Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 март 2015
Мислења
210
Поени од реакции
138
Определен си, си се определил дека ти е сеедно покондурена селска задруга да се богати на твој грб и да те убедува дека тоа е супер. И еден куп мали други работи кои се правеа, не 10, туку последните 6 - 7 години.
Немој не ме радуј. Сите се лајнари, ама лајнари најтешки. Овие крадеја ама беа на власт, на позиција и сите за криминалот да лежат.

За СДСМ? Не беа ли тие банркотирани пред само 2 години, или помалце? Од каде олку пари за кампања, пола од функционерите имаат недвижен имот што обичен граѓанин ќе го сонува, ама како? Не се на власт да крадат...

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.520
Поени од реакции
18.369
И либералите во САД паднаа од руралните средини. Тоа е проблемот , што политичките елити гледаат потценувачки на оваа маса луѓе која е побројна од фенсерите во градовите. Овие луѓе живеат од субвенции и од денарот шо ќе го извадат од пласманот , обезбеди им го ова и те следат слепо. Административците од друга страна лесно се обраќаат од една на друга страна.
Тоа е тренд, истото се случи и со Брегзит. Ма да кај нас се работи за сервилност и пушење курови, оти таков народ сме, генетски.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
А СДСМ со кој ќе коалицираше? Како минатиот пат со ДУИ? Ај не зборете глупости, бидете реални.
А што е нереално во коалицијата на учк и дпне?
Јас само прашав.
Пак имаат опција да си коалицираат. Нели сите се чудат „како?“, после толку кажани гнасотилаци, ама за доброто на чм**овите и на едните и на другите е. Сега учк ќе има поголеми барања и за да си се спасат, пастирот ќе треба да им ги испорача.

Пошто ми замеруваат дека сум навредувал овде и не знам што - еве конкретни прашања за секој од тие 450000 поддржувачи на организиран криминал и мафија:
Каде се во оваа комбинација гласачите на дпне? Кој е интересот на гласачите на паторот во неговата најнова коалиција со УЧК?
Кога веќе националните интереси одамна ви се заборавени - кажете што лично фајде ќе имате од тоа и дали сте горди на тоа?
Еве ние што гласавме против мафијата на власт, тоа многу не интересира.

Член од
29 февруари 2016
Мислења
569
Поени од реакции
641
Од Битола сум каде режимот јаде шамар за сите пари
Ne e bitno Bitola, Skopje ili ne znam sto. Ne e ubavo da se omalovazuvaat lugjeto samo poradi toa sto ziveat na selo ili vo grad. Pa jas vo gradot sekoj den gledam pogolemi budali nego sto ima najzabutanite mesta vo Makedonija.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Еј замисли Артан Груби, и влагање на прва седница и позади микрофонот почиње УЧК УЧК УЧК : )))) А административниве патриоти мирни ко бајчња ќе си седат, као незнам што се дешава, не ме интересира : ))))
А мислиш ли дека од СДСМ ќе скокнат да го линчуваат?

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Дуи требит стварно неарни да се па пак да коалицираат со ВМРО, на толку изгубени пратеници, пак ќе губат.
Црпнатите гласа/чи на криминалциве после три дена ќе заборават што ВМРО зборуваше и пак ќе ги глсаат сеедно дали ќе коалицираат со ДУИ.
Сите шо неглассаа, направија неваже/чки лив/чина а притоа го критикуваа СДСМ а Грујо беше оставен настрана како демек можит и полошо ку* да пушат.

И сите шо гласаа за Левица,Амди и сите роми у гз да ги шибет, кратоквидно џоа револуционерни дебили.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Сакаш да не се гласа по етничка линија, а немаш претстава како би изгледало тоа во влада? Тешко богати.
Тешко, не сме дојдени до тој стадиум да се гласа за општа понуда (економска пред се). И СДСМ сега доби „туѓи“ гласови на етничко прашање.[DOUBLEPOST=1481541890][/DOUBLEPOST]
Дуи требит стварно неарни да се па пак да коалицираат со ВМРО...
Па сами бараа победниците во двата блока да формираат влада.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ne e bitno Bitola, Skopje ili ne znam sto. Ne e ubavo da se omalovazuvaat lugjeto samo poradi toa sto ziveat na selo ili vo grad. Pa jas vo gradot sekoj den gledam pogolemi budali nego sto ima najzabutanite mesta vo Makedonija.
Јас не ги омаловажувам што живеат во село,си работат луѓето и поштено си го вадат лебот..јас ги омаловажувам што слепо го изгласаа криминалот без да размислат дека тие пари што му ги даваат за тутунот,пченката и житото се истите пари тие што ги даваат за комбајни,трактори и регистрација на истите возила заедно со фирмата + даноци...тука имаа ментална блокада голем дел од граѓаните и затоа Вмро добива во селата..најдобар показател е ИЕ 3 и ИЕ 4 ...власта ќе му дај 0.5 денари повеќе а подоцна 3 ќе му земи..тука нема компромис.

Националистичките пораки што пробва да ни ги продаваат режимските подржувачи како овај битушанец се ветер во магла...луѓето и селаните гласаа за Вмро поради лична корист првично..кој во администрацијата,полицијата,болниците што ги вработија и што чекаат вработување,а кој со субвенциите што ги лажат..ѓупците и останатите сиромашни слоеви на граѓани што се терани со притисок да гласаат не ги спомнувам.

И СДСМ сигурно дел од нивните подржувачи се добиени на сличен начин ама не толку изразит...Вмро ептен насилно тоа го прават без мислење на последиците,за Битола ми падна мерак бидејќи тука имаше масивно јавување по телефони и вршење на притисоци дури и мене од работното место ми се јавија а го лапнаа цел.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Сега ми е јасно зошто Груевски отиде во 4-ка, не за да го победи Заев на домашен терен, туку имале они некои интерни анкети и знаеле колку е саатот, не сакаше Грујо да биде поразен носител и тоа во главниот град каде што најмногу пари и енергија вложи сите овие години.

Пендаровски по втор пат вади најдобар резултат кај СДСМ, прво на претседателските, еве и сега, дали тоа значи нешто или не ќе видиме, у секој случај ми се чини дека и за странцие и за голем дел македонци е прифатливо име за премиер ако не сега, за во иднина.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Тешко, не сме дојдени до тој стадиум да се гласа за општа понуда (економска пред се). И СДСМ сега доби „туѓи“ гласови на етничко прашање.[DOUBLEPOST=1481541890][/DOUBLEPOST]
Па сами бараа победниците во двата блока да формираат влада.
На нивна штета ќе биде.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Сега ми е јасно зошто Груевски отиде во 4-ка, не за да го победи Заев на домашен терен, туку имале они некои интерни анкети и знаеле колку е саатот, не сакаше Грујо да биде поразен носител и тоа во главниот град каде што најмногу пари и енергија вложи сите овие години.

Пендаровски по втор пат вади најдобар резултат кај СДСМ, прво на претседателските, еве и сега, дали тоа значи нешто или не ќе видиме, у секој случај ми се чини дека и за странцие и за голем дел македонци е прифатливо име за премиер ако не сега, за во иднина.
Првото е најверојатното. Плус, во Струмица нема албански гласови.
Второто, хммм.... кој го знае Стево Пендаровски посериозно? Кој од Албанците што гласаа за него воопшто знаат кој е тој? Се гласа партиски, а во таа изборна единица беше тој. Не влече носитолот на листата гласови, туку партијата.

P

PewDiePie

Гостин
Неизбежен беше овој пораз на ВМРО,едонставно народот се засити од националистичка пропаганда,од споменици кои коштаат многу помалку од што се платени,од комитски емисии,документарци,од ветување дека ќе добиеш неокласичен град а добиваш пластика и стиропор залепени на згради што се распаѓаат,ужасната состојба на болниците а во меѓувреме градиш панорамско тркало ко на некој до тоа да му е дојдено,училиштата барем одреден број добро ги санираа негде изградија и нови но она што се обидоа да го направат за оние што се на факултет беше класично самоубиство,завршен испит во втора година за да можеш да продолжиш да се школуваш :pijanco::dudlac: тогаш огромен дел од младината изгубија,залудни беа после бесплатно возење со бус и секој втор викенд со воз,не е доволно тоа.
Исто така скроз заборавената Битола си наплати и со право......големи грешки со форсирањето на Аеродром преку МЗТ а заборавањето на К.Вода и Истокот каде што секогаш победуваат,многу ветени стадиони,Мајка Тереза центри а од тоа само споменик се гради на истоимената :tapp: Луна паркови..
Форсирање дека се е добро,,дека јеј се е супер....плус бомбите кои и пола да се обични разговори што сите ги водат секојдневно оставија горчлив вкус.
Имаа и добри работи,реално отворија повеќе работни места од било која друга влада,покачија пензии,земаа нови автобуси,по некој воз,по некоја сала изградија,неколку музеји,опера и балет сега дури го завршија иако требаше пред 3 години....

Како и да е факт е дека ова беше меур што се дуеше,дуеше и пукна,тоа што огромен број на албанци гласаа за сдс му е јасно на секој и зошто гласаа ама сега е залудно да се збори,си се надеваат и тие на нешто ваљда што знам,може чисто си лапнале паричка па си гласале,исто така факт е дека сдс многу повеќе вложи во кампањата,толку билборди,невладини,па реклами по интернет ехее тек сеа ќе си дојдат да си го соберат пленот,нејсе.

Вмро прво треба само да си се среди во поглед на кадарот што го има,да почнат да ја средуваат внатрешноста а не да го полнат Скопјје со се и сешто,да престанат да градат згради и сечат дрва зошто ќе испоумреме,да престанат да сечат ленти на отварање на селска чешма,да престанат да сеат споменици,тоа све треба да се тргне освен ацета,,да прстанат да крадат ако некако оформат влада зошто се гледа дека народот гледа,тоа е тоа,не дека ќе добие нешто од сдс напротив може само да изгуби ама пак нејќе некој да се богати на негова сметка ЈАВНО,сдс ќе си се богатат тајно сеа ко порано ќути,трај и прај. :D всушност малку и сакам тие да дојдат на власт,може стварно тогаш ќе има плата од 30.000 и 500 евра враќање данок на крај на година. :ojeaa:

Последно уредено од модератор:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom