Протести против поскапувањата на струјата, парното, бензинот...животот! [вторник, 18 ч.]

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
...Пијем да заборавим.
Во Шпанија денес и полицијата се приклучи кон демонстрантите. Тој народ навистина знае да протестира, гореше Барселона. За Грците да не ни зборам, секој ден се на улица.
Генералниот штрајк во 23 земји во ЕУ, Европскиот народ се обединува, нас се ни е рамно, се ни е погодено, абе алал да ни е еј.
Како така да пропушти народов епизода на Ифет?

А за први мај да не зборам, цел свет протести македончето на скара.

D

D_NazGUL

Гостин
...Пијем да заборавим.
Во Шпанија денес и полицијата се приклучи кон демонстрантите. Тој народ навистина знае да протестира, гореше Барселона. За Грците да не ни зборам, секој ден се на улица.
Генералниот штрајк во 23 земји во ЕУ, Европскиот народ се обединува, нас се ни е рамно, се ни е погодено, абе алал да ни е еј.
Те разбирам комплетно, но сепак забораваме од каде сме и кои сме. Да ги изброиме оние кои се вработени во државната администрација, да ги изброиме и сите униформирани лица кои се партиски влезени а потоа на тој круг додај ги и нивните фамилии. Тоа е многу народ кој не ни помислува да се побуни.
Ете денес читам ќе имала право полицијата дома да ти влезе ако се посомнева дека работиш против државата.
Ние сме Америка поголема и од самата Америка!
Одамна прекинав со тие заблуди дека можам нешто да сменам откако убаво си го добив и тоа од тие кои до мене „стоеа“. Па погледнете сите само колку луге од ОХИС штрајкуваат пред влада. 800 души ги има, а пред влада едвај 50тина.
Ви посакувам да успеете и навистина браво за оние кои истрајно и до крај ги тераат работиве, мене животов и темпово едноставно не ми дава, а искрено и доста ми е да го јадам на студот за да го на*бам пак.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Те разбирам комплетно, но сепак забораваме од каде сме и кои сме. Да ги изброиме оние кои се вработени во државната администрација, да ги изброиме и сите униформирани лица кои се партиски влезени а потоа на тој круг додај ги и нивните фамилии. Тоа е многу народ кој не ни помислува да се побуни.
Ете денес читам ќе имала право полицијата дома да ти влезе ако се посомнева дека работиш против државата.
Ние сме Америка поголема и од самата Америка!
Одамна прекинав со тие заблуди дека можам нешто да сменам откако убаво си го добив и тоа од тие кои до мене „стоеа“. Па погледнете сите само колку луге од ОХИС штрајкуваат пред влада. 800 души ги има, а пред влада едвај 50тина.
Ви посакувам да успеете и навистина браво за оние кои истрајно и до крај ги тераат работиве, мене животов и темпово едноставно не ми дава, а искрено и доста ми е да го јадам на студот за да го на*бам пак.
Јас размислував за овие протести за струјата и парното кои беа покренати од чисто граѓанска иницијатива. Сфатив дека на овој народ му е добро и не треба да го жалам. Плаќале парно без да се греат, нека плаќаат. Имала скапа струја, нека имаат. Ги тепаат на плоштад нека ги тепаат.
Ги крадат пред очи, нека ги крадат. Чим никој не се буни освен стотина дежурни за сите протести, значи арно му е на народов. Мило ми е мене дека му е така убаво.
Јас искрено на Македонскиот народ му посакувам вака уште 100 години да му е арно, никад да не мрдне од овие убавини.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Стигнаа новогодишните честитки од Топлификација и за оние кои се исклучени од нивната мрежа, а на сметката стои ИСПОРАЧАНА ТОПЛИНСКА ЕНЕРГИЈА :tapp:
Плачат сите курајбери за убаво загреана шипка и збрцана у нивниот шупак. :mad:
Знам дека на народов ќе му дојде преку кур од секојдневните лаги, присилни наплати за се и сешто, дека ќе се побуни и нема да дозволи да го е*аваат. Ако премиерот може 4 пати да си го погази зборот и да го смета народот за малоумен мачкајќи му очи дека ќе му покачи плата, а до сеа 4 пати го одложи покачувањето....зошто па народот да е глуп и да плаќа нешо шо не користи?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Седи таму тешка интелектуала е тоа протестирачка, прашав само едно прашање вака културно брутално искрено, добив одговор дека и се серело од паметњаковичи, ами сери да ти ебам слободна земја е ова :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Песнава од 91 наваму треба да ја стават за химна на Р. Македонија.
Таа со Гоце Делчев не ни одговара веќе. Може и да се искомбинира со оваа за да не се бунат подрумџиите:
http://www.youtube.com/watch?v=KlmMOLUx_xQ

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Песнава од 91 наваму треба да ја стават за химна на Р. Македонија.
Таа со Гоце Делчев не ни одговара веќе. Може и да се искомбинира со оваа за да не се бунат подрумџиите:
http://www.youtube.com/watch?v=KlmMOLUx_xQ
Си земам за слобода да те надополнам со зборовите на Бенџамин Франклин кој на 17. феврури 1775 ги изрекол во Собранието на Пенсилванија:
They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.340
Поени од реакции
26.310
Последен пат кога Шпанците и Грците протестирале со овој интензитет ги добиле Франко и хунтата соодветно. Сега веројатно ќе ја добијат Меркел. :D

D

D_NazGUL

Гостин
Последен пат кога Шпанците и Грците протестирале со овој интензитет ги добиле Франко и хунтата соодветно. Сега веројатно ќе ја добијат Меркел. :D
Пријателе, сите овие ненадејни изливи на љубов кон застарени револуционерни идеолози се сосема нормална појава. Јас само се надевам дека во Македонија од сетава мизерија ќе произлезе љубовта кон македонските маченици (ебачи) чисто заради фактот дека се бореле за Македонија.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Дали протестиве сеуште се состојат од 10тина членови на рандом квази анархистички движења и 30тина старци од кои еден на мегафон 5 минути урла нешто неразбирливо на српски а после 30 минути рика "Доле Влада?"

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Не се секирај,револуцијаа ја потинуваат подолг период но не за долго но се ми е страв дека наместо и овде да зафати тој бран ние овде ќе си воведеме монрхија.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Дали протестиве сеуште се состојат од 10тина членови на рандом квази анархистички движења и 30тина старци од кои еден на мегафон 5 минути урла нешто неразбирливо на српски а после 30 минути рика "Доле Влада?"
Најдобро да дојдеш сам и да погледаш кој учествува на протестите и што викаме. Ако не можеш да дојдеш на страницата на АМАН има фотографии па погледај
http://amanmk.wordpress.com/галерија/
Има и на YouTube повеќе видео снимки
http://www.youtube.com/watch?v=YFBIrEhPLZI&feature=related
Но сепак најдобро е да дојдеш и да изворно се информираш

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Најдобро да дојдеш сам и да погледаш кој учествува на протестите и што викаме. Ако не можеш да дојдеш на страницата на АМАН има фотографии па погледај
http://amanmk.wordpress.com/галерија/
Има и на YouTube повеќе видео снимки
http://www.youtube.com/watch?v=YFBIrEhPLZI&feature=related
Но сепак најдобро е да дојдеш и да изворно се информираш
Одев додека не станаа такви какви што ги опишав и се разочарав.

Kajgana Shop

На врв Bottom