Протести против поскапувањата на струјата, парното, бензинот...животот! [вторник, 18 ч.]

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Е па читај дефиниција за зборот Аман од Толковниот речник на Зозе Мурговски неколку постови погоре, а неколку претходно моето објаснување за овај протест и неговото значење, сега не можам да се повторувам.
Мн е лесно да вадиш зборови од контекст и да си правиш своја верзија или изговор, реченицата и пораката што е напишана на банерот е јасна. До задутре може вака да вадиме одредени зборови од реченица и да си правиме свои верзии како што ни одговара. Не е битно сакаш оди сакаш не, твоја работа.
Факт - Има безусулно зголемување на цените на повеќето од основните работи за квалитетен живот (жити се земи сега да ми ја објаснуваш етимологијата на зборот „квалитетен“)
Факт - Има група на луѓе на кои не им се допаѓа и се излезени да го кажат јавно своето мислење
Факт - Секогаш кога ќе има луѓе со позитивна идеја ќе се најде некој од „паметните“ да им ја испреврти во нешто друго и да им ја оцрни
Може ви плаќаат парички за да ширите пропаганда па сеедно ви е дали е поскапено се или не.
Не мора да ми реплицираш, знам што ќе вратиш и знам на што ќе се сведе муабетот и како ќе се врти само во круг без никаква цел.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Мн е лесно да вадиш зборови од контекст и да си правиш своја верзија или изговор, реченицата и пораката што е напишана на банерот е јасна. До задутре може вака да вадиме одредени зборови од реченица и да си правиме свои верзии како што ни одговара. Не е битно сакаш оди сакаш не, твоја работа.
Факт - Има безусулно зголемување на цените на повеќето од основните работи за квалитетен живот (жити се земи сега да ми ја објаснуваш етимологијата на зборот „квалитетен“)
Факт - Има група на луѓе на кои не им се допаѓа и се излезени да го кажат јавно своето мислење
Факт - Секогаш кога ќе има луѓе со позитивна идеја ќе се најде некој од „паметните“ да им ја испреврти во нешто друго и да им ја оцрни
Не се извадени зборови од контекст туку по дефиниција што значат се убаво објаснети и разјаснети да нема забуна.

Факт е дека е поскапено и ќе поскапува.
Факт е дека и јас не сум задоволен од поскапувањето.
Факт паметен сум па знаев дека ваква ситуација ќе следи до овај момент и знам што да очекувам во блиска иднина, и додека невладини полтрончина трошеа пари за туѓа агенда, партиски војници се бореа за идеали, економисти глумеа дека знаат што е пазарно стопанство, јас се спремав и сум спремен за тоа што ќе дојде. И за протестиве знаев и знам дека некој ќе ги искористи како што ги користи за сопствени цели.

И зарем мислиш дека некој ме плаќа за моите мисли тука :icon_lol:?
Јас сум слободен човек и моите мисли се дел од мене и кажувам тоа што мислам :icon_lol:.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
бла бла бла....Псај,Ада....бла бла бла....пред тв и јадеше смоки...бла бла бла
Значи ти реков да ми го препрочиташ постот 7-8 пати....а не да ми кажуваш за Филип Петровски-сакам фотеља....и за Ада и за слични.....

Јас убаво си пишав у постот како изгледа правилен и асален протест/штрајк.

А за тоа дека ќе дојдам и ќе давам предлози за како да се радикализира штрајкот....малку утре....бидејќи јас не сум кариерист,и немам амбиции да глумам запален бунтовник,што утре ќе лапне позиција....ниту пак сакам на некој таков да му приуштам денес да ме крева на востание,а утре сам да срка од медот....од такви мочковци сме на овоа дереџе.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Значи ти реков да ми го препрочиташ постот 7-8 пати....а не да ми кажуваш за Филип Петровски-сакам фотеља....и за Ада и за слични.....

А за тоа дека ќе дојдам и ќе давам предлози за како да се радикализира штрајкот....малку утре....бидејќи јас не сум кариерист,и немам амбиции да глумам запален бунтовник,што утре ќе лапне позиција....ниту пак сакам на некој таков да му приуштам денес да ме крева на востание,а утре сам да срка од медот....од такви мочковци сме на овоа дереџе.
Не знам зашто ако некој се буни против нешто одма му лепите етикети. За ова прашање за поскапувањата секому треба да е драго што постојат такви као Ада и Psytisfaction мислам беше, како на фирмаџиите кои плаќаат скапа индустриска и скапо гориво за производство ем на семејствата дома да им остане пари за нешто друго. Црнец или белец, позиција опозиција нема везе...секој плаќа поскапо. Не ја сведувајте секоја иницијатива на ниво на партии. А ако некој се вработи ради ова нема ништо лошо...зарем досега не вработуваа и ојле и дојле у државна.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146

Значи според тебе, тие шо се појавија на протест ќе лапнат фотеља :vozbud:
Едвај чекам да ти кажам да седнам у таква фотеља и да ги обесам за мадиња овците шо не водеа у ќор сокак 20 години, а Бога ми и таквите со ставови како твоите.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Денес (петок) во 20:00 на Школка во Парк се збираме за да си поделиме меѓу себе испечатени плакати и постери за протестот во вторник. Плакати печати кој колку може, ама требаат повеќе луѓе да ги распределат по своите маала и да се рашири информацијата и меѓу оние кои немаат пристап до интернет и социјални медиуми. Кој сака да придонесе е добредојден.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562

:facepalm:
Потсети ме да ти донесам пакетче смоки во вторник.

T

The Blob

Гостин
sega citav neznam kolku e vistina
no ELEM KE PLATI 600 NOKEVANJA VO SKOPSKIOT HOTEL ROYAL ZA DA SE OBUCAT NOVITE VRABOTENI DA NE IDAT SKOPJE-BOG ZNAE KADE ELEM KE IM PLATI VO ELITEN HOTEL 60000 EVRA STO BI TREBALO SO TIE PARI 600 NOKI DA POMINAT VRABOTENITE VO HOTELOT

DA IM EBAM SVE I NA REGULATORNA I NA ELEM I NA EVN
Знам дека е офтопик коментаров, ама и јас го прочитав истото во Фокус. Морам да признаам, многу добри спин доктори се новинариве. Поголемо извртување на вистината немам видено. Самите си вадат цени и пресметки, коментари и заклучоци. Ова го зборувам бидејќи со оваа работа сум детално запознаен. Значи станува збор за рамковни договори за ноќевања на вработени кои се вклучени во имплементација на новиот бизнис информациски систем во ЕЛЕМ. И цените кои фирмите ги нудат се МНОГУ пониски од тие "новинарите као ги прашале на рецепција...". Слатко се изнасмеав на текстот, ама после ме мавна лошото ко ми текна дека 95% од луѓето што ќе го прочитаат тоа всушност и ќе поверуваат на сите спинови...
А онтопик: и јас сметам дека новово покачување и укинувањето на дневната евтина тарифа воопшто не е во ред, но мислам дека за жал протестите нема ништо да сменат.

B

Black Guard

Гостин
А јас дека нема да има ефект,не зборам за чувство ниту претчувство туку за 100% сигурност.
--- надополнето: 20 август 2012 во 17:44 ---
p.s И Вива сокче.
Не се трујте со сокови бре,макар и ови здравиве џусови-побарај пола кило праска,исто толку јаболка и кило бганана+отпадокот т.е лушпата на бананите е корисна-репелант против инсекти и така ќе заштедиш за аутан.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
А јас дека нема да има ефект,не зборам за чувство ниту претчувство туку за 100% сигурност.
--- надополнето: 20 август 2012 во 17:44 ---

Не се трујте со сокови бре,макар и ови здравиве џусови-побарај пола кило праска,исто толку јаболка и кило бганана+отпадокот т.е лушпата на бананите е корисна-репелант против инсекти и така ќе заштедиш за аутан.
Ти си бил спремен да ја преживееш апокалипсата. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom