И на крај собраа доволно за со дуи да си формираат влада а? Не џабе дремеше Грујо до 12 ипол, гарант имаат спремено нешто во продолжение што вика Ел Нињо.
Без разлика што разликата беше стопена, па дури имавме и пресврт во поголемите градови во Македонија, останува фактот дека 450.000 народ застанаа зад режимот и криминалците и апашите што се на власт. За жал, барем 60% од овие се неписмени сељаци и квази патриоти кои немаат 2 грама во главата, кои немаат способност за размислуваат, да резонират, да го употребат мозокот. На кои им е битно од каде се снимките, а не што има на нив, на кои им се битни субвенциите, или 5-те проценти пензија повеќе, а не им е битно што ќе биде со нивните деца и посебно внуци. Класични идиоти, багабонти, уфилмани мафијаши, на кои најверојатно им кинат кривични и ги пуштаат да дремат обезбедување некаде.
Вакви луѓе ни ја водат државата веќе 10 години, вакви луѓе добија и денеска. Јас искрено не сакам да живеам во ваква држава. Не сакам да работам за идиоти и криминалци. Не сакам некој полуписмен со партиска книшка да добие работа пред мене, не сакам да седам во држава во која за да (пре)живееш треба да си партиски член, а не способен и одговорен човек. Ме радува тоа што во големите градови се вртат работите, бијдеќи гледајќи како функционира Валандово, моментално последна опција ми е по завршувањето на факултетот (ако останам во Македонија) да се вратам дома. А не сте свесни колкав локал патриот сум.
Не за џабе татко му на цимерот што ми беше пред 3 години, кога гледавме видеа од овие што ги снимаат на ТВ Орбис и сличните велеше "е и овој има право на глас.."