Протест за морал, разум и свест (Петок 1.03.2013 16:00h)

Статус
Затворена за нови мислења.
N

NikolaMKD91

Гостин
Доаѓам !! Бидејќи предолга беше цела тема да ја читам, а на почетокот не пишува, ве молам кажете точно место и време за да бидам таму. Пратете ми во инбокс и Фејсбук ивент ако имa , уште подобро.

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
дојди како Македонец,а ако си ДПМНЕ или СДСМ остави си го тоа дома,на никој не му треба.Јас така ја разбирам ситуацијата.Епа неможе бе батка 7 години истата шема.Јас сум незадоволен од владата,а дали сум за партија тоа е друго.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.940
Поени од реакции
15.028
Да има малку ум и муда народов цело арм ќе излезеше одма на протест и немаше ниту еден македонец вработен таму да се појави на работа.Ај 1-2ца,па и 50 да се ќе ги отпуштат и ќе донесат од браќава некој на нивно место,ама сите ако бојкотираат е тогаш тешко ќе може патриотот сите да ги истера и на нивно место да донесе уште учки.....
Нека останат само бившите учки во армијата и онака таа веќе за ништо не користи......
Или пак кога го назначуваа овој за министер како никој од таа гарда покрај која помина новиот "министер" не го напушти местото или не го плукна во фаца која тој поминуваше покрај него......ниту еден еј.Ти се руга во фаца,те понижува и си седиш мирно и го поздравуваш.....

Само во Македонија и само македончето го може тоа.
Абе во Вуковар 10 000 души се собраа од цела Хрватска поради двојазичност во градот на која србите имаат целосно право. 10 000 луѓе протестираа и ги блокираат патиштата,тргаат табли, излегуваат на протести,идат во најголемото српско село таму и сред селото матер им ебаваат на кого ќе видат.......
Според мене идиотоски и од погрешни причини,но барем покажаа дека никој нема да може со нив да се заебава.
Неколку локални делии претепаа во Вуковар неколку хрватски деца од домот за ученици пред некоја година, за 2 дена имаше 5000 навивачи собрани во градот од цела држава.....
Илјадници полјаци се собраа да протестираат за Косово.Замислете што би било некој нив вака да ги понижува,па Варшава има да гори,ниту еден министер жив нема да може да излезе......
Србите за Косово го спалија Белград........
Само македончето ќе ќути и ќе проба да ужива дур го силуваат.
:)

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Јас првин сфатив дека ќе се протестира пред Влада против Талат денес во 19:00 и безрезеврно прифатив да одам.Ако сакаш и ти организирај го истиот протест и ако сакаш биди од СДСМ или ДПМНЕ за ова нешто јас ќе те подржам.Но ете ме исправи Везилка и јас пак ќе одам,безрезева.Верувај ми,знам колку е деструктивен Македонскиот народ и ќе најде секаква игла во сламка,затоа и патиме.Намерите на Стојанче вечер кој сака од 19:00 ќе ги слушне,кој не му се свиѓа ќе си оди.Јас и ѓаволот да протестира и ѓаволот ќе го подржам против УЧК.До толку е за мене битна оваа работа,а кој како сака.Никој не го форсира никого со сила.

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Дури сеа ќе протестирате,ауу кој рефлекс го имате значи..
Едно ќе ви кажам..Македонецот никогаш нема да успее ако постојано се обидува да се здружи со другите Македонци,и посебно нагласувам ДА КРОИ ПЛАНОВИ ШТО И КАКО ТРЕБА ДА БИДЕ!
Во овакви случаеви индивидуалец е зборот кој што треба постојано да се гледа.
Само сам Македонецот може да направи нешто.
Јохан е конкретен пример..Одлежа сам,не одлежавте вие со него.Индивидуа што направила многу во полза на својата земја и фамилијата.
Затоа манете се од овие срања..Џабе се пумпате кога сте дупнати и на секое дување чаламење дишете ко скината ѕивана.
Протест само спонтано...Ова не е спонтано,ова е смешно..Па знаете ли колку луѓе го гледаат стојанче со презир?Застанал до оние клошари што испродадоа све живо Македонско..Он да беше сила и авторитет немаше да си го дозволи ова,ниту пак албанец да биде министер во ниедно министерство,не само за одбрана.
И сите се исповраќаа по владава,ко божем они сакаат така..Не бе пријатели,ова е се оставено од претходните одработувачи на туѓи агенди..
Ништо политички,чиста реалност.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.806
Поени од реакции
11.421
Мене ми се чудат пријатели Грци како досега не ги запаливме живи. За револуција треба жртва, на крај тие ќе се кријат позади армијата од униформи и автомати против овој гол народ. Сериозно, треба да ги запалиме со се собрание и влада да немаат каде да бегаат, зошто претходно 100 000 бесилки ќе поставиме низ Скопје. Никој не е поголем од народот, само треба да му пукне курот конечно на лудиот Македонец и да се случи тоа што треба одамна, линч!

G

Geezer

Гостин
Не сме толку пасивни колку што се мисли. Да треба плакати да се лепат, одма ќе се прешалтаме, не берите гајле.

Искрено не знам што треба да се случи за да овој народ се разбуди. И не. Не мислам на војни и такви глупости.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Инаку, конкретно јас денес нема да дојдам, имам договорено нешто битно баш во 7, а и не е официјален протест. Ако се договори официјален, ќе дојдам, ама ако пак видам 50 луѓе како што беше на секој протест на којшто бев(а ми станаа хоби изминатата година), нема јас да изигравам Македонштина најголема за после „патриотите“ да ми викаат да не замарам да си ја гледам Србија и Београд, фино лепо дома ќе си отидам.

И да, од мирен протест ништо. :)

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305

предвник

овие па бетер

да се обедниме за МАкедонија

за нив највеќе

Македонија на Македонците

M

Moon Child

Гостин
Мене ми се чудат пријатели Грци како досега не ги запаливме живи. За револуција треба жртва, на крај тие ќе се кријат позади армијата од униформи и автомати против овој гол народ. Сериозно, треба да ги запалиме со се собрание и влада да немаат каде да бегаат, зошто претходно 100 000 бесилки ќе поставиме низ Скопје. Никој не е поголем од народот, само треба да му пукне курот конечно на лудиот Македонец и да се случи тоа што треба одамна, линч!
Замисли ситуација како по светон, излегува некоја на плоштад, и се самозапалува. Околу него застанале луѓе и му фаќаа сеир додека гори.

G

Geezer

Гостин
А кој вика дека не се криви зашто го ставиле џафери за министер за одбрана?
Зошто пробуваш да ми наметнеш етикета,и да ми ги истумбаш зборовите?
Прашањето е кој е крив што ги има толку многу,и кој ставил потпис на самоубиствениот договор кој што некој денеска мора да го спроведува за да не му отиде државата у неповрат.
Последен пат ќе ти кажам,сигурен сум дека нема да направиш ништо.
Под нешто, не значи дека треба некој да земе пушка и да тепа рандом Албанци. Не летајте.
Пак ќе ти речам, не знаеш, не можеш да бидеш сигурен.

А не ти ги извртувам зборовите, прочитај се сам што си пишувал.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom