Колку што знам тие први повикаа на солидарност и бараа подршка од сите и нудеа подршка, второ многу од нив работат како хонорарци, да не набројувам до бескрај.Познат, префрли си ги фрустрациите на државна администрација и останатите засегнати од проблемот. Нигде не ти се студентите криви.
Џабе изгледа се ломоти 200 страни, кога ништо немаш сфатено. Не е за да се прикрие неписменоста, туку да се спроведат вистински реформи не претурање од шупло во празно.Колку што знам тие први повикаа на солидарност и бараа подршка од сите и нудеа подршка, второ многу од нив работат како хонорарци, да не набројувам до бескрај.
Или неучењето и прикривањето на неписменоста на денешните студенти е приоритет?
Си отидовЏабе изгледа се ломоти 200 страни, кога ништо немаш сфатено. Не е за да се прикрие неписменоста, туку да се спроведат вистински реформи не претурање од шупло во празно.
п. с. колоквиумска недела е на факултетите која завршува во петок, така да еве денес јас полагав од 10 до 13 часот, сигурно и еден куп други, кој можел, дошол, еве од слики видов некои од правен и од медицина. Нека има уште еден протест ќе видиш дали нема да има луѓе. На протестот за Талат, 90 проценти од масата беа студенти и млади деца. Еве тогаш зошто те немаше тебе? Ако веќе правиме аналогии?
Како и да е, те молам не префрлај фрустрации на студентите кога и сам знаеш дека не се тие баш примарна група од која требаше да се состои протестот. Колку и да работат од нив хонорарно, сигурно се помал дел од населението што е 30+.
Студенти имаше,а тие ни најмалку не се должни да доаѓаат. . Каде беа газдите, пејачите, уметниците, архитектите, преведувачите, писателите, новинарите...?Јас уште кај жена парк кога видов колку имаше ме изеде срам и со наведната глава си отидов, едноставно кој ги ебе не 35 % и 80% нека зимаат.
Посебно и ова педерчињава студенти,не екстерно туку и днк тест нека им праат.
Види вака, сума сумарум законот си е топ законот си е супер подобар не може ни да биде, сите што излегоа или излегоа и си се вратија се соросоиди платеници итн, значи поголемиот дел од народот и хонорарците го подржуваат законот и истиот им оди во прилог.Студенти имаше,а тие ни најмалку не се должни да доаѓаат. . Каде беа газдите, пејачите, уметниците, архитектите, преведувачите, писателите, новинарите...?
Единствено глумци имаше зашто се малку пописмени од останатиов народ.
И тоа овој пат не станува збор за страв, туку пуста мрза. Ќе си седат дома и ќе чекаат некој друг да им заврши работа.
а курир шо вика?На либертас сега читав илјадници граѓани присуствувале?
Истото ми се случи и мене.Види вака, сума сумарум законот си е топ законот си е супер подобар не може ни да биде, сите што излегоа или излегоа и си се вратија се соросоиди платеници итн, значи поголемиот дел од народот и хонорарците го подржуваат законот и истиот им оди во прилог.
Јас кога видов колку народ се собрал си ја увидов грешката и тоа дека сум бил во заблуда за законов и си се вратив, на враќање им купив по еден хамбургер и кока кола на тие шо ги земав со мене и им се извинив што поради мене денгубеле.
500.а курир шо вика?
Проблемот е шо организаторите на овој протест ти се едни такви јапи фацки и позери шо е чудо не видено.Истото ми се случи и мене.
Јас како човек па интелектуалец па хонорарец дадов подршка на студентските протести поради тоа што побараа солидарност. Видов искрена надеж дека работите можеби ќе отидат во подобра насока но за жал само ми се потврди ставот што го имав за овој народ што живее тука дека само си го гледа својот гз и баш му е гајле што на другиот не му е добро, па макар ако може и на таа несреќа да му се посити пуна капа.
На многу протести сум отишол но еве денеска стварно почнувам да се преиспитувам, можеби стварно цветаат рози тука а јас и неколку илјади залутани неможеме да видиме, што сакате кажете праксата бројките на протест покажуваат друго.
Студенти со среќа у државава ќе ви треба![]()
Ај сега маса 2000. Дефинирај маса, астал или што и да е. Инаку не не беа сите од СДС ама...да не беше синдикатот на новинари (тие проопозициски) и глумците ќе беа 500 души од кои 450 невработени или комплетно незасегнати. Нема врска, некогаш имаш добар протест и со 6 луѓе (на пример ПЕТА) ама овој некако немаше поента.Слушнав на сител, 500 луѓе, и тоа сите од СДС биле...и Сорос, се разбира.
Ја видов цела маса, сиурно имаше околу 2000.
Ок.!Ај сега маса 2000. Дефинирај маса, астал или што и да е. Инаку не не беа сите од СДС ама...да не беше синдикатот на новинари (тие проопозициски) и глумците ќе беа 500 души од кои 450 невработени или комплетно незасегнати. Нема врска, некогаш имаш добар протест и со 6 луѓе (на пример ПЕТА) ама овој некако немаше поента.