- Член од
- 20 март 2012
- Мислења
- 1.465
- Поени од реакции
- 2.366
Од овците се добива месо, млеко, сирење, волна...и глас на избориИ што заклучок од ова... Додека има овци, ќе има и волна.. Постојано...
Од овците се добива месо, млеко, сирење, волна...и глас на избориИ што заклучок од ова... Додека има овци, ќе има и волна.. Постојано...
Фокус немет електронцко издание.Дај линк да видам кај си читал.
Мн е лесно да вадиш зборови од контекст и да си правиш своја верзија или изговор, реченицата и пораката што е напишана на банерот е јасна. До задутре може вака да вадиме одредени зборови од реченица и да си правиме свои верзии како што ни одговара. Не е битно сакаш оди сакаш не, твоја работа.Е па читај дефиниција за зборот Аман од Толковниот речник на Зозе Мурговски неколку постови погоре, а неколку претходно моето објаснување за овај протест и неговото значење, сега не можам да се повторувам.
Не се извадени зборови од контекст туку по дефиниција што значат се убаво објаснети и разјаснети да нема забуна.Мн е лесно да вадиш зборови од контекст и да си правиш своја верзија или изговор, реченицата и пораката што е напишана на банерот е јасна. До задутре може вака да вадиме одредени зборови од реченица и да си правиме свои верзии како што ни одговара. Не е битно сакаш оди сакаш не, твоја работа.
Факт - Има безусулно зголемување на цените на повеќето од основните работи за квалитетен живот (жити се земи сега да ми ја објаснуваш етимологијата на зборот „квалитетен“)
Факт - Има група на луѓе на кои не им се допаѓа и се излезени да го кажат јавно своето мислење
Факт - Секогаш кога ќе има луѓе со позитивна идеја ќе се најде некој од „паметните“ да им ја испреврти во нешто друго и да им ја оцрни
Значи ти реков да ми го препрочиташ постот 7-8 пати....а не да ми кажуваш за Филип Петровски-сакам фотеља....и за Ада и за слични.....бла бла бла....Псај,Ада....бла бла бла....пред тв и јадеше смоки...бла бла бла
Не знам зашто ако некој се буни против нешто одма му лепите етикети. За ова прашање за поскапувањата секому треба да е драго што постојат такви као Ада и Psytisfaction мислам беше, како на фирмаџиите кои плаќаат скапа индустриска и скапо гориво за производство ем на семејствата дома да им остане пари за нешто друго. Црнец или белец, позиција опозиција нема везе...секој плаќа поскапо. Не ја сведувајте секоја иницијатива на ниво на партии. А ако некој се вработи ради ова нема ништо лошо...зарем досега не вработуваа и ојле и дојле у државна.Значи ти реков да ми го препрочиташ постот 7-8 пати....а не да ми кажуваш за Филип Петровски-сакам фотеља....и за Ада и за слични.....
Јас убаво си пишав у постот како изгледа правилен и асален протест/штрајк.
А за тоа дека ќе дојдам и ќе давам предлози за како да се радикализира штрајкот....малку утре....бидејќи јас не сум кариерист,и немам амбиции да глумам запален бунтовник,што утре ќе лапне позиција....ниту пак сакам на некој таков да му приуштам денес да ме крева на востание,а утре сам да срка од медот....од такви мочковци сме на овоа дереџе.
Значи според тебе, тие шо се појавија на протест ќе лапнат фотељаЗначи ти реков да ми го препрочиташ постот 7-8 пати....а не да ми кажуваш за Филип Петровски-сакам фотеља....и за Ада и за слични.....
А за тоа дека ќе дојдам и ќе давам предлози за како да се радикализира штрајкот....малку утре....бидејќи јас не сум кариерист,и немам амбиции да глумам запален бунтовник,што утре ќе лапне позиција....ниту пак сакам на некој таков да му приуштам денес да ме крева на востание,а утре сам да срка од медот....од такви мочковци сме на овоа дереџе.
Значи ти реков да ми го препрочиташ постот 7-8 пати....а не да ми кажуваш за Филип Петровски-сакам фотеља....и за Ада и за слични.....
Знам дека е офтопик коментаров, ама и јас го прочитав истото во Фокус. Морам да признаам, многу добри спин доктори се новинариве. Поголемо извртување на вистината немам видено. Самите си вадат цени и пресметки, коментари и заклучоци. Ова го зборувам бидејќи со оваа работа сум детално запознаен. Значи станува збор за рамковни договори за ноќевања на вработени кои се вклучени во имплементација на новиот бизнис информациски систем во ЕЛЕМ. И цените кои фирмите ги нудат се МНОГУ пониски од тие "новинарите као ги прашале на рецепција...". Слатко се изнасмеав на текстот, ама после ме мавна лошото ко ми текна дека 95% од луѓето што ќе го прочитаат тоа всушност и ќе поверуваат на сите спинови...sega citav neznam kolku e vistina
no ELEM KE PLATI 600 NOKEVANJA VO SKOPSKIOT HOTEL ROYAL ZA DA SE OBUCAT NOVITE VRABOTENI DA NE IDAT SKOPJE-BOG ZNAE KADE ELEM KE IM PLATI VO ELITEN HOTEL 60000 EVRA STO BI TREBALO SO TIE PARI 600 NOKI DA POMINAT VRABOTENITE VO HOTELOT
DA IM EBAM SVE I NA REGULATORNA I NA ELEM I NA EVN
p.s И Вива сокче.
Потсети ме да ти донесам пакетче смоки во вторник.
Не се трујте со сокови бре,макар и ови здравиве џусови-побарај пола кило праска,исто толку јаболка и кило бганана+отпадокот т.е лушпата на бананите е корисна-репелант против инсекти и така ќе заштедиш за аутан.p.s И Вива сокче.
Ти си бил спремен да ја преживееш апокалипсата.А јас дека нема да има ефект,не зборам за чувство ниту претчувство туку за 100% сигурност.
--- надополнето: 20 август 2012 во 17:44 ---
Не се трујте со сокови бре,макар и ови здравиве џусови-побарај пола кило праска,исто толку јаболка и кило бганана+отпадокот т.е лушпата на бананите е корисна-репелант против инсекти и така ќе заштедиш за аутан.