Простување

Птичји Грип

Без влакна на јазикот!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
770
Поени од реакции
9
Викторгг напиша:
Ајдееееееееееее... значи муслиманите ја немаат таа доблест. :pop: :tapp: Каква глупост стресе. Или мислеше ако си христијанин автоматски мозокот простува... вака па уште поголема глупост искочи... :pos:
Ако веќе пљампаме религиски, ние немаме право да простуваме колку јас знам, таа чест ја има само Господ. Ама како и да е, со оглед на тоа дека сум јас реалист (реалист??), простувањето мора да постои. Без разлика на грешката. Западњаците со нивните трендови и “бог да чува“ идеи и сфаќања веќе простувањето го исфрлија и од речник... па за да се биде нормален, прво треба да се научи да се биде злобен а дури потоа ако има време и да се простува... Европа??? Америка??? Фак`ем! Америка и Енглеска биче земља пролетерска...:salut: :vozbud: :music3:
Кога сме кај простувањето -> За муслиманите не би коментирал затоа што малку знам за исламот.
И да може и така да се каже иако звучи глупо.Сакав да кажам дека вистинскиот Христијанин не се колеба ДА ПРОСТИ.

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Многу меко срце имам:)...брзо ми поминува лутината и колку и да ми згрешила личноста ќе и простам само треба фино да се понаша со мене и да ми се извини.Али тоа не значи дека нема да го заборавам тоа што ми згрешила.Порано враќав големо злопамтило бев али сеа тоа некако ми помина...

Член од
25 март 2007
Мислења
204
Поени од реакции
14
Prostuvam samo za da zaboravam i da prodolzam ponatamu... ama i toa mi odi teshko. Inache, ako nekoj stvarno me povredi, ama onaka STVARNOOOOO... :violent1:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
iskrena da bidam, vo momentot ne mi teknuva za nekoj takov moment (sekako deka imalo i takvi momenti no ne e bila tolku ozbilna rabotata pa da se mislam dali da prostam ili ne :))....no sepak, mislam deka prostuvanjeto e osloboduvanje na dusata (i na edniot i na drugiot) ako nekoj mi zgresil nesto a potoa iskreno se pokajal...zosto da ne mu prostam ??? nema potreba da "akumuliram" uste povekje gorcina ili omraza vo dusata...:wink:

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Од некој цртан филм беше ова ама ми останало во секавање
~Лут сум но прошка ти давам,зашто имам ум во глава~

Член од
26 јануари 2007
Мислења
241
Поени од реакции
3
Простувањето е ок, нормална работа. Простувај но никогаш не заборавај... За да не се заебиш по втор пат :)

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Prostuvanje mora da ima zosto ako ne si prostuvame ke bideme skarani so sekoj vtor covek

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Ако некој ти значи и го сакаш-ПРОСТИ!Сите прават грешки,човечки е да се греши.Секогаш простувам,зашто еден дена мене ќе треба ми простат за некоја глупост.ДА ПРОСТИШ ЗНАЧИ ДА САКАШ!

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
...da prostuvam otkoga ke vratam i toa duplo za da im dam shansa i jas da mi prostat i tie na mene sto mi zgreshile...inache nema problem prostuvam i zaboravam posle toa...

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Prostuvam samo ako posle toa ne bi se cuvstvuvala "zagrozena" vo nitu eden slucaj (psihicki, emotivno ili zdravstveno) i koga istoto se bara od mene so cvrsta podloga koja moze da ja izbrishe greshkata:tv:

Swifty

Никола
Член од
5 февруари 2007
Мислења
992
Поени од реакции
2
Секогаш сум простувал и ќе простувам, до една одредена граница. Се плашам од едно нешто.. саканата личност да те заебе гадно. Ми се има случено ова.. и едноставно, колку да си силен во себе, се кршиш.. но сепак овде повторно има некоја граница, граница која многу тешко во тие моменти ја наоѓаме. Некој не простуваат, за да бидат "јаки", јас простувам за да ми биде простено. Човек сум и човечки е да се греши. Проблемот е во тоа што секој човек овде, на форум, во школо, надвор.. е различен, што значи и неговите чуства, толеранција итн итн се различни. Добриот човек, страда, понекогаш. Со секое простување, оној "лошиот" понекогаш користи, се додека не му дое крајот. Кога грешам, признавам, добивам голем плус од "повредениот". Мразам к`не кое неќе никогаш да прости и не ја признава својата вина. Но.. да не забегувам многу, вака изгледа ова од моја видна точка. Се најубаво и простувајте. :smir:

|_EmKA_|

~The Unforgiven~
Член од
18 март 2007
Мислења
90
Поени од реакции
1
И јас простувам и ми простувале, во принцип повеќе сум простувала одколку што ми простувале, не дека НЕ сум грешела туку зашто некои не сваќаат некои работи. Човечи е да се греши - Луѓе сме, грешки правиме нели. Ништо нема да постигнеме ако не простиме,напротив,само ке изгубиме, но некој не треба тоа да го злоупотребува, ако се згреши еднаш,немора тоа да се повторува тоа стално. Сепак има и некоја граница, неможе БАШ се да се прости... пример..ако некој ти сврти грб.кога највеќе ти треба..
Да не забегавам многу многу.. сакав да кажам дека простувам, човечки е да се греши,и пред се,не сум злопамтило! :)

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Prostuvam no NIKOGAS ne zaboravam..
Ali so merka.. Prostuvam EDNAS.. Vtora greska.. I sledi ODMAZDA
Loso sum sto da praam :baeh:

BAMARGERA

~Blaugrana~
Член од
18 декември 2005
Мислења
875
Поени од реакции
3
Prostuvam, povekje nego so mi prostuvaat ama so da se prai :wink:

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Грешник сум и грешам. Ако научиме самите себеси да си простуваме за тоа што ке го згрешиме направиме одредена штета или повредениме нечии невини чуства одредена гордост суета или некое его...Треба да знаеме дека сме згрешиле и дека треба да бараме простување од самите себе а и од тие што сме ги повредиле.. на некон начин сакајки или не.
Простувам и ми простуваат се надевам :back:

Kajgana Shop

На врв Bottom