Таман за една асална звучна
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Фала на инфото
--- надополнето ---
Дечки, некако не бев задоволен од конфигурацијата, па решив вака да направам некои измени:
Матична: MB MSI 785GM-E51 -> 3.752ден @ Niko
---------------------------------------------
Рам Меморија: RAM DDR3 2GB/1333 Kingston -> 2.560ден @ Riversoft
Процесор: Athlon II X2 240 -> 3.520ден @ Mebius
Хард Диск: HDD 320GB SAMSUNG SATA II 16MB -> 2.768ден @ Vortex
ДВД режач: DVD-RW +/- Samsung 22x Black SATA SHS223 -> 1.040ден @ Anhoch
--------------------------------------------
Кулер за CPU: CoolerMaster Hyper-TX3 LGA/1155/AMD RR-910-HTX3-GP -> 890ден @ Niko
--------------------------------------------
Засега - 14.530ден.
Сеа, останува уште да зеам напојување, со тоа што сакам да биде напојувањето спремно и за графичка, да не купувам понатаму (така се договорив со моите дома, пошто татко ми ми рече да не купувам милион пати работи за компјутерот). Не го вртете муабетот во врска со тоа да зимам напојување ОДКАКО ќе земам графичка.
Според оваа табела:
Код:
http://www.pcworld.com/article/119585-2/hardware_tips_do_the_math_to_get_your_pc_all_the_power_it_needs.html
И оваа страница, кадешто може да ги наведете компонените и да стиснете Calculate
Код:
http://extreme.outervision.com/PSUEngine
Компјутерот (без графичка) се на се пресметав
247 вати. Сеа, значи ќе треба некое напојување очигледно со 300 или 400 вати. За да има простор за графичката и процесорот кога ќе работат на Full Load.
Јас дефинитивно мислам да зеам некој CoolerMaster, решив овој:
CM eXtreme Power 400W RS400
Цена: 3118.00 ден. во сет
=Тотална цена (со 300 денари најдов едно добро куќиште, Hantol со доста добар проток на воздух)
17948ден. БЕЗ ГРАФИЧКА!!
Е сега, извинете пак што ве замарам, али ми кажаа дека можам да земам некоја графичка, но да гледам да е некаде највеќе до 4.000ден. (+/-)
Мислите дека Radeon HD4670 ќе врши добра работа? Со напајањето од 400W или да зеам поголемо?