Протест "СТОП НА ГРЧКИОТ ФАШИЗАМ"

• Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување
А

Ајсшутер

Гостин
Вџашени од фашистичкиот марш на грчката војска во Атина, коалицијата МАНАПО планира мирен протест пред грчкиот конзулат во Скопје - Петок 9 Април 2010 од 20:00 часот со наслов СТОП ПРОТИВ ГРЧКИОТ ФАШИЗАМ.

На протестот ќе упатиме барање кон грчката влада и армија да се извини на Македонскиот, Турскиот и Албанскиот народ. Да се откаже од сите притисоци за промена на името на Република Македонија, како и да ги признае и почитува сите национални малцинства во Грција, како и да ги врати сите национализирани имоти на сите политички бегалци од Грција.

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Пишав за протестот овде, ама добро е да стои и како одделна тема.

Ја подржувам идејата, само имам една забелешка. Зошто толку доцна (20.00 - 23.00)? Тие што не се од Скопје ако сакат да дојдат после нема автобуси за да се вратат назад.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Пишав за протестот овде, ама добро е да стои и како одделна тема.

Ја подржувам идејата, само имам една забелешка. Зошто толку доцна (20.00 - 23.00)? Тие што не се од Скопје ако сакат да дојдат после нема автобуси за да се вратат назад.
За да не ги видат, лето иде море си е море :tv:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Подобро ќе беше да се одржи деновиве, но нема врска, битно да покажеме дека не спиеме.

P.S. Да не му се наоѓа на некој грчко знаме по дома? Добив инспирација од Албанциве. :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Слушам палеле грчки знамиња во Албанија.
Наречете ме како сакате ама браво така треба да се врати со иста мера!

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
палење грчки знамиња ке не направи подеднакво ретардирани како албанците и нивните роднини на исток

камиони на ГРЧКАТА АРМИЈА секојдневно транзитираат низ Скопје на потегот Александар Македонски - Пластичарска - Качанички пат

Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42
палење грчки знамиња ке не направи подеднакво ретардирани како албанците и нивните роднини на исток

камиони на ГРЧКАТА АРМИЈА секојдневно транзитираат низ Скопје на потегот Александар Македонски - Пластичарска - Качанички пат
a ti kako kosmopolit i pacifist mozebi sakas da mavneme i nekoe cvekje po grcka ambasada. kako reciprocitet na nivnoto "dobrososedsko" odnesuvanje :eek:jea:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.739
Поени од реакции
49.299
аии аман, немојте!! кој ќе ги гледа после Чомо и Секуловска како плачат со недели за “антиквизации, провоцирање на соседот кога не е време за тоа, и уназадување на државата со овие собири поттикнати од влаеачката партија(што и е патем кажано)’’

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Браво за покренувањето иницијатива за протест. Палењето знамиња и слични работи не се својствени за нашата висока култура :wink:
Напротив ќе биде добро да носиме транспаренти кои нема да вреѓаат на начин на кој грците можат, ами на наш Македонски начин со иронија да им ја плеснеме вистината во очи ,а и јасно и гласно да се изјасниме дека постоиме и ги чуваме Македонската држава,култура,народ... Се надевам дека културниве протести во вистинско светло ќе бидат претставени и во Европа.
Оговорни заангажирајте се и организирајте се добро, па тоа да ни биде оправдание за „задоцнетиот“ протест. :smir:

F

FilipMacedon

Гостин
Браво за покренувањето иницијатива за протест. Палењето знамиња и слични работи не се својствени за нашата висока култура :wink:
Напротив ќе биде добро да носиме транспаренти кои нема да вреѓаат на начин на кој грците можат, ами на наш Македонски начин со иронија да им ја плеснеме вистината во очи ,а и јасно и гласно да се изјасниме дека постоиме и ги чуваме Македонската држава,култура,народ... Се надевам дека културниве протести во вистинско светло ќе бидат претставени и во Европа.
Оговорни заангажирајте се и организирајте се добро, па тоа да ни биде оправдание за „задоцнетиот“ протест. :smir:
Аха,па да,можеби од жал кога ке видат колку сме културни ке ни го признаат името,смешки:tv:

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Добро бе дај не ме зафркавајте!
Палење на знамиња било под нашето ниво на култура? Па да ми извините, ама ако можат они буквално секоја година на овие воени паради да ги прават истите глупости, да не понижуваат на секој можен чекор, да не признаваат ништо наше, тогаш зошто не би им го запалиле ние знамето? Поголема навреда од тоа да ти запалат национално обележје не постои, посебно не за нив. Навистина не ве разбирам.:toe:

gunner_mkd

>МиСтЕр ТиПсТеР
Член од
12 септември 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
83
Кои глупости бее ! Не дека сум против ,ама ова што се случи со грчката армија беше пред 2-3 дена ,а нашиве организираат протест после 2 недели ,браво национална свест и повреденост баш ќе покажете со вака закаснети протести
Тоа се прави како што албанците направија ,денеска ја слушаш веста и вечерта или утредента искачаш пред амбасада ,палиш знамиња,маваш со камења,јајца .... протестираш ...
Кои умови еееј после 2 недели ќе правеле протест ,па уште на крај нај дебилната работа е што почетокот е во 20 часот ццц
Не ме сфаќајте погрешно голем патриот сум и сум за протести против Грција и останатите ама организацијава ...:uvo:

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Добро бе дај не ме зафркавајте!
Палење на знамиња било под нашето ниво на култура? Па да ми извините, ама ако можат они буквално секоја година на овие воени паради да ги прават истите глупости, да не понижуваат на секој можен чекор, да не признаваат ништо наше, тогаш зошто не би им го запалиле ние знамето? Поголема навреда од тоа да ти запалат национално обележје не постои, посебно не за нив. Навистина не ве разбирам.:toe:
А што е нашата односно твојата цел - да се претставиш ти како културен и успешен човек во животот или пак да ги нагрдиш , навредиш или како сакаш, твоите соседи и со тоа да спаднеш на нивното срамно ниво на култура и интелегенција? :toe:
Ова е шанса да ги засрамиш, а не да им вратиш со иста мера.

За она болдираното - најголема навреда за нив е : „Македонци постојат, тоа не сте вие, а тие (вистинските Македонци) се подобри од вас“ ! :wink:

Подобри во што и на кој начин , зависи од нас - вистинските Македонци.:smir:

DejanB.

Се залетувам...
Член од
20 декември 2009
Мислења
506
Поени од реакции
14
Не бе брат , ќе одиме пред амбасадата, ќе им ги запалиме автомобилите, ќе го запалиме грчкото знаме, ќе ја демолираме амбасадата и доколку фатиме некој грк, ќе му го отсечеме скалпот , а доколку има гладни може и да го извртиме на ражен :wink:
И така Европа ќе се исплаши и ќе не признае и прими по хитна постапка, а може и да ни дозволи ние да ја уредиме целата ЕУ како нам ни одговара, од стравопочит , се разбира.
Бујна фантазиа.

Kajgana Shop

На врв Bottom