А што прават оние луѓе кои што нивните родители не ги крстиле? Кој го сноси гревот детето или родителот што не го крстил?
Интересно ова излагање. Ова да не е во некој случај Гностицизам = Ново спознание ??? бидејќи во Христијанството ваква работа не постои или барем јас до сега не сум слушнал.
Кој е патот по кој треба да одиме? Како се вика тој пат?
Какво е и кое е тоа совршенство кое што треба да го добиеме?
Кое е тоа совршенство, преку кое се влегува во рајот? Како се вика тоа совршенство? Има ли име ?????
Тоа совршенство е доколку се навикнеш да живееш во сегашниот момент, без минато или иднина и само да се молиш на Бог, а тие што не престано се молат на Бог искрено, во нив нема зло.
НЕ? Како?
Кога велиш денешни демони, има и поранешни демони????
Доколку детето не е крстено од страна на родителите и не се крсти во текот на овај живот, после смртта ќе замине во пеколот.
А после ќе им се суди и на родителите заради тоа што не верувале во крштението кој и Самиот Исус се Крстил и на крајот ќе му се суди на детето зошто во текот на својот живот не се крстил во името на Отецот, Синот и Светиот Дух, односно, оти не поверувал во Православната вера.
Озбилно кажано од моја страна не знам што значи Гностицизам, но ова го има во православните книги или житијата на Светите Отци кој се Православни по вера или поточно кажано Католици. (Католиците се разликуваат од Римокатолиците, а нашата Православна Вера е Вселенска, Соборна и од тука доаѓа името Католическае, што значи истото : Вселенска, Соборна).
Православната Црква има 7 вселенски собори. За тоа совршенство да го достигниме, треба да ги следиме законите (Каноните) од Православната Црква и да ги следиме житијата од Светителите, во тие житија многу јасно е кажано по кој пат да одиме и да го добијаме тоа совршенство.
Денешните Демони се поопасни од Демоните кога биле во Стариот завет, зошто по времето на Исус Христос им е даена поголема Моќ.
На луѓето пред Воскресението на Исус Христос, ќе им се суди само за нивните дела, а по Воскресението ќе ни се суди по делата и по мислата за тоа што сни размислувале. Демоните напаѓаат на денешницата и во размислувањето на луѓето најмногу. Сите што страдаат со психишки проблеми како што се опишани во медицината, растројство, депресија, акциозност, лудило, веќе се нападнати од демонот.
На пример јас како Православен бев нападнат од Демонот. Следниве мој објаснувања се:
1. Ме нападна кога се молев, ми создаде паника и немир.
2. Ме нападна кога бев во затворена просторија, снемав воздух, почна да ме дави во грлото.
3. Почнав да чуствувам како ме трга по облеката.
4. Почна да ми шепти од време на време.
Но сето ова ми се случи знаете зошто?
- Зошто поверував во Спаситело Исус Христос, почнав да држав строги пости и леб и друга храна сосема малку почнав да јадам, само за да преживеам.
Почнав да ги отргнувам лошите мисли и да им помагам на сиромашните, давајќи им пари и купувајќи им леб за да преживеат.
Затоа кога не дај Боже имате некоја болест не кукајте и стално сејќавајте се на Бог дека ви испратил такво нешто, поради вашите гревови.
--- надополнето ---
што е смешно, испрати мислење за последното мое објаснување.