Проштевањето - патот до небото?

Член од
20 октомври 2011
Мислења
57
Поени од реакции
35
Не ги извртувај рабоќево, оти Ти велиш, цитирам:

„...Ova ja dokazuva pokazuva politikata na Religijata znaci taa veli - Ako ne si so mene togas si protiv mene. Dali Isus velel taka?...„

А јас одговарам, цитирам:

„...Ајде да видиме дал‘ вели ил‘ не вели:
„...Кон не е со Мене, против Мене е; и кој не собира со Мене, тој растура...„.
Види во Матеј, 12.30....„

Значи, на Твоето прашање, давам соодветен одговор, а ако одговорот не Ти е по кеифит, тоа не е мој проблем.
Ne izvrtiv nisto toa sto ti si go citiral e vo red i ne velam deka ne e taka ama ne go osporuvam ni toa sto go napisal чорбаџија i toj veli citiram procitaj (ев. Марко 9:38-40, Библијата) .
Velam deka dvajcata ste vo pravo i deka biblijata e taa sto e kontradiktorna a ne vie ako me razbiras sto sakam da kazam.
A mene sekoj odgovor mi e po kef i ne mi po kef zosto jas sum se i nisto i nikogo ne osuduvam ili opravduvam, nikogo ne sporam ili podrzuvam vo se sto ovde se pisuva ima del vistina a del zabluda. Samo sakam na nekoi raboti da im dadam nov nacin na razgleduvanje.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Во ред, Ти се извинувам ако бев престрог кон Тебе.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Ajde sega dvajcata videte kolku e kontradiktorna Biblijata, na edno mesto kazuva edno a na drugo mesto drugo...
Библијата воопшто не е контрадикторна, само треба да се чита внимателно.

„...Кон не е со Мене, против Мене е; „. (Матеј 12:30, Библијата)

„Зашто, кој не е против нас, тој е со нас.“ (ев. Марко 9:40, Библијата)

Забележуваш дека Исус го вели истото само по обратен редослед?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277

А оти не ги спомнал неутралните, оние кој не се ни со него ни протв него?

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
...
А ја велам: „Солун е наш!„.
...
А ја велам: „Трст е наш!„.
...
Секој пат, буквално секој пат откога си зачленет на форумов, штом се најдеш во небрано т.е. без одговор, веднаш почнуваш со пишување глупости во боја, и тоа го правиш демек да се направиш кул, вицкаст, а уствари тоа ја покажува само твојата празнотија и неиздржана вера т.е. религија.
Се чудам како уште луѓево уште дискутираат со тебе. Веројатно од досада, колку да се насмеат.

Член од
20 октомври 2011
Мислења
57
Поени од реакции
35

Da ama ako poglednes od drug aspekt ke vidis deka dvete imaat razlicna smisla i sustina. Ova ne se zborovi na isus zosto toj tocno znel koj rastura a koj sobira i sto e covekot. Nekoj go napravil isus od tolku sovrsen vo tolku ne sovrsen. I toj nikogas sebe ne se proglasil za cudotvorec toj znel gi znel tajnite na covekoviot um na bozestvenota tvorba, ja znael silata na verata i sakal da mu ja pokaze na sekoj. Nikogo toj ne osuduval nitu pak delel ednostavno povikuval sekoj da go razbere negoviot zbor preku delata negovi. Site luge se edno nema kaj bog religii sekoj covek e tvorba bozja koja bog ja saka i i dal se ama bas se. I da ne prodolzuvam ponatamu zosto ke bide premnogu. Covekot denes e SE samo covek ne.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
А оти не ги спомнал неутралните, оние кој не се ни со него ни протв него?
Оние кои што не се со Него, само мислат дека се неутрални. Се разбира тие имаат право да си мислат така, како што и ние христијаните имаме право да мислиме поинаку.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Па нема бе Лет3 неутрални или се со него или против него. Така е запишано, така и ќе биде!
не е така, така може само некој параноичен бог да каже кој се плаши од се шо не е со него. Има многу луѓе на кој ич не му е гајле и не ги интересира шо тој бог прави, шо вели, шо сака.... еднставно не се заинтересирани за неговите работи ниту шо ќе му праи на своите верници.

Член од
20 октомври 2011
Мислења
57
Поени од реакции
35
Па нема бе Лет3 неутрални или се со него или против него. Така е запишано, така и ќе биде!
Оние кои што не се со Него, само мислат дека се неутрални. Се разбира тие имаат право да си мислат така, како што и ние христијаните имаме право да мислиме поинаку.
Aj objasnetemi nekako ne ve razbiram

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Немам причина да не ти верувам бе Боди. Убаво ни оди муабетот!
Медитацијата ќе ја тргне маглата од пред очи, но дали ќе ја тргне и потребата за простување?
Простувањето е работа на грешниците, се сложувам со тоа. Но нема човек кој не му згрешил на некој (било личност или Бог во овој случај). Колку и да ти се чисти намерите со своите постапки секако некој ке остане повреден!
А за моралот ... некој ми има кажано моралот и етиката се само илузии....
А се плашам зошто ако немам емоции ќе бидам индиферентна на случувањата околу мене. Апатијата е таа што најмногу ме плаши, не само кај мене, кај сите луѓе. Ние сме една целина, една материја и ако бидеме апатични ќе бидеме сами и нема да има смисла нашето постоење...
Медитацијата делува на тој начин што самото посматрање
без никаква друга акција, желба или било што ги менува работите....акција без акција.
Пази очи беше метафорично кажано. :)
Eве нешто од Багавад Гита:
"The mind which follows the rambling senses, makes the Soul as helpless as the boat which the wind leads astray upon the waters."
Прво треба да разбереш на кого е потребата од простување.
Обично некој ти зима нешто па треба да му простиш.
Ако "разбереш" дека нештата се твои но не се Ти, тогаш
медитацијата ја постигнала целта.
Да, моралот и етиката се илузии, затоа ти го спомнав Лао Це.
Вистината нема потреба стравот да ја чува(брани).
Тргни ги маските не се плаши :)
Ти си бисер во оклоп, стравот е илузија.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Медитацијата делува на тој начин што самото посматрање
без никаква друга акција, желба или било што ги менува работите....акција без акција.
Пази очи беше метафорично кажано. :)
Eве нешто од Багавад Гита:
"The mind which follows the rambling senses, makes the Soul as helpless as the boat which the wind leads astray upon the waters."
Прво треба да разбереш на кого е потребата од простување.
Обично некој ти зима нешто па треба да му простиш.
Ако "разбереш" дека нештата се твои но не се Ти, тогаш
медитацијата ја постигнала целта.
Да, моралот и етиката се илузии, затоа ти го спомнав Лао Це.
Вистината нема потреба стравот да ја чува(брани).
Тргни ги маските не се плаши :)
Ти си бисер во оклоп, стравот е илузија.
:) Ова за рано сабајле да ми го разубавиш денот а? И успеа... Благодарам...
--- надополнето: Nov 4, 2011 9:38 AM ---
Aj objasnetemi nekako ne ve razbiram
Нема што да се објаснува. Така е запишано во Библијата. А тие што во животот никогаш нема да фатат Библија во раце... епа јбг колатерална штета.. што не се родиле во библиска земја, не е Бог крив...

Член од
20 октомври 2011
Мислења
57
Поени од реакции
35
:) Ова за рано сабајле да ми го разубавиш денот а? И успеа... Благодарам...
Da se nadovrzam imase gore napisano za stravot od apatija i nedostatok na cuvstva. Meditacijata ne gi unistuva cuvstvata tuku gi balansira. Meditiraj slobodno nema da ostanes bez cuvstva naprotiv ke se balansiraat a ke go dobies najbitnoto cuvstvoto za vistinata.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Секој пат, буквално секој пат откога си зачленет на форумов, штом се најдеш во небрано т.е. без одговор, веднаш почнуваш со пишување глупости во боја, и тоа го правиш демек да се направиш кул, вицкаст, а уствари тоа ја покажува само твојата празнотија и неиздржана вера т.е. религија.
.
Секој пат, кога ми поставуваат саглам прашање, давам саглам одговор, доколку ми е познат одговорот, нормално, па така, кога велиш, цитирам:

„...1. Штом е библиски, тогаш треба да е поткрепено од Библијата зарем не?
Повели цитирај ни од Библијата каде тоа е поставен тој начин за оформување нова црква?...„

А ја велам, како одговор, цитирам:

„...Дела Апостолски, глава 19, стихови 1 до 6.
Разбира се, не ми е тешко да претпоставам што ќе коментираш...:rolleyes:..„

А секој пат, штом прочитам памфлет, возвраќам со уште по апсурден памфлет...
--- надополнето: Nov 4, 2011 9:51 AM ---
Се чудам како уште луѓево уште дискутираат со тебе. Веројатно од досада, колку да се насмеат.
Слободно чуди се и понатаму, тоа е личен избор, а на форумов има членови кои ги читаат моите постови и не се смеат на истите, оти не сите членови стојат зад псевдонимот и ликот „Чорбаџија„.

Kajgana Shop

На врв Bottom