Пронајди ја песната

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.203
Поени од реакции
9.926
Како ме проби? По што позна? :)
Па што има врска насловот "Sleeping satelite" со полна месечина на сликата? Кај се спомнува или гледа полна месечина на тој спот? Кај е песната од late 80's? На тоа мислам...

Z

zmej gorjanin

Гостин
Па што има врска насловот "Sleeping satelite" со полна месечина на сликата? Кај се спомнува или гледа полна месечина на тој спот? Кај е песната од late 80's? На тоа мислам...
Се спомиња во текстот moonlit sky и moonlit nights, плус месечината е сателит на земјата (а и делува ко таква на сликата). Иначе да, и ја видов што е откако изгуглав.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.761
Поени од реакции
35.663
Не може да има точни или грешни одговори. Секако, треба да има, барем, логичка сврзаност меѓу илустрацијата и насловот на песната и секако вториот услов да биде од 80-ти.

Пример на Тrooper може да оди и оваа

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.678
Поени од реакции
4.389
Ај да пробам да погодам она што никој не се обидел. Девојката со тапанот би било ова претпоставувам?

Никој не се обидел ни да погоди она до Ромео и Јулија од која песна е. Јас не ни можам да одгатнам што претставува тоа. Загадена вода нешто? :LOL: . Помислив на Atomic од Blondie, ама не ќе да е тоа.

Член од
1 мај 2021
Мислења
193
Поени од реакции
849
Ај да пробам да погодам она што никој не се обидел. Девојката со тапанот би било ова претпоставувам?

Никој не се обидел ни да погоди она до Ромео и Јулија од која песна е. Јас не ни можам да одгатнам што претставува тоа. Загадена вода нешто? :LOL: . Помислив на Atomic од Blondie, ама не ќе да е тоа.
Мислам ја трефна @Scirea , Dire Straits во превод би дошло нешто као „ужасни протоци“, на шо реално асоцира радиоактивниот знак. Ваљда го ставиле до Ромео и Јулија со цел да посочат кон специфична песна.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.678
Поени од реакции
4.389
Мислам ја трефна @Scirea , Dire Straits во превод би дошло нешто као „ужасни протоци“, на шо реално асоцира радиоактивниот знак. Ваљда го ставиле до Ромео и Јулија со цел да посочат кон специфична песна.
Мислев дека само песни се на сликата, не и бендовите. Вака како што викаш ти, има смисла да.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.761
Поени од реакции
35.663
Никој не се обидел ни да погоди она до Ромео и Јулија од која песна е. Јас не ни можам да одгатнам што претставува тоа. Загадена вода нешто?
Мене ме потсети на ова

Kajgana Shop

На врв Bottom