Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

|gor

Шмрчем амфетамин
Член од
12 јануари 2010
Мислења
1.421
Поени од реакции
2.503
Знаеш дека си забегал кога повеќе ти смета што некој фарба квази-споменици, отколку што некој прекрива убиства, пере пари, прислушува луѓе, праи аболиција и гази устав.

Меѓу другото...
Колку што знам Мартин не бил побаран од никој, затоа 2 дена полицијата не можела да го индетификува. (можеби грешам) Пари се переле и ќе се перат. Прислушкувале и од СДСМ, сега, а и порано. Заев е аболициран итн.
Да, ги подржувам ДПМНЕ, но можам да ти набројам многу работи кои не ми се свиѓаат од нивна страна. Во ист кош ги ставам со СДСМ. Не гледам начин како можат да не оправат и двете партии.
Во врска со фарбањето стварно мислам дека го претераа. Не викам дека Скопје е сјајно, но поубаво беше пред фарбањето (уште поубаво пред да се изградат милион споменици).
А за членот погогоре што го цитирав, сите подржувачи на власта ги прави од гомно подоле, а за себе мисли дека е нај нај. Нека ги почитува нашите ставови, како ние што ги почитуваме неговите. Сите имамо право на свое мислење и убедување.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Колку што знам Мартин не бил побаран од никој, затоа 2 дена полицијата не можела да го индетификува. (можеби грешам) Пари се переле и ќе се перат. Прислушкувале и од СДСМ, сега, а и порано. Заев е аболициран итн.
Да, ги подржувам ДПМНЕ, но можам да ти набројам многу работи кои не ми се свиѓаат од нивна страна. Во ист кош ги ставам со СДСМ. Не гледам начин како можат да не оправат и двете партии.
Во врска со фарбањето стварно мислам дека го претераа. Не викам дека Скопје е сјајно, но поубаво беше пред фарбањето (уште поубаво пред да се изградат милион споменици).
А за членот погогоре што го цитирав, сите подржувачи на власта ги прави од гомно подоле, а за себе мисли дека е нај нај. Нека ги почитува нашите ставови, како ние што ги почитуваме неговите. Сите имамо право на свое мислење и убедување.
Се согласувам, треба почитување ставови. Ама нормално е да бидеш фрустриран кога некој те прави будала и пробува жеден преку вода да те пренесе.

Исто така, мислам дека бојата се мие со средство за чистење од 100 денари кој може да се најде у секој маркет (освен ако не се стопи стиропорот на кој е залепена бојата, али тоа е друг муабет нели). А малце потешко се пере тоа гнилото што ни ја затна државата, сите срања што ни се имаат десено. Ако фарбањето ќе помогне тоа срање да се исчисти, тогаш нека фарбаат колку сакаат. Па отом-потом ќе се тргне бојата.

|gor

Шмрчем амфетамин
Член од
12 јануари 2010
Мислења
1.421
Поени од реакции
2.503
Се согласувам, треба почитување ставови. Ама нормално е да бидеш фрустриран кога некој те прави будала и пробува жеден преку вода да те пренесе.

Исто така, мислам дека бојата се мие со средство за чистење од 100 денари кој може да се најде у секој маркет (освен ако не се стопи стиропорот на кој е залепена бојата, али тоа е друг муабет нели). А малце потешко се пере тоа гнилото што ни ја затна државата, сите срања што ни се имаат десено. Ако фарбањето ќе помогне тоа срање да се исчисти, тогаш нека фарбаат колку сакаат. Па отом-потом ќе се тргне бојата.
Поисплатливо е да се помине со поликолор, барем така ќе е посигурно дека нема да се стопи стиропорот :D. А срања ни се случуваат 25 години, така да ништо не може да не исчисти :icon_mrgr:.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Поисплатливо е да се помине со поликолор, барем така ќе е посигурно дека нема да се стопи стиропорот :D. А срања ни се случуваат 25 години, така да ништо не може да не исчисти :icon_mrgr:.
Може бе брат, зашто да не може. На секоја држава и се случувале вакви работи, ние не сме ништо поразлични. А ни тие не биле нешто попаметни од нас, нити ние поглупи од нив. Разликата е само што други држави овие работи ги прошле пред неколку века, а ние сме млада, нова држава, и малце касниме со времето, па треба и ние да ги поминеме тие процеси кои они одамна ги прошле и извлекле позитивни работи од дешавките, па си ја зацврстиле државата. А тие држави до ден-денес си постојат и се и те како функционални, па тоа треба да го напраиме и ние. Ќе го пројдеме и ние овој период, па ќе дојдат други предизвици, и така натаму... :)

T

templar55

Гостин
Слушнав овие кречеле за 1000 ден дневно. Следната недела планирам да кречам по дома па ако има некој заинтересиран слободно нека ми се обрати. Плус и ручек частам (пиво колку му душа сака) а и убаво е чувството да знаеш дека денеска си бил корисен.

razbirashh

No puedo,tengo nobio.
Член од
11 мај 2014
Мислења
983
Поени од реакции
2.202
И ја се слагам дека секој којшто не ги гледа криминалите на оваа власт е слепец и идиот,подеднакво исто ко и оние што не гледаат дека овие таканаречени протести се некакви слободи и правди,а не политички игри за скапаната опозиција да дојде до таа слатка власт...

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
И ја се слагам дека секој којшто не ги гледа криминалите на оваа власт е слепец и идиот,подеднакво исто ко и оние што не гледаат дека овие таканаречени протести се некакви слободи и правди,а не политички игри за скапаната опозиција да дојде до таа слатка власт...
Значи ти мислиш дека власта е срање и треба да се смени... али не поддржуваш протести кои сакаат промена на власта...?

Логика пар екселанс.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.341
Поени од реакции
11.755
Abe sakaa izbori, gi dobija.I iscvikaa.Sea nz kako ne im e sram protesti da pravat.Rezil neviden.Za sto protestiraat be? OTi nemozat da pobedat na izbori i ajde so nasilstva so gluposti da zemat vlast?Pa koja e logikava na protestov? ke mi objasni nekoj od sharenive? Protestiraat da se povleci vmro i da im dade vlast na sdsm na zimi majka i bez izbori? Od nemojc da pobedat na izbori pa vaka so nasilstva i bojosuvanje da imse dade vlasta ? Katastrofa ne videna.I da, jas sum prv sto gi kritikuva Vmro kaj stigne(ova mi e prv politicki post vo koj ne gi napagam vmro),ama ova od sharenive e epten nadvor od pametot.Izguben slucaj.
Se na se , da fajcame patot od drzavava oti koj i da e na vlast losho ni se pisuva.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Мене, а и на сите ни е ускратено правото да купуваме алкохол после 19/21 часот.
Toa se zakoni od Zapadot, i sigurno deka edno malo uslovche za chlenstvo vo nejzinoto visochestbo EU, prodazhba na alkohol od togash do togash, a vo nedela od pladne do 6 popladne. i toa e samo pochetok...ke vidish ti ushte mnogu zakonchinja shto ke ti reguliraat koga i kako ke mozhesh da prdnesh.

|gor

Шмрчем амфетамин
Член од
12 јануари 2010
Мислења
1.421
Поени од реакции
2.503
Може бе брат, зашто да не може. На секоја држава и се случувале вакви работи, ние не сме ништо поразлични. А ни тие не биле нешто попаметни од нас, нити ние поглупи од нив. Разликата е само што други држави овие работи ги прошле пред неколку века, а ние сме млада, нова држава, и малце касниме со времето, па треба и ние да ги поминеме тие процеси кои они одамна ги прошле и извлекле позитивни работи од дешавките, па си ја зацврстиле државата. А тие држави до ден-денес си постојат и се и те како функционални, па тоа треба да го напраиме и ние. Ќе го пројдеме и ние овој период, па ќе дојдат други предизвици, и така натаму... :)
Се согласувам и се надевам дека крајниот епилог на оваа криза ќе биде во корист на државата, а не политичарите. :)

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Сите релативизатори што ви смета „бојава“, следна фаза е динамит и багер.
Баш да видиме тоа колку ќе ви одговара, пошо со бојава ви е нарушена „општата благосостојба“ и „прекрасниот живот во државава“.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.361
Поени од реакции
30.760
Сите релативизатори што ви смета „бојава“, следна фаза е динамит и багер.
Баш да видиме тоа колку ќе ви одговара, пошо со бојава ви е нарушена „општата благосостојба“ и „прекрасниот живот во државава“.
Бидејќи багер и динамит, и други начини на деструкција драстично ќе ја променат и онака тешката состоба.
Знаете што делите исто со паторот? Тоа што некако ви е тешко да прифатите критика, самите сте си убедени дека тоа што го правите е правилно, и секој што мисли различно ви е крвен противник.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Бидејќи багер и динамит, и други начини на деструкција драстично ќе ја променат и онака тешката состоба.
Знаете што делите исто со паторот? Тоа што некако ви е тешко да прифатите критика, самите сте си убедени дека тоа што го правите е правилно, и секој што мисли различно ви е крвен противник.
А чекај, праша он некого дали и како треба да се гради? Од каде да се финансира? Напраи некој конкурс? Се праат ли такви државни проекти со еднострани одлуки?
Точно е дека состојбата е тешка. Беше тешка и пред тоа, а тој само ја продлабочи.
И само да те потсетам дека иако воопшто не сум љубител и фан на Цановски и Велија кланот и за нив имам може и полошо мислење од патор-химселф - тој кај нив почна со динамит. Тој ги измисли багерите. А како голем љубител на природата, уништувањето на Галичица, Водно и секое е***о дрво што го исече нема никогаш да му го опростам и тоа го праеше тоа во зори кога никој не го гледа, со еден куп џандари како вчера на протестон. За такво кукавичко насилие, одговор со иста мерка, за да се научи на ред.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
абе токмаци едни.... колку пати треба да ви се каже тоа.
Мене ли ми се обраќаш вака? Кој ти дозволил. Однесувај се воспитано. Кажи што мислиш, не навредувај. Навредуваат оние кои не знаат друго што да кажат.[DOUBLEPOST=1465284504][/DOUBLEPOST]
..Прошлата година сите кои се вработени преку ДПМНЕ ги тераа еден ден во неделата да спијат во камповите пред Собрание.
Тие кои се вработени преку партија, се и членови најчесто. Ова е долгогодишна појава кај нас.[DOUBLEPOST=1465284617][/DOUBLEPOST]
3) Да запре прогонот врз демонстрантите
Демонстрантите не треба да се прогонуваат, треба да се „прогонуваат“ оние кои вандализираат. Не може да се прави што се сака под името на барање на демократија.[DOUBLEPOST=1465284868][/DOUBLEPOST]
кој подржува ова лудило со шарањево ?
Ова не е спонтано нешто. Сите поинтелигентни знаеме дека е тоа смислено сценарио, тактика... Секако, тоа не го знаат сите кои тоа го прават. Неколку го „измислуваат“ и другите ги следат.
Треба да се впрегнат да чистат, општествено корисна работа. Или казнички подебели.[DOUBLEPOST=1465284955][/DOUBLEPOST]
.. кречеле...
Мислиш на варосување ли?[DOUBLEPOST=1465286161][/DOUBLEPOST]
Сите релативизатори што ви смета „бојава“, следна фаза е динамит и багер..
Ама да не испадне после „оф леле летнавме многу високо“. На динамит и багер поинаку се одговара. Изгледа ќе треба шумарите да ги растераат...

А чекај, праша он некого дали и како треба да се гради? Од каде да се финансира? Напраи некој конкурс?
Да, имаше конкурси. Е сега, лично поединечно не сме прашани. Тоа е минус. Требаше од врата на врата и секој поединечно да се праша (како во Монти Пајтон), па еден ако не сака... ништо...

Последно уредено:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.