :kez:

Титл... Океј, you poke, enough said.

Тужно, Магде, тужно.
Ајде вака сега;
Ти си една од ретките добри луѓе што ги знам. Добри во правата смисла на зборот. Иако налик некогаш тоа што го зборуваш/правиш нема испишано на себе "добродушна сум", сепак намерите и (најчесто) резултатите од дискусиите и делата кои ги правиш зборуваат за себе.

Чим сум кај зборувањето, т.е. таканареченото дебатирање, да ти кажам: ТВРДОГЛАВА СИ!

Човек, некогаш помислувам дека со камен или дрво правам муабет, место со човек. Иако си во право доста често, сепак тоа не треба да ти даде воља за да и понатаму се однесуваш ко дрво, дрво едно. :icon_lol: Ставовите не ги менуваш, дури и ако тоа те убие. Браво. Тоа се цени, особено кога живееме во таков свет кој е преполн со лицемери и такви останати едноклеточни суштества.

Други особини твои... Љубопитност. Понекогаш се однесуваш како човечево. Само во не-толку-хиперактивна верзија. Се разбира, не си љубопитна за се`, само за работите кои те интересираат, а ги има многу. Почнувајќи од половите органи (оттаму започнало се`), па се` до моменталната состојба на бенгалските тигрови. Имаш доста познавања од прилично многу полиња, но не пропушташ шанса за да ги надoградиш тие знаења, доколку ти се укаже можност за истото. Тоа е добро, ако немаш попаметна работа. :icon_lol:

Чувствителност. Делуваш понекогаш како да си индиферентна према тоа што се случува околу тебе, но не ти успева секогаш тоа. А-ха! Got'cha. Расположението на луѓето со кои што се дружиш најчесто се одразува и врз тебе и твоето однесување. Или можеби PMS-от е крив за тоа. Како и да е, поентата ми беше што, се приметува доста лесно кога не ти оди нешто по ќеиф, дали по MSN (вкусот на музика ти се менува одеднаш), или вистински живот, те издаваат очите. Совет: Носи наочари.

Кој се дружел со тебе повеќе од пола месец (редовно) веќе знае дека имаш валкан ум и пол со гревови. (Don't hate the game because of this, hate the player, i.e. me). Ех сега.. Валкан. Тоа е релативна работа, зависи што/кој ти служи како референтна точка, ама слободно може да се каже дека си прилично перверзна, и освен ако не се дискутира за некоја пресериозна тема, нема теоретски шанси некоја реченица или збор, кој/а може да се користи во таков контекст, да помине не-анализиран од твоја страна. А за гревовите, тоа дека сум премногу религиозен, знаеш, па морам гревови, пекол, рај да спомнувам често.
Но, колку што имам приметено, твоите перверзии не се константни. Мислам, се, туку не со ист интензитет. Чудно.

Друга работа... Доста е.
Ко за (демек) првпат, не болеше, за чудо. :icon_lol:
Ехе, дури и саат време порано ја завршив "анализава". Проклети пиштоли.

И како за крај, клипчево:

[youtube]BUxVu4qXGq8[/youtube]

AdRi*

Obscenely Delicious
Член од
10 декември 2007
Мислења
651
Поени од реакции
41
Ке сака ли некој да проба да ме анализира мене?:)
Ке направам анализа или на него ако сака или на некој друг.
Ако треба да имаш строго на 500 мислења не е проблем,ке почекам додека да направам.Ама мислам дека ке може и вака:):)

iq0r

Mic drop
Член од
4 октомври 2008
Мислења
63
Поени од реакции
2
ај замене една психо-анализа. баш ме интересира шо ке ме анализирате и искритикувате :)

AdRi*

Obscenely Delicious
Член од
10 декември 2007
Мислења
651
Поени од реакции
41
ај замене една психо-анализа. баш ме интересира шо ке ме анализирате и искритикувате :)
Треба да имаш околу 500 мислења и по можност и ти да направеш на некој друг:):):)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Треба да имаш околу 500 мислења и по можност и ти да направеш на некој друг:):):)
Над 500 поточно.

И во оваа прилика и се извинувам на Новинарка дека и доцнам со анализата.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
[vladimir]

Одан на ветеното, роб на адреналинот. Ако те затворам 24 часа во мала празна соба, сигурно ќе направиш парк на вода внатре. Не е важно како. Ти си неприлагоден на самиот себе, оправдано. Оптимист и издржлив како карпа. Ти си 40 годишен човек, во 20 годишно тело. Собираш импресии и од капките дожд. Сакаш да експериментираш, авантуризираш и не размислуваш за последиците. Денес е првиот ден од остатокот од твојот живот. Се` ти е дозволено. Границите на твојата имагинација, најчесто не запираат на листовите на кои пишуваш. Имаш талент за пишување, елоквентен си, начитан, со манири, толерантен и храбар.
Некогаш забележувам несигурност во своите квалитети, заѕидана зад церадата од силен човек. Имаш убедувања, некогаш дури и предубедувања врз кои не може да се делува никако. Тврда глава-камен.

Некогаш се запрепастувам од тоа колку си темелен и ништо не правиш ради реда. И најбезвредната работа (навидум) во твоја интерпретација има тежина. Гледаш врз светот со очила кои го прочистуваат погледот од површност. Длабиш под сечија кожа и обвивка, го вадиш само вредното и корисното.

И покрај ова, некогаш можам да го почувствувам детето во тебе, како вриска и сака да се осети заштитено. Да му купат сладолед. Ова е затоа што мислам дека си брзо созреан и брзо пораснат. Не брзај толку. Те плени духовната храна кај луѓето, тебе ти треба топлина, разбирање, координирање.
Не си способен да водиш ниту сакаш... Повеќе уживаш во следење на маршутата дадена од страна, а ти да ги менуваш твоите перцепции во твојот ментален склоп. Не би ја загубил привилегијата да сонуваш, додека другите се нервираат ни за жива глава.
Чувствуваш огромна потреба да заштитуваш и да даваш. Имаш мисија, која сакаш што поревносно да ја обавиш. Те восхитува човековиот мозок и неговите продукти. Можеш да читаш нешто со часови и да се мислиш како авторот дошол до таа идеја.
Романтичен си, храбар, Ромео. Девојките во твоја близина се изненадени. Ти имаш став на конвенционален, а дејствување на либерален и рамноправен кон половите. Тешко прифаќаш кога грешиш. Грешката за тебе не е само една обична лоша проценка, туку дисбаланс во коренот на твоето постоење. Ако згрешиш дека црвено и бело даваат розово, тогаш ти се двоумиш дали убаво си научил што е црвеното. Темелен си од корен, но некогаш ги утнуваш главните поенти грижејќи се за споредното. Не те фасцинира ефтин перформанс, туку жестока и напорна интерпретација.
Не прифаќаш критика која си свесен дека нема да можеш да ја поправиш.
Хедонист, гурман, но не и надуенко. Ти си како бисер завиткан во школка. Кој ќе има трпение и љубопитност, ќе ја осети твојата вредност. Многу лесно се заљубуваш и одљубуваш, но затоа и-турбулентно и енергично. Во состојба си утре да организираш свадба, ако после психоанализава запознаеш некоја што ќе те мрдне... Демек си тивок, но не... Тоа додека да се опуштиш и да го ослободиш зборлестиот во тебе.Ти си нежен и силен, не си постојан. Сакав да ја ставам ,,Немирна" од Тамара Тодевска, ама ја немаше. Оваа песна ме потсетува на тебе.:back:

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Дур некои другар4иња сами на себе (еден на друг) си прават психоанализи, си маваат четки и си креваат акции во економска криза, јас барам од некој што не ми е другар и не се знам така добро со него/а така да не барам (само) фалење и величење. :)

Викторгг, Ада, Џену, Разиел, Гадхејтасол, Натурал, Мац.. ве има многу, ајде дами и господа.

Едит: И марсовка би била добар кандидат ако не се обидуваше да биде толку мистериозна ко noodle.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
фала многу за анализата ...
дури сега сватив кој ви е филмот :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom