Протест за морал, разум и свест (Петок 1.03.2013 16:00h)

Статус
Затворена за нови мислења.
N

Nessa Alcarin

Гостин
Не сакам да звучам како мрчатор, но што очекувате со протестот? Да го тргнат од министерско место? Или очекувате извинување од премиерот, ама нека си остане?
Доколку и после протестот не го тргнат, што понатаму?

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Не сакам да звучам како мрчатор, но што очекувате со протестот? Да го тргнат од министерско место? Или очекувате извинување од премиерот, ама нека си остане?
Доколку и после протестот не го тргнат, што понатаму?
Ако не па да си легнеме и да си поспиеме?Или па да те прашам,што очекуваш ако нема протест?На ова дереџе сме баш од тоа "што ако","нема фајде" и партискине шутови кои би лепеле плакати во 4 саат сабајле,ама никако да дојдат на протест.Што ќе се деси,тоа е до премиерот.Ако сака брзо се да заврши нека го смени Талат и нека се извини,ако сака да се влечеме,само ќе ескалира повеќе.
--- надополнето: 27 февруари 2013 во 17:03 ---
decki kazete od kaj da kupime lepak za plakati i po moznost da ni go dadat na namalenie :)
Ime na prodavnica, lokacija itn.
Персеј пошто бараше,ти напишав предлози за транспаренти на 13-та страна,ѕирнете ги ако ви се свиѓаат.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Ако не па да си легнеме и да си поспиеме?Или па да те прашам,што очекуваш ако нема протест?На ова дереџе сме баш од тоа "што ако","нема фајде" и партискине шутови кои би лепеле плакати во 4 саат сабајле,ама никако да дојдат на протест.Што ќе се деси,тоа е до премиерот.Ако сака брзо се да заврши нека го смени Талат и нека се извини,ако сака да се влечеме,само ќе ескалира повеќе.
--- надополнето: 27 февруари 2013 во 17:03 ---

Персеј пошто бараше,ти напишав предлози за транспаренти на 13-та страна,ѕирнете ги ако ви се свиѓаат.
Доаѓаат избори, пак да си ги изберете. Убаво да ви биде, па протести пак да си организирате. ;)
Јас мислам дека премиерот наш, а и сите од парламентот, не множат со нула. Не сум против протест, само сакав да прашам дали ќе се задоволуваме само со транспаренти и протести или ќе ни дојде умот на наредните избори.
Министерот не го менуваат, барем мене така ми стои...

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.846
Поени од реакции
11.505
За револуција треба жртва, штета што ние не сме таа генерација со муда. Ќе си останеме на ова, максимум. Ако се случи анархија да дојдете да ме пљукнете, зошто ваква власт се урива само на таков начин.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.322
Поени од реакции
18.403
Доаѓаат избори, пак да си ги изберете. Убаво да ви биде, па протести пак да си организирате. ;)
Јас мислам дека премиерот наш, а и сите од парламентот, не множат со нула. Не сум против протест, само сакав да прашам дали ќе се задоволуваме само со транспаренти и протести или ќе ни дојде умот на наредните избори.
Министерот не го менуваат, барем мене така ми стои...
И ја мислам дека треба на избори да ни дојде умот,али изборот е тежок за кој да гласаме..вмро или вмро..so much options:)
--- надополнето: 27 февруари 2013 во 17:19 ---
За револуција треба жртва, штета што ние не сме таа генерација со муда. Ќе си останеме на ова, максимум. Ако се случи анархија да дојдете да ме пљукнете, зошто ваква власт се урива само на таков начин.
ова е тоа,за добар протест треба лидер кој ќе се жртвува за целта..
Таков неаме,али не ни обвинувам некој..жртва за кој.

G

Geezer

Гостин
Лидерот кој ќе се жртвува ќе се истакне и ќе произлезе отпосле. Треба топла, треба бројност. За да кога ќе видат колку луѓе се излезени на протест, да се посерат в гаќи!
Нека има масовност, тврдам дека нема да остане туку-така ова.

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Секој кој сака да ни помогне да подели и лепи флаери
Утре во 11:00 на Филозофски Факултет

M

Muranyi

Гостин
Не сакам да сум мрчатор и хејтер на вакви иницијативи за конечно свестување на народецов наш напатен,напротив го подржувам протестот и ќе излезам,но лично сметам дека после Смилковци и општата трагедија која му се случи на македонскиот народ,назначувањето на Талат за министер е пичкин дим.Некако,многу касно ни текна дека државата ни оди во провалија и дека соживотот кој му се наметнува на Македонецот еднострано,а на другата условно речено страна и е дозволено курташак да си игра со и во државата,е убиствен процес чии последици ќе си ги носиме и чувствуваме во иднина.Секако,по наша штета,а богами и по штета на "другата" страна.
Инфициран од апатичноста и бесперспективноста која малигно го зафаќа секој млад нормален човек во државава,не верувам дека протестов ќе вроди со резултат,најверојатно повторно ќе бидеме млади,најверојатно македонски навивачи(моја прогноза за допрва залепената етикета) кои ете од досада и фрустрации,излегла на протест.Се надевам дека барем мирно ќе мине,тоа е најважно.
А овие гомнариве или голубиве чиви усти ги раниме за да не ебат во здрав мозок и да не какаат одозгора,треба и мора да бидат казнети на избори.Протестов нека им биде само порака за тоа што следи.

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Транспарент број 04:

Народот не треба да се плаши од своите политичари
Политичарите треба да се плашат од судот на својот народ

Разбуди Се
https://facebook.com/events/452746261464844/?ref=22

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Ако не па и да им се извиниме шо ќе протестираме?
Или па да напраат културен плакат:
Извинете г-дин премиер на Р.М што протестираме против вашата одлука да го поставите Талат за министер за одбрана. Ако сметате дека не е во ред да протестираме Ве молиме удрете по нас.
Со почит, група Македонци кои сеуште си ја чуваат кубурата за не дај Боже.
Сега ја треба да ти пишам, како што е редот на форумов „Е не, земете две блоуџаб кукли и едната маскирајте ја во Талат, другата во Груевски и симулирајте секс пози по азбучен ред како што оди во Камасутра. A може и една книга од Тантра да прочитате, во случај подолго да ви траат протестите. Доловете ја поентата како што треба.“ Каков муабет:facepalm:

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Транспарент број 05:

За кого и за што гинеа нашите синови во 2001?
За Грујо и Бранко да дрпаат од фотељите?

За што ги гласавте?
За да ни плукаат по гробовите?

Разбуди Се:
https://facebook.com/events/452746261464844/?ref=22

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
РАЗБУДИ СЕ МАЈКО МАКЕДОНИЈО, ЗАШТО ОПИНЧАРИВЕ НИ ЕБАА МАЈКАТА.
( се надевам флоријана нема да ми ја избрише паролава )

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Сега ја треба да ти пишам, како што е редот на форумов „Е не, земете две блоуџаб кукли и едната маскирајте ја во Талат, другата во Груевски и симулирајте секс пози по азбучен ред како што оди во Камасутра. A може и една книга од Тантра да прочитате, во случај подолго да ви траат протестите. Доловете ја поентата како што треба.“ Каков муабет:facepalm:
Ти седи дома без транспарент и уживај. Земи си пуканки, пушти Сител и глеј како "хулигани" го демолираат Скопје или па "напаѓаат" случајни минувачи (штотуку излезени од штаб), таман и Латас ќе не преброи колку сме - 100,200 хулигани.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom