Да, баш заради тоа е! те зезамДечки, а за мене? Или не се чита мислењето оти сум нов
Ми се чини добра ценаNotebook ACER AS5740G-334G50Mn
15.6” HD Display, 1366x768
Intel Core i3 – 330M (2.13 GHz, 3MB Cache)
4 GB DDR3 RAM
500 GB HDD
ATI Mobility Radeon HD 5470 / 512MB
LAN, Wi-Fi b/g/n, HDMI, USB
DVDRW, Webcam
цена: 37.490 мкд од АМЦ
Ме интересира дали е добра конфигурацијата и дали одговара со цената.
П.С: ако може брз одговор Фала.
Да, баш заради тоа е! те зезам
За напајање беше? Епа вака види да е некое солидно напајање, по можност од Кулер Мастер (ако имаш пари), Antec итн. Ако не, можеш и од Chieftec, ама овие што ги споменав се едни од најкванитетните. Јачина - 500-550 вати доволно е. Повеќе само ако ставаш многу јака графичка
Иначе, неможеш еден Athlon X4 да шибнеш у конфигурацијата? Ќе биде супер пошо нели ќе ставаш нова графичка у иднина. (веројатно нема да ставаш нешо од калибар на HD5450, така . Веројатно некоја добра ќе стаиш, па да ти дише графичката, CPU-то да не биде тесно грло) Или уште боље Phenom II X4, ако имаш пари.
Мислам дека зa графичка најдобар избор ти е HD5750. 9800GT се базира на G92 кој е копија на G80 (само изработен во нова 65-нм/55-нм технологија) кој е стар 4 години. HD4770 тешко ќе ја најдеш, плус тоа, иако не си мн. по игри, 5750 има и поддршка за DX11, помалку троши струја, испушта помалку топлина итн.Да да и ја мислев да зеам и тоа Phenom II X4 955. Доста е евтин, а и добар е. Планирам да ставам нешто графичка во иднина, сеа...хмм па некоја до 100 евра највише. HD4770 не е лош избор, па може исто така и да ја акнам 9800GT. Мене ми е поише за РАБОТА на PC (пример фотошоп, 3D, FL studio, Cubase). Гејмингот онака ми е тотално изборно нешто. Пошто сеа идам за втора година у средно и претпоставувам МНОГУ ќе биде тешко . Зотоа летово нешто да се занимавам, па и идните да не ми биде досадно. Не сум хардкор гејмер и играм игри само од разонода (тип - симнувам, инсталирам, играм 2-5 дена, ми ск*рчува и ја бришам ).
Значи ќе биде доволно 500 вати? Повеќе ако ставам многу јака графичка ко некоја например HD5870 и сл? Нема шанси за такво нешто ја да дадам пари, многу е тоа стварно
Иначе од која продавница (тука у СК нормално) да зеам? Колку што знам revolution се досеа најтоп, да ми препорачаш некоја друга која има квалитетни напојувања, пошо револушн све Delux
Фала ти уште еднаш
Чекај, чекај........ графичка кога ќе ставаш? HD5870 ќе биде канта за 4 години, а не па овие другиве.........:nesum:А колку е 5750-ката?
Ќе земам ако треба Cooler Master, боље нешто квалитетно одошто одма да ми се расипе. Ако зимам сеа PC нема да го надоградувам доодека не почнам у факултет, а тоа некаде за 4 години
Топ е конфигурацијава Ми се свиѓа! Само уште едно прашање:CPU: AMD Athlon II X4 630 - 6300 ден.
RAM: 4x1GB DDR3 @ 1333MHz Kingston - околу 5200 ден.(најефтина опција, немаше примамливи модули од по 2 гига)
MB: Ecs A785GM-M - истата од твојот пост
HDD: 320GB WesternDigital - 2600 ден.
Напајање: 500W Chieftec (истото од постот)
Мислам дека ќе ти влезе у бучет (или малце ќе отскокне )
За графичка само Господ знае каква ќе биде ситуацијата на пазарот на графички картички за 1 год. , така да, дотогаш, здравје.
Иначе засега најефтина опција ти е HD4670, околу 4600 ден.
Топ е конфигурацијава Ми се свиѓа! Само уште едно прашање:
Матичната е MicroATX. Дали ова значи дека треба да купувам microATX куќиште или можам да ја ставам во обично ATX куќиште? Да не биде премногу мала за него :S
Фала ти многу за целовкупната твоја помош, алал ти вера
BTW - дали можам овие 4 модули по 1 гига рам да ги пуштам у Dual Channel, или за тоа ми се потребни 2х2GB модули? И какво подобрување имам со DualChannel, пошто гледам матичнава тоа го поддржува, па сакам да ја искористам максимално
До модераторите - се извинувам за горните 2 пост под пост, али не е до мене, Chrome-от нешо ме зеза :S
npЗначи боље да не ги ставам .
Гледав за процесоров на нет шо ми го препорача и баш е закон. Мислам, најевтиниот 4-јадрен процесор и топ е за работење со апликации, а и башка графичката што ја препорача е мн добра за тие пари.
Дефинитивно нешто што јас барав, а тоа е среден гејминг/пари/перформанси и тој баланс е перфектно исполнет . Ми се свиѓа тоа што за тие пари (скоро 100 евра) добивам процесор кој е 4 јадрен и е перфектен за репродукција на HD клипови (дури и со интегрираната). Башка матичнава поддржува Hybrid Crossfire и кога ќе ја акнам графичката што (веројатно ) ќе ја купам, ќе добијам не којзнае колкав буст, али сепак тоа е нешто .
Фала ти многу уште еднаш и ако имам прашање овде ќе го постнам. Ѕвер си
[URL]http://www.guru3d.com/article/amd-785g-chipset-review-ecs-a785gmm-test/1[/URL]
[URL]http://download.ecs.com.tw/dlfileecs/manual/qvl/A785GM-M%20V1.0_QVL.pdf[/URL]