Проштевањето - патот до небото?

G

galaxy

Гостин
Не сум освестен, ниту духовно спознаен.
Кога бев во средно школо, нѐ носеа во психијатрија. Слушав слични муабети како овие овде.

Кажете ми како да распознавам луѓе со дијагноза и луѓе кои се духовно освестени.

Член од
20 октомври 2011
Мислења
57
Поени од реакции
35
Остај ти ако ни се спуштиш, туку јас ако ти се качам...

На твоето ниво де...
Па господине ако се разбирате нешто повеќе во математика, физика, квантана физика, психологија, религии,јога, музика,сликарство, градинарство.. повелете качете се на моето ниво потрошете 15 години во искусување и ќе разговараме. Во никој случај мојата ароганција не може да ја достигне вашата. Затоа што контекстот на тоа што јас сум го кажла е сосем поинаков од оној во кој вие го пртворивте.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Добро јас со Боди ќе си разговарам на таа тема. Тој поубаво објаснува од тебе, нема што да те терам да се симнуваш, нема смисла ...
Биди среќна кога ќе чуеш нешто од нечие искуство. :)
Слушај до крај, и не коментирај до тогаш....до крајот.
Можеш да прашуваш од време на време.
На крај дај си твое мислење, а вака со идиотизам
не се стигнува нигде. Паметам барем 10 паметни
форумџии кои го напуштиле форумов заради идиотизам.
Ова не важи за тебе, иако те вози инерцијата натака :)

--- надополнето: Nov 7, 2011 3:47 PM ---
Кога бев во средно школо, нѐ носеа во психијатрија. Слушав слични муабети како овие овде.

Кажете ми како да распознавам луѓе со дијагноза и луѓе кои се духовно освестени.
Неможеш, лудак не распознава лудаци.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Па господине ако се разбирате нешто повеќе во математика, физика, квантана физика, психологија, религии,јога, музика,сликарство, градинарство.. повелете качете се на моето ниво потрошете 15 години во искусување и ќе разговараме. Во никој случај мојата ароганција не може да ја достигне вашата. Затоа што контекстот на тоа што јас сум го кажла е сосем поинаков од оној во кој вие го пртворивте.
:vozbud:

Па ти си била вистински ренесансен човек, цела ЛеонардА да Винчи.

И велиш, 15 години го искусуваш. Животот, мислам.

:cuc:

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444

Се е тоа работа на перцепција.
Пред некое време видов десетици иљади луѓе собрани на едно место како испуштаат крици, се смеат и мафтаат наоколу со некакви ткаенини врзани на стапови поради тоа што некаде далеку десетина-дванаесет души повеќе пати фрлиле и погодиле со кожна топка меѓу некаков обрач со мрежичка на него. А за тоа биле платени btw. За топки низ обрач, не за спасување животи или нешто слично.

Дури се слушаа и изјави од типот дека тоа им е најубав ден во животот, дека конечно паднале сите разлики меѓу нив, дека ја нашле смислата на својата егзистенција, небото повторно било сино и појот на птиците бил повесел од секогаш.
Само поради тоа што некои таму ја уфрлиле топката повеќе пати во обрачот отколку некои други.

Batshit нормални.:)

N

Nessa Alcarin

Гостин
Биди среќна кога ќе чуеш нешто од нечие искуство. :)
Слушај до крај, и не коментирај до тогаш....до крајот.
Можеш да прашуваш од време на време.
На крај дај си твое мислење, а вака со идиотизам
не се стигнува нигде. Паметам барем 10 паметни
форумџии кои го напуштиле форумов заради идиотизам.
Ова не важи за тебе, иако те вози инерцијата натака :)

--- надополнето: Nov 7, 2011 3:47 PM ---

Неможеш, лудак не распознава лудаци.
Леле сега ја расипа работата... Јас сакав да ти кажам дека тебе не ти е проблем да разговараш на пониско ниво, и да објаснуваш кога дискутираме.... А ти вака ми враќаш...
п.с. И што велиш за слушањето до крај и идиотизмот ....
п.п.с :( :( :(

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Леле сега ја расипа работата... Јас сакав да ти кажам дека тебе не ти е проблем да разговараш на пониско ниво, и да објаснуваш кога дискутираме.... А ти вака ми враќаш...
п.с. И што велиш за слушањето до крај и идиотизмот ....
п.п.с :( :( :(
Хахахах те води инерцијата, ама не стигаш никогаш до амбисот.....судено ти е тебе да испливаш. :)
Инаку јас не признавам нивоа, туку две состојби.
Џа или бу :)

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Гледам ќе се испотепате да се докажете. А вистина е едноставна. Прво кој може да проштева? Наједноставниот одговор е: ОНОЈ КОЈ НЕ УМИРА. ОНОЈ КОЈ Е ВЕЧЕН.
Оној кој не умира се смее на глупостите (кавги, омрази, дволичност...) Оној кој е вечен не умира и поради тоа што му може смртник? Зашто да не му прости? Може ли смртникот да му наштети на било кој начин на оној кој е вечен, кој не умира?
Но бидејќи човекот умира, ја познава смртта и таа е дел од неговиот живот, човекот не е способен да простува. Се ова е убава приказна. За да можеш некому да простиш, да простиш со љубов, значи и покрај направената неправда, да вистински го љубиш, треба да ја надминеш смртта. Смртта е таа која те ограничува, која не ти дава да љубиш, која не ти дава да простуваш. Кога ќе ја победиш смртта, ќе имаш сила за простување во љубов, а не на зборови. Да појансам, тоа значи, да го дадеш својот живот, да умреш за оној кој тебе те уништува, и тоа од љубов према него. Има некој таков на форумов?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
flower2523, Bodhidharma, ___ и Пријател, веселата дружина... :icon_lol:
Да не е злодело да си весел?
:pos: да ти бам програмата бесна...нихилизам-закон.

Него од сега ќе бидам плачи-пичка на форумов :)
Бев да ми бајат од уроци, не сте свесни колку сум урочен
луѓе бре!

• Ми се допаѓа
Reactions: ___
Н

нихилист

Гостин
Да не е злодело да си весел?
:pos: да ти бам програмата бесна...нихилизам-закон.

Него од сега ќе бидам плачи-пичка на форумов :)
Бев да ми бајат од уроци, не сте свесни колку сум урочен
луѓе бре!
Ако, убаво, убаво...

С

Сатори

Гостин
Гледам ќе се испотепате да се докажете. А вистина е едноставна. Прво кој може да проштева? Наједноставниот одговор е: ОНОЈ КОЈ НЕ УМИРА. ОНОЈ КОЈ Е ВЕЧЕН.
Оној кој не умира се смее на глупостите (кавги, омрази, дволичност...) Оној кој е вечен не умира и поради тоа што му може смртник? Зашто да не му прости? Може ли смртникот да му наштети на било кој начин на оној кој е вечен, кој не умира?
Но бидејќи човекот умира, ја познава смртта и таа е дел од неговиот живот, човекот не е способен да простува. Се ова е убава приказна. За да можеш некому да простиш, да простиш со љубов, значи и покрај направената неправда, да вистински го љубиш, треба да ја надминеш смртта. Смртта е таа која те ограничува, која не ти дава да љубиш, која не ти дава да простуваш. Кога ќе ја победиш смртта, ќе имаш сила за простување во љубов, а не на зборови. Да појансам, тоа значи, да го дадеш својот живот, да умреш за оној кој тебе те уништува, и тоа од љубов према него. Има некој таков на форумов?
Од преголемата контрадикторност во постов не знам на кој дел би требало да реплицирам. o_O

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.423
bash naprotiv ., onoj koj se pomiril so smrtta i ja smeta za pochetok-kraj/kraj -pochetok na nego mu e dozvoleno da prostuva ., .......pokraj trite dadeni vrednosti
verba
ljubov
nadezh., i oprostot e daden od toj shto nikoj nema nikogash i nikade da go vidi bidejki e del od vo sekoj na nas ....:coffee:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Темата е како панаѓур.

Надеж, љубов, верба, проштевање, вселенски вистини, источници, вселенски патишта, смрт и бесмртност...

Што ти душа сака, има...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445
Темата е како панаѓур.

Надеж, љубов, верба, проштевање, вселенски вистини, источници, вселенски патишта, смрт и бесмртност...

Што ти душа сака, има...
...тролове има исто.

Kajgana Shop

На врв Bottom