Каде виде ти бре дека симпатизерите и членовите на СДСМ се радувале што се поставило припадник на УЧК над АРМ?Си ги прател некаде коментарите нивни?Еве јас сум еден од нив кој го осудува тоа што во 2002-ра Талат Џаферибеше заменик министер,според мене не требаше ни заменик да биди а не пак сега министер.
Браво бе јунак.
Значи беше против поставувањето на Талат за заменик министер? Браво.
Се надевам дека исто така беше против тогашното коалицирање и составување влада со УЧК, со што и таквото поведение на македонските партии да коалицираат со терористите стана пракса? Беше против доминантната улога на УЧК, па за секоја одлука на владата мораше да се даде амин од Мала Речица? Беше против агресивната кампања "некои прашања не заслужуваат одговор", во која се вршеше медиумски терор врз населението да не излегува на референдум за да си ги спаси општините? Беше против цела неодговорна политика која што им даде право на гнидиве денес да се однесуваат исто како гнидите кои го започнаа сето тоа?
Океј.
Тогаш не се буни. СДСМ се мочуришно чудовиште кое само може да го извалка образот на протестот. Стојанче е во коалиција со тоа мочуришно чудовиште. Да не ја направеше таа стратешка грешка, ќе имаше легитимитет. Вака нема.
Што е битно бре од кого е поддржан?Бараш маса на народ и луѓе против Талат Џафери или не?Зошто да не смеат да дојдат на протестот луѓе од опозиијата?Не е логично да дојдат?Зошто да не дојдат и луѓе од другите политички партии да го осудат овој чин?
Секој има право да присуствува на протест, во својство на граѓанин. Кога граѓаните се организираат, а не партиите, партиите немаат право да ја злоупотребуваат бројката на присутни за нивни теснопартиски интереси.
Многу ме плашат вакви постови. Огледало на тоа колку е тажна состојбата кај нас во однос на граѓанската иницијатива. Демек без партија не може да се собере народ. Демек без партија ќе дојдат стотина копиљаци, ќе јадат пендрак и ќе си одат. Демек мора Бране и Стојанче да дојаваат за да не спасат од бруката, а ние за возврат да им помогнеме да си направат реклама. Настрана цело лицемерие, да дојдат високи функционери од опозиционата партија, истата таа партија која ПРВА коалицираше со УЧК и беше прогенитор на сите овие денешни лајна.
Се работи за принцип. Смрдеата на ДПМНЕ не ја пере смрдеата на СДСМ. Организаторите на протестот тоа експлицитно го кажаа. Се надевам дека до крај ќе останат доследни, па на самиот протест нема да се дозволи да се вее пропаганда од наводниот им отпор на пациентите од опозиција.