Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Баш би сакал така да е, за да се освестат Македонците што биле изманипулирани да гласаат за СДСМ да увидат за каква партија всушност гласале. Ќе се свестат за некој месец.
Ами какви патриоти сте вие да го дозволите тоа, плус зар ќе дадете некој друг да ви зема од пленот од кој ја пљачкате државата?

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Сериозно за 37 гласа?!
Лудница е во ИЕ5 :pos:

ВМРО го освојува можеби решавачкото задњо место за 33 гласа повеќе од Унијата на Албанците на Зијадин Села.

Задњото пратеничко место според резултативе вредело 7207 гласови (толку има вмро моментално нели).
Унија на Албанците има 7147
СДСМ 7080

Ако Зијадин Села има 33 гласа повеќе, ВМРО ќе останеа без пратеникчко место плус таму. :ROFLMAO:

Има уште 1% гласови за пребројување така да можно е сеуште да се смени, сепак волку мала разлика да решавало мислам дека не се десило досеа никад. :D

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Ами какви патриоти сте вие да го дозволите тоа, плус зар ќе дадете некој друг да ви зема од пленот од кој ја пљачкате државата?
Јас од државата не сум зел ниту денар, а сум платил илјадници евра даноци. Ама за повисока државна цел, да сум ВМРО, би дал СДСМ да формира влада и да владее вели 4 години, па да види народот како се живее со 50 евра плата во шивалниците и фабриките за корнишони со 12 сати радно време, зошто нели странските фабрики би си ошле од високите даноци и придонеси, а и да се почувствува како се живее со нови косовски комшии ко што ние од северно Скопје, Куманово и Тетово ја осетивме убавината на меѓуетничкиот соживот, кој сега преку двојазичноста би се пресликал и до Берово и Струмица.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Искрено изненаден сум од Зијадин..прилично голем број на гласови освои и покрај тоа што изгуби од Македонските партии во неговата Струга

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
Џабе толку го малтретираа народот две години, разлика направија 10-те % албански гласови, петардите дали им донесоа 3% гласови.

После знамето, името, уставот, Македонците во околните земји, индустријата, го продадоа и јазикот. Да се повторам, ниедна албанска партија нема да влезе во влада без двојазичност.

И не, тоа не го пишува во никоја програма, тоа се преговара и ветува зад затворени врати.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.783
Поени од реакции
44.021
И на крај собраа доволно за со дуи да си формираат влада а? Не џабе дремеше Грујо до 12 ипол, гарант имаат спремено нешто во продолжение што вика Ел Нињо.

Без разлика што разликата беше стопена, па дури имавме и пресврт во поголемите градови во Македонија, останува фактот дека 450.000 народ застанаа зад режимот и криминалците и апашите што се на власт. За жал, барем 60% од овие се неписмени сељаци и квази патриоти кои немаат 2 грама во главата, кои немаат способност за размислуваат, да резонират, да го употребат мозокот. На кои им е битно од каде се снимките, а не што има на нив, на кои им се битни субвенциите, или 5-те проценти пензија повеќе, а не им е битно што ќе биде со нивните деца и посебно внуци. Класични идиоти, багабонти, уфилмани мафијаши, на кои најверојатно им кинат кривични и ги пуштаат да дремат обезбедување некаде.

Вакви луѓе ни ја водат државата веќе 10 години, вакви луѓе добија и денеска. Јас искрено не сакам да живеам во ваква држава. Не сакам да работам за идиоти и криминалци. Не сакам некој полуписмен со партиска книшка да добие работа пред мене, не сакам да седам во држава во која за да (пре)живееш треба да си партиски член, а не способен и одговорен човек. Ме радува тоа што во големите градови се вртат работите, бијдеќи гледајќи како функционира Валандово, моментално последна опција ми е по завршувањето на факултетот (ако останам во Македонија) да се вратам дома. А не сте свесни колкав локал патриот сум.

Не за џабе татко му на цимерот што ми беше пред 3 години, кога гледавме видеа од овие што ги снимаат на ТВ Орбис и сличните велеше "е и овој има право на глас.."

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.887
Поени од реакции
36.946
Левица во петката има 2 илјади клучни гласови а на ниво на држава 11 илјади.

Нека му е за лекција на Апасиев дека ваков дпмнеовски систем не се бутка со его трипови и терање инат. Посебно кога е толку тесно.

Го поштувам човекот, ама на толку битни избори фатална грешка и лоша процена незнам како ќе се испере.

Дпмне треба да ги частат за услугата што им ја направија.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.378
Поени од реакции
8.977

Нека му е за лекција на Апасиев дека ваков дпмнеовски систем не се бутка со его трипови и терање инат. Посебно кога е толку тесно.

Го поштувам човекот, ама на толку битни избори фатална грешка и лоша процена незнам како ќе се испере.

Истово сакав да го напишам. Нека падне Груевски, па после ќе се делиме идеолошки нијанси и триста чуда. 100% сум согласен.

edit: Исто и Величковски од ЛП.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Без разлика што разликата беше стопена, па дури имавме и пресврт во поголемите градови во Македонија, останува фактот дека 450.000 народ застанаа зад режимот и криминалците и апашите што се на власт. За жал, барем 60% од овие се неписмени сељаци и квази патриоти кои немаат 2 грама во главата, кои немаат способност за размислуваат, да резонират, да го употребат мозокот. На кои им е битно од каде се снимките, а не што има на нив, на кои им се битни субвенциите, или 5-те проценти пензија повеќе, а не им е битно што ќе биде со нивните деца и посебно внуци. Класични идиоти, багабонти, уфилмани мафијаши, на кои најверојатно им кинат кривични и ги пуштаат да дремат обезбедување некаде.
Писмените граѓани и вистинските патриоти со голема интелегенција гласаат за двојазичност (читај албанизација) и федерализација на Македонија? Прашањето е само чии се тие патриоти, зошто само македонски патриоти сигурно не се.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506

Јас напишав..дури чудно ми падна..Апасиев и целата структура на Левица најмногу му помогна на Вмро и Дуи со нивното осамостојување на изборите..од тие 2000 гласови во 5-тката сигурно 70-80% гласовите ќе одеа за Сдсм и тука ќе беше друга приказната..вака директно му поможи на режимот.[DOUBLEPOST=1481507294][/DOUBLEPOST]Како што гледам конечно ќе биди 51-49..да се мочам на нив...за џабе и славење пред влада и се..ама барем во Битола изгубија и колку толку се израдвав пичка му мајчина нивна криминалистичка

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Искрено изненаден сум од Зијадин..прилично голем број на гласови освои и покрај тоа што изгуби од Македонските партии во неговата Струга
Сепак според последноив апдејт Зијадин Села ќе освои пратеник и во неговата ИЕ5.

Најмала маргина за пратенички мандат ќе остане во ИЕ6, каде што ДПМНЕ доби пратеник повеќе од СДСМ за „огромни“ 79 гласа! :jajce:

Ах бе Македонци, живееш во ИЕ6 и гласаш демек си против двојазичност, а од 2001 година живееш во еднојазична изборна единица, каде институциите се на албански, улиците и школите ги сменија имињата на албански, граѓанин си од втор ред... логика слабо малку. :facepalm:

Има уште едно избирачко место од Струга за обработка ама тешко да смени нешто во генералната слика.

ВМРО 51- СДСМ 49, а ДПА го има можеби едниствениот очекуван исход за партија, ќе има само 2 пратеника, тотално ставена на маргините и пред распаѓање.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Ајде да им честитам на СДСМ што станаа албанска партија. Слушам победиле во општините како Араччиново, Сарај, Липково, дури и во бившата општина Осломеј и Зајаз.

Сакам да ги прашам Македонците што гласаа за програмата двојазичност и кантонизација како се чувствуваат што гласале за албанска партија и дали љубат да живеат како Србите на Косово? Секако, Албанците не гласале за лепе очи за СДСМ, ама ако СДСМ не им испорача она што ветил, на следните избори ќе си се врати на стандардните вообичаени 35 пратеника. А СДСМ не може да направи кантонизација и двојазична албанизација на Македонија без гласовите на ДПМНЕ и пак наскоро ќе имаме предвремени избори и ќе се вратиме на изборните резултати од 2014.
Кај нив нема може-неможе,ќе биде-нема да биде а бидејќи неможе да исполни тоа што ветил а земал пари за кампања црпнатиот за брзо време ќе биде пукан

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.783
Поени од реакции
44.021
Писмените граѓани и вистинските патриоти со голема интелегенција гласаат за двојазичност (читај албанизација) и федерализација на Македонија? Прашањето е само чии се тие патриоти, зошто само македонски патриоти сигурно не се.
Еве ти го одговорот, што да ти кажам повеќе:
Ах бе Македонци, живееш во ИЕ6 и гласаш демек си против двојазичност, а од 2001 година живееш во еднојазична изборна единица, каде институциите се на албански, улиците и школите ги сменија

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Јас напишав..дури чудно ми падна..Апасиев и целата структура на Левица најмногу му помогна на Вмро и Дуи со нивното осамостојување на изборите..од тие 2000 гласови во 5-тката сигурно 70-80% гласовите ќе одеа за Сдсм и тука ќе беше друга приказната..вака директно му поможи на режимот.[DOUBLEPOST=1481507294][/DOUBLEPOST]Како што гледам конечно ќе биди 51-49..да се мочам на нив...за џабе и славење пред влада и се..ама барем во Битола изгубија и колку толку се израдвав пичка му мајчина нивна криминалистичка
А колку лапна предавничкото вмро на љубчо и љубе?
Тие гласови ги ставаш на кантар

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom